Yaşam

Rahat Bir Doğum İçin Yapmanız Gereken 10 Tavsiye

instagram takipçi hilesi

dogum 1

Hem bebeğiniz hem de sizin için yeni bir dönemin başlangıcı olan doğumu kolay geçirmenin doğumdan önce doğum anında işinize yarayacak kimi ipuçları mevcut. Bu yazımızda bu ipuçlarından bahsettik ve daha rahat bir doğum için yapmanız gereken 10 adımı listeledik.

1-) Formda Kalın

dogum 6

Hamilelik süresince yapılan egzersizler rahat bir doğum deneyiminden bebeğinizin sağlıklı gelişimine kadar birçok avantaj sağlamaktadır. Egzersizler dayanıklılığı artırarak tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyma ihtimalini düşürür. Hamileliğiniz süresince doğum öncesi egzersiz derslerine katılın, yüzün ve yürüyün. Fakat doktorunuzu egzersiz programınız ile bilgi verip onay almayı da unutmayın.

2-) Doğum Süreci İle İlgili Bilgilenin

dogum 7

Doğum öncesi dönemi ve doğum sahneleri ile ilgili bilgi sahibi olmak doğum öncesi rahatlığı için oldukça önemlidir. Bilmediğiniz ve sizi büyük meraka sevk eden durumları çok fazla endişeye mahal vermeden uzmanlardan bilgi alın. Aklınızdaki tüm soru işaretlerini doktorunuza danışın.

3-) Doula Desteğini Düşünün

dogum 12

Eşiniz doğum sırasında muhtemelen yalnız olacak, fakat yine de ek olarak yardım almak isteyebilirsiniz. Doula desteği hususunda doktorunuz ile konuşun. Seçeceğiniz kişiyle ilgili olarak hem sizin hem de doktorunuzun kendisini rahat hissetmesi çok önemlidir. Yapılan araştırmalara göre doğum sırasında ağrı kesici kullanan kadınların oranı doula desteği alan kadınlarda %30 daha düşük olarak belirlenmiştir.

4-) İlk Kasılmalar Geldiğinde Odağınızı Değiştirin

dogum 11

İlk doğumlarına girecek olan anneler için aktif doğum süüreci ortalama olarak 12 ile 14 saat sürmektedir. Bu nedenle kasılmalar başladığı zaman “ilk olarak sırt üstü veya alt karın krampları olacaktır” endişelenmemeye çalışın. Bu noktada dikkatinizi daha farklı yöne kaydırabilirsiniz. Bu da bir şeyler pişirmek, yürüyüş yapmak ve duş almak dahi olabilir.

5-) Atıştırmalıklarınıza Dikkat Edin

dogum 2

Doğumun yaklaştığı zamanlarda hafif atıştırmalıklar ile enerji seviyenizi korumanıza yardımcı olacaktır. Sindirimi zor veya yağlı yiyeceklerden kaçının, çünkü tıka basa dolu bir mide, bulantıya neden olmakla beraber doğumun sonrasındaki aktif aşamalarda kusmaya neden olabilir. Doğum sırasında hızlı nefes alma ve kas kasılmaları hızlı bir biçimde sıvı kaybına neden olabilmektedir. Doğum öncesinde sıvı tüketiminizi kontrol edin ve doğum sırasında ya da hastaneye geldiğiniz sırada susuzluk hissiyatında yardım isteyebilirsiniz.

6-) Duş Alın

dogum 4

İlk kasılmalar başladığında ağrı bedeninizin her tarafında bulunan kasları germenize ve bu da daha fazla rahatsız hissetmenize neden olabilir. Sıcak bir duş ile bu durumun önüne geçebilirsiniz. Rahatlama için, kasılmaların yoğun olduğu bölgelere ya da sırtınıza duş başlığını tutabilirsiniz.

7-) İmkanınız Varsa Küvet Kullanın

dogum 8

Küvet doğum zamanı için harika etkiler yaratabilir. Sancılarınız başladı fakat doğuma daha saatler varsa rahatlamak adına küveti kullanmak doğum sürecini hızlandırabilir. Sıcak suda yoğun kasılmalar kolaylaşarak rahim de kolay bir şekilde genişler.

😎 Masaj Yaptırın

dogum 15

Yapılan araştırmalara göre eşinin kendisine masaj yapan kadınların, doğum esnasında masaj yapılmayan kadınlara göre çok daha az endişe ve acı yaşadığını ifade etmektedirler. Acı çekilen bir bölge mesaj ile uyarıldığı zaman ısıyla ya da basınçla olsun beyni iletilen ağrı mesajları yumuşamaya başlar. Eşinizin yapacağı masaj için onu yönlendirerek sizin için en doğru olanı bilmesine yardımcı olun. Doğumdan sonraki ilk saatlerde boyun ve omuz masajı talep edebilirsiniz veya yoğun kasılmalardan dolayı belinize masaj yapılmasını talep edebilirsiniz.

9-) Uzanmayın

dogum 14

Dik durmak, yerçekiminin ortaya koyduğu birtakım avantajlardan yararlanmanıza olanak sağlar: Bebeğin serviksinize basması başının boyutunun genişlemesine neden olmaktadır. Benze şekildeki farklı pozisyonları denemek, çömelmek, diz çökmek ya da ayakta durmak rahatsızlıklarınızın seviyesini düşürebilir.

10-) Derin Nefes Alın

dogum 16

Derin nefes almak yalnızca kasılmalar esnasında odaklanmanıza yardımcı olması ile kalmaz, bununla beraber yoğun olarak hissedilen kramplar arasında yavaş nefes almak da rahatlamanıza ve dinlenmenize yardımcı olacaktır. Gündelik yaşamınızda size yardımcı olabilecek herhangi bir rahatlama programı oluşturun; müzik dinleme, derin nefes alma, resim yapma gibi alternatifler buna örnek olabilir.

Kaynak
blog.gittigidiyor.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Instagram takipçi hilesi
Başa dön tuşu