Beslenme ve Diyet

Reflüye Ne İyi Gelir? Reflü Nasıl Geçer?

instagram takipçi hilesi

Reflü bir tür mide hastalığı olarak bilinmektedir. Mide asidinin, yemek borusuna gitmesiyle oluşur. Bu asidin yemek borusuna gitmesiyle midede yanma ve midede ağrı şikayetleri oluşur. Türkiye’de her 5 kişiden birinde reflü hastalığı ortaya çıkar. Genelde fast-food tarzı beslenme veya sağlıksız beslenme sonucu ortaya çıkar.

Genelde yemeklerden sonra yaşanılan hazımsızlık, midenin sürekli olarak ağıza gelmesi, geçmeyen hıçkırık veya yemeklerden sonra istifra olarak da belirtilerini gösterir. Tütün ve tütün ürünleri, fast-food, yağlı gıdalar, meyve suları veya fazla hamur işi yemek reflü başlangıcını doğurur. Reflüye Ne İyi Gelir? Reflü Nasıl Geçer?

reflu hastaligina ne iyi gelir2

Reflüye Ne İyi Gelir?

Reflüyü daha fazla arttırmamak için dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bunlardan ilki beslenme alışkanlıklarını değiştirmek olacaktır. Genelde sağlıksız beslenenlerde belirtilerini gösteren reflü hastalığı, beslenme düzenini değiştirerek ağrı ve yanmaları azaltabilirsiniz. Vitamin ve protein ağırlıklı beslenmek mide asitlerinin azalmasına neden olur.

Hazır gıdalardan ziyade ev yemekleri yenilmelidir. Aynı zamanda bol salçalı ve bol sirkeli yiyeceklerden de uzak durulması tavsiye edilir. Yenilen akşam yemeklerinden sonra 30-45 dakikalık yürüyüşler midenizi rahatlatacaktır. Aynı zamanda beli ve göbek kısmını fazla sıkan kemerli ürünlerden ziyade daha rahat giysiler tercih edilmelidir. Reflü hastaları için, reflü diyeti de bulunmaktadır. Bu diyetler kişiye özel olarak hazırlanıp, uzman desteğiyle yapılmalıdır.

Reflü Nasıl Geçer?

Reflü hastalığının doğurduğu, mide yanması ve ağrılarını evde veya doktor yöntemiyle azaltabilirsiniz.

reflu hastaligina ne iyi gelir3

Evde Tedavi Yöntemleri

Reflünün yanma ve mide ağrılarını evde kolay yöntemlerle azaltabilirsiniz. Fakat bunlar reflüyü tamamen geçirmeyecektir. Yemeklerden sonra içilen yağsız ve kaymaksız süt etkili olanlardan birisidir. Tükürük salgısını arttırıp, mide asidini azaltan sakızı da yemeklerden sonra çiğneyebilirsiniz. Meyan Kökü, Kaygan Karaağaç, Papatya, Hatmi gibi bitkisel çayları bulunan, bitkileri de tüketebilirsiniz. Özellikle meyan kökü ve papatya çayına çoğu aktarda bulabilirsiniz.

Doktor Tedavi Yöntemleri

Reflünün ne kadar evde tedavileri olsa da yapılanlar tamamen geçmesini sağlayacak nitelikte değildir. Aynı şekilde doktor tedavilerinde de reflü tam anlamıyla geçmez. Doktorlar tarafından çeşitli tahliller ve kontroller yapıldıktan sonra reflü tanısı konulur. Reflü tanısının sonucuna göre hastalığın ileri seviyesi belirlenir.

Genelde ilk aşamada olan insanlar için ”Rennie” adı verilen ve çiğnenen ilaç önerilir. Çiğneme yöntemiyle yutulan ilacın etkisi genelde 1-2 saattir. Tok karnına veya aç karnına tüketilebilir. Reflü hastalığı ilerlemiş insanlar için genelde Lansor önerilir. Lansor’da sabahları aç karnına alınır. Genelde etkisi gün boyu süren ilacın, fazla yağlı yiyecekler veya sağlıksız beslenilen günlerde etkisi azalır.

Reflü İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu