Sağlıklı Yaşam
Trend

Sahurda Ne Ne Kadar Yenmeli?

Sahur Önerileri

Uzun ve sıcak yaz aylarına denk gelen Ramazan Ayı boyunca Sahurda tüketilmesi gereken rahatlatıcı besinler Nelerdir? Ne kadar tüketilmeli Ne kadar fazlası, Zararlıdır? İşte 11 ayın sultanı Ramazan için dikkat edilmesi gereken besin örnekleri ve sahur da ne yenir .

sa 8

On bir ayın sultanı ramazan geldi. Tüm İslam alemi hasretle beklenen bu ayı ibadetlerini yerine getirerek geçecek. Bu ibadetlerden biri olan oruç ibadetini yerine getirirken dikkat edilmesi gereken birçok ayrıntı var. Bunların başında uzun saatlerce aç ve susuz kalacak olan bedenlerimizin dengesini bozmadan iftarda ve sahurda sağlıklı beslenerek ibadetimizi yerine getirmek.

sa 2

Bu yıl da ramazan ayı yaz dönemine denk geldi. Bu yüzden de uzun ve sıcak yaz günlerinde bedenimiz suya çok fazla ihtiyaç duyacak. Bu nedenle kaybedeceğimiz su ihtiyacımızı dengeleyecek besinleri tüketmekte fayda var. Bu besinler hangileri? Sahur vaktinde ne tüketilmeli?

sa 3

Sahurda Ne Kadar Yemeliyiz?

Sabah uyandığımız andan iftar saatine kadar geçecek olan sürede bedenimize gerekli olan enerjiyi verebilecek besinler tüketilmelidir. Bunun için de Sahurda buna uygun besinler tüketilmelidir. Enerji veren besinlerin yanı sıra oruç tutacak kişiyi tok tutacak yiyecekler de olması oldukça önemlidir. Ancak tüketilecek yiyeceklerin ağır, yağlı ve tuzlu olmaması da çok önemlidir. Aksi taktirde sindirimsel sorunlar baş gösterebileceği gibi midenin de gün içinde rahatsızlık vermesi söz konusu olabilir.

sa 1

Gece uykunuzu bölüp sahur yapacağınız dilimde hafif besinlerin bir diğer özelliği su ihtiyacını da giderebilecek türden olmasıdır. Sıcak yaz günlerinde belki de yemekten daha çok ihtiyacımız olan şey sudur. Gün içindeki bu su kaybını sahurdaki doğru beslenme şeklinizle dengeleyebilirsiniz.

Sahurda Tüketilmesi Önerilen Yiyecekler

Çorba: Mevsimsel durum göz önüne alındığında yaz çorbaları hafif olma özelliklerinin yanı sıra enerji, tokluk ve mide rahatlığı gibi önemli unsurları tek bir gıda maddesiyle bedeninize kazandırmış olacaksınız.

sa 4

Yumurta:  Yumurta bir protein deposudur. Herkes bir yumurtanın kişiyi ne kadar tok tuttuğunun tahlilini mutlaka yapmıştır. Sahurda tüketilmesi önerilen besinlerin başında gelir.

sa 5

Yoğurt: İçinde barındırdığı mineral ve su bakımıyla gün içinde su ihtiyacınızı oldukça karşılayacak bir besin türüdür. Sahurda yenecek bir kase yoğurt diğer tokluğunuza yardımcı olacaktır. Ayrıca soğuk tüketilmesi halinde serinletici özelliği de akılda yer almalıdır.

sa 10

Meyve: Tüm gün boyunca kaybedilen mineral ve vitaminlerin takviyesini meyvelerle yapabilir böylece sahur öğününü de varsıllaştırmış olabilirsiniz. Sahurda tüketilen bir tabak meyve kaybedilen suyu tekrar kazanmanızı sağlamasının yanında midenizi de rahatlatacaktır.

sa 9

Hurma: Sahurda tüketilecek 1-2 hurma bedeninizi temizleyecek, hafızanızı genişletecek, var ise diyabet ve yüksek tansiyonunuzu dengeleyecek, sindirim sisteminize de çok faydalı olacaktır. Ve tok tutması özelliği ile de gün içinde acıkma durumunu erteleyecektir.

sa 6

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu