Kişisel Gelişim

Olumlama Nedir? İyi Hissettiren Olumlama Cümleleri!

instagram takipçi hilesi

Olumlama özellikle son dönemlerde oldukça popüler bir hal almıştır. Kısaca tanımlamak gerekirse; bir düşünce sistemini zihinde kalıcı hale getirmek amacıyla yapılan ve olumlu düşünceleri empoze etmeyi amaçlayan uygulamadır diyebiliriz.

Pek çok uzman kişi; niyetin düşünceye, düşüncenin ise yaşadığımız şeylere ciddi anlamda etkisi olduğunu savunmaktadır. Motivasyon; verimli bir gün ve hatta mutlu bir hayat için olmazsa olmazımızdır. Ancak motive edici faktörleri dışarıda aramak ne kadar doğrudur? Öncelikle aklımızdan geçenlere ve dilimizden dökülenlere bir bakmak gerekmez mi?

olumlama nedir?

İşte biz de bu yazımızda sizlere; olumlu düşünce sistemini zihne nasıl oturtabileceğimiz ve motivasyon sürecimize nasıl katkıda bulunabileceğimiz ile ilgili bir takım bilgiler veriyor olacağız. Konuya ilişkin videolara ise yazımızın son bölümünde ulaşabilirsiniz.

Olumlama Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir?

Pozitif imgelerin zihne yerleşmesini ve genel düşünce biçimine dönüşmesini amaçlayan bu sistem, aslında bir nevi iyi niyetlerin sesli olarak dile getirilmesini sağlıyor. Olumlama yapmanın genel geçer ve tek bir yöntemi yoktur da denilebilir. Daha ziyade kişiye özgüdür ve doğal bir süreç içerisinde yapılması çok daha yararlı olacaktır.

Ancak belli başlı kalıplaşmış yolları da vardır elbet! Örnek teşkil etmesi açısından bunları paylaşalım;

  1. Kendinize ait pozitif cümleleriniz olsun. Bu cümleleri her olay ve durum karşısında farklı formlarda yineleyin.
  2. Olumsuz gibi görünen gelişmeler için söyleyeceğiniz ya da düşüneceğiniz kelimelerden oluşan bir metot belirleyerek, hayatınıza olumlu tarafları dahil edin.
  3. Şimdiki zamana odaklanın ve elinizde olmayanları değil, sahip olduklarınızı düşünün. Bu doğrultuda şükretmeyi asla ihmal etmeyin.
  4. Gelecek zaman ya da geçmiş zaman üzerinden kurgulayacağınız bir kalıp belirleyin. Olumlamalarınızı genellikle aynı biçimde yaparak zihninizde bu düşünce yapısını normalleştirin.
  5. Olumlu bir şeyler diliyorum veya söylüyorum zannederken hayatınıza negatifliği çekebilirsiniz, dikkat! Kurduğunuz cümlelerin hiç bir olumsuz yargı içermiyor olduğundan emin olun.
  6. Aslında sağlıklı bir şekilde olumlama yapabilmek için, önce arınmanız ve konsantre olmanız gereklidir. Bunun için gereken ortamı yaratmaya çalışın. Örneğin; meditasyon veya dinlendirici müzikler gibi…
  7. Söylediğiniz cümleleri basma kalıp ifadeler kullanarak ve yalnızca söylemiş olmak için söylerseniz, sistem size bunun geri dönüşünü yapmayacaktır. İnanarak, odaklanarak ve ihtimallere yer vermeden, kesin bir dille cümle kurmaya özen gösterin.

Olumlama Yapmanın Faydalarını ise şu şekilde sıralayabiliriz;

olumlamaa

  • Günlük motivasyonunuzu sağlar.
  • Kendinize inanmanızı ve daha öz güvenli olmanızı destekler.
  • İnsani ilişkilerde ve sosyal ortamlarda daha etkin olabilmenize yardımcı olur.
  • İç huzurunu yakalayabilmenize ve sizi rahatsız eden duygularla vedalaşmanıza imkan tanır.
  • Başınıza gelebilecek olumsuz olaylarda; düşünce sisteminizi kontrol altında tutabilmenize ve kriz yönetimini başarıyla sürdürmenize olanak verir.
  • Eğitim, iş, kariyer ya da özel hayatınızda yolunda gitmeyen şeylerde, nasıl davranmanız gerektiği ile ilgili bazı ipuçlarını görmenize zemin hazırlar.
  • Daha iyisinin ve hayırlısının olabilmesi adına; önünüzde duran seçenekleri değerlendirebilmeniz için, bakış açınızı genişletir.

Olumlamada 21 Gün Kuralı Nedir?

Pek çok uzman görüşüne göre; hayatınıza yerleştirmek istediğiniz bir kalıbın oturması için, bunu 21 gün boyunca aralıksız olarak tekrar etmeniz gerekiyor. Bu kural aynı zamanda düşünce sistemi için de geçerli!

Kendinize uygun olan ve ruhunuzu yansıtan olumlama cümlelerini, 21 gün boyunca ve mümkünse aynı zaman dilimlerini tercih ederek tekrarlamanız, zihninizde bu sistemin oturmasını sağlayacaktır. Ayrıca insan beyni; yapısı gereği, uyku öncesi ve sonrası çok daha etkin çalışmaktadır. O nedenle, yapacağınız olumlamalarda, bu dönemleri tercih edebilirsiniz.

olumlama

İyi Hissettiren Olumlama Cümleleri!

  • Ben enerjik, neşeli ve mutlu bir insanım.
  • Kendimi; sevdiğim ve sevmediğim tüm yönlerimle kabul ediyorum.
  • İşimde bereket kapıları açılıyor ve kazançlar elde ediyorum.
  • Hayal ettiğim her şeyi başarabilmek için gerekli olan güce ve inanca sahibim.
  • Hayatımda olan olaylar ve karşılaştığım tüm insanlar belli bir misyon edinmişti. Misyonunu tamamlayanlar özgürleşti ve gitti. Yaşadığım hiç bir şeyden pişmanlık duymuyorum.
  • Ben çok değerliyim ve kendi değerimi öncelikle ben belirlerim.
  • Hayatıma giren ve beni olumsuz yönde etkileyen herkesi affediyorum ve ruhumdan azat ediyorum.
  • Elimde var olan tüm güzellikler için çok şanslıyım, şansımın farkındayım ve şükür doluyum.
  • Hislerimin kuvvetine ve gösterebileceğim tüm başarılara inanıyorum. Daha iyisi için neler mümkün?
  • Ben sevilmeye ve mutlu olmaya layık bir insanım. Kendimi seviyorum ve iyi ki varım!

Olumlama Nedir İle İlgili Video

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Instagram takipçi hilesi
Başa dön tuşu