Plasenta Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir?
Dünyaca ünlü yıldızların güzellik sırlarının başlıcası bebeklerin plasentasını yemekten geçiyor. Plasenta nedir, yenilebilir mi? Güzellik için yapılabilecek her şey eksiktir daha fazlası yapılmalı anlayışı tuhaf bir biçimde devam ediyor. Dünya genelinde birçok yıldız isim güzelleşebilmek ve güzelliklerini koruyabilmek için bebek plasentası yemektedir. Hatta bunu ilk deneyenlerden biri de Kim Kardashian.
Öyleyse plasentanın cilde olan faydaları nelerdir? Kim Kardashian’ın haricinde Victoria Beckham, David Beckham, Katie Holmes ve Tom Cruise gibi ünlü isimler de hücrelerini yenileyebilmek için doğumunun ardından bebeklerinin plasentalarını yemişlerdir. Peki plasenta nedir, nasıl temin edilir, nasıl yenilir? Cilde faydaları nelerdir?
Plasenta Nedir?
Plasenta, anne rahminde yer alan bebeği koruyan kesenin adıdır. Plasentanın temel görevleri gaz değişimini sağlıklı bir biçimde gerçekleştirmek, annenin tükettiği besinleri bebeğe iletirken, atık maddeleri bebekten anneye taşıyarak bebeğin büyümesinde önemli bir role sahip olan kimi hormonları salgılamak yer almaktadır. Her an gelişme kaydeden bebeğin en temel enerji kaynaklarından sayılan kolesterol ve glikojen’in sentezi plasentada gerçekleşmektedir. Plasentada salgılanmakta olan insülin, progesteron, hCG benzeri büyüme faktörlerine dayalı hormonlar gebeliğin olağan şekilde sürmesine olanak sağlar.
Plasenta İçinde Ne Bulunuyor?
Doğumumuzla birlikte cildimizde yer alan ancak zamanla yok olan, cilde yararlı, güzelliğini, gençliğini, ışıltılı ve pürüzsüz görünümünü veren maddeleri C ve E vitamini, tokoferol, trimetilglisin, kojik asit, kollojen, sodium hyaluronat, kollojengliycol, hyaluronik asiti kapsamaktadır.
Bunlar hücre yenileyici, kırışık açıcı hyaluronik asit gibi su tutabilen ve cilt altı yastık görevi görebilen fakat yaş ilerledikçe yok olabilen maddelerdir. Misal hyaluronik asit yok olmaya başladıkça ciltte kırışıklıklar oluşmaya başlar. Cilde hyaluronik asit yeniden verilirse cilt gençleşmeye başlar, kırışıklıklar da yok olarak yüze gençlik ışıltısı geri gelir. Angelina Jolie’de görüldüğü gibi.
Kojik asit ciltte yer alan hücrelerin giderilmesi, cildin altında tabakalaşıp gitmesini sağlar. Kalması durumunda ise ölen hücrelerin yerine yeni hücrelerin çıkmasına engel olur. Kollojen de cildin yapı taşı olarak nitelendirilebilir. Normal olarak hiçbir kollojen dış taraftan cilde verilemez. Fakat kullanılmakta olan madde öyle bir maddedir ki cildin içinde yer alan kolojen harekete geçmeye başlar. Tıpkı bizim kullandığımızdaki gibi.
Diğer taraftan ajan olarak da tabir gören tüm bileşimler cilde fayda veren mineral ve vitamin maddelerdir ve cildin gençleşmesine yönelik birbirine uygun hale getirilmiş bileşimlerdir.
Koyun Plasentası
Daha çok güzellik merkezlerinde bulunabilen koyun plasentası cemiyet dünyasının ünlü isimleri,toz halinde de satılan koyun ve keçi plasentalarını sürekli olarak tercih etmektedirler. Yurt dışından da toz plasenta halinde sipariş verilebilmektedir.
Plasenta Ne Sıklıkla Uygulanır
Haftada bir ya da iki kez 1,5 ay süre ile düzenli olarak uygulanabilir. Yaz aylarında güneş ışınlarına yüksek düzeyde maruz kalan cildin yenilenebilmesi, renginin açılarak rahatlamasının, sağlıklı bir cilt kalınlığına erişebilmesinin uygulanageleceği en sağlıklı ve kalıcı yöntemdir. Bu yöntem sayesinde cilt tamamen yenilenmektedir. Yaz dönemine girmeden önce yenileyici ve koruyucu amaç ile uygulanması gerekir. Bu sebeple de altı ayda bir tekrar edilerek uygulanması ve kalıcı bir görüntü elde edilebilmesi için de tavsiye edilmektedir.