Kişisel Gelişim

Mutlaka Okunması Gereken 6 Çocuk Gelişim Kitabı

instagram takipçi hilesi

Ebeveynlik dünyanın en zor işlerinden biri ve ne yazık ki anne ve babaların rollerine dair evrensel bir rehber yok. Herhangi bir ebeveynlik eğitimi veya kursu almadıysanız, iyi iletişim becerilerinden zorluklarla başa çıkmaya kadar birçok boşluğu kendiniz doldurmanız gerekir. Bu noktada ebeveynlere bilime dayalı stratejiler konusunda rehberlik edebilecek birçok aile kaynağı bulunmaktadır.

En İyi 6 Çocuk Gelişim Kitabı

Konuş ki Dinlesin Dinle ki Konuşsun (Adele FABER)

mutlaka okunmasi gereken alti cocuk gelisim kitabi1

Klasik bir çocuk gelişimi kitabı olan bu Adele Faber çalışması, küçük çocuğu olan her ebeveynin okuması gereken bir kitap. Çoğu zaman ebeveynlerin en çok istediği şey çocukları tarafından duyulmak olsa da iletişim güçlükleri nedeniyle hayal kırıklığına uğramaktadırlar. Çocuğunuzla konuşma şekliniz, onun dinleme şeklini de etkiler. Bu kitap, kısa ve uzun vadeli ebeveynlik hedeflerinize ulaşmak için formüller içerir.

Huzurlu Ebeveyn Mutlu Çocuk (Laura MARKHAM)

mutlaka okunmasi gereken alti cocuk gelisim kitabi2

Doktora Laura Markham’ın pozitif psikolojinin sırlarını sunduğu bu çocuk gelişimi kitabı cezalandırmaya değil problem çözmeye odaklanıyor. Ebeveynlerin ideal ebeveyn olmak için davranışlarını nasıl şekillendirmeleri gerektiğine ışık tutar. Özellikle yeni yürümeye başlayan bir çocuğunuz varsa, bağlantınızın önemini anlamak için bu kitabı kesinlikle okumalısınız.

Barışçıl Ebeveyn Mutlu Çocuk kitabında Laura Markham, bir ebeveynin kendi psikolojik durumunun bir çocuk üzerindeki etkisine odaklanır. Durumu çok basit bir formülle açıklıyor; çocuklarınıza bağırırsanız, bağıran çocuklarınız olur.

Koşulsuz Ebeveynlik (Alfie KOHN)

mutlaka okunmasi gereken alti cocuk gelisim kitabi3

Alfie Kohn, Koşulsuz Ebeveynlik adlı kitabında ebeveynliğe disiplin ve kontrolden ziyade anlayış açısından yaklaşıyor. Bu kitap, bildiğinizi düşündüğünüz her şeyi yeniden değerlendirmenizi sağlıyor ve çocukların hata yapma özgürlüğüne izin verme felsefesine odaklanıyor.

Klasik öğretim, kötü davranışı cezalandırmayı ve iyi davranışı ödüllendirmeyi gerektirirken, Alfie Kohn tam tersini yapmayı söylüyor. Etkileyici bir şekilde, ödül de ceza kadar kötü ve yazar, gerçek çözümün koşulsuz sevgide yattığını sık sık yineliyor.

Pozitif Disiplin (Jane NELSEN)

mutlaka okunmasi gereken alti cocuk gelisim kitabi4

 

Şimdiye kadar yazılmış en iyi çocuk gelişimi kitabında Pozitif Disiplin, yeni ebeveynlerin çeşitli zorluklarla nasıl başa çıkmaları gerektiğine dair pratik tavsiyelerle doludur. Doktora Bu bilgilendirici kitapta Jane Nelson, karşılıklı saygı ve olumlu rehberliğe dayalı bir disiplini detaylandırıyor. Aşkın gücüne odaklanırken, aşk adına yapılan hatalara da odaklanın.

Nielsen, çocuk gelişiminde ebeveynlerin ne yapması ve yapmaması gerektiğine dair net örnekler sunarken, pozitif psikolojide uygulanabilir teknikler hakkında da önemli ipuçları veriyor.

Gücünü Kendinden Alan Çocuk (Dr. William STIXRUD)

mutlaka okunmasi gereken alti cocuk gelisim kitabi5

 

Klinik psikolog William Stixrud ve eğitimci Ned Johnson tarafından yazılan Kendine Güvenen Çocuk, çocukların Motivasyonu bilimini araştıran çok faydalı bir gelişim kitabıdır. Çocukların motivasyon eksikliğinin yaygın nedenlerine odaklanan kitap, çözümleri en doğru şekilde tanımlıyor. Ebeveynleri, çocuklarının kahyası değil, en iyi arkadaşı ve rehberi olmalarına olanak tanıyan kanıta dayalı çözümlerle tanıştırır.

Zor Çocuk (Ross W. GREENE)

mutlaka okunmasi gereken alti cocuk gelisim kitabi6

Neden bazı çocuklar sakin ve sakinken, diğerleri inatçı ve protesto etmeye devam ediyor? Bu çocuk gelişimi kitabı, çocukların karmaşık dünyasını daha iyi anlamalarına yardımcı olur ve sorunlu davranışların kökenine inerek alternatif çözümler sunar.

Bulgularını ortaya koyduktan sonra, çocukların düşük toleranslı ve düşük dirençli hayal kırıklıklarıyla nasıl başa çıkılacağını pratik stratejilerle açıklıyor.

Çocuk Gelişim Kitapları İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu