Mustafa Ceceli

mustafa ceceli 13

Tam adı: Mustafa Ceceli
Doğum tarihi: 2 Kasım 1980
Doğum yeri: Ankara / Türkiye
Boyu: 1,74 m
Eşi: Selin İmer (e. 2017), Sinem Gedik (e. 2008–2017)
Çocuk (ları): Arın Ceceli
Mesleği: Şarkıcı, aranjör, yapımcı
Aktif Yılları: 2003 yılından bu yana

youtube-chaneldeezer logo mblisten-on-apple-music-logospotify-connect-compatibility-logo-
Sosyal Medyada
instagram-hesabitwitter-hesabi
Başlıklar

Hakkında

Mustafa Ceceli kimdir? Mustafa Ceceli, 2 Kasım 1980 Ankara doğumlu Türk şarkıcı, aranjör ve müzik yapımcısıdır. Müziğe ilgisi küçük yaşlarda başlamıştır. Mustafa Ceceli 6 yaşında piyano çalmaya başlamıştır. 8 yaşında da TRT’de yer alan Köy Doktoru isimli bir dizide yer almaya başlamıştır. Ardından UNICEF için hazırlanmış olan Can Suyu isimli bir filmde yer almıştır. Küçük yaşlarda bu tecrübeleri edinmesinin ardından Lise yıllarında amatör olarak şarkı düzenlemeleri yapmaya başlamıştır.

Ankara Üniversitesi Veterinerlik bölümünü kazanarak Hekimlik okuyan Ceceli üniversite yıllarında arkadaşlarıyla kurduğu grupta klavye çalarak albüm hazırlamak isteyen sanatçılara yardım etmiştir. Okulun 3. yılında yeniden sınava girere Yeditepe Üniversitesi’nde İşletme bölümünü kazanmış ve İstanbul’a taşınmaya karar vermiştir.

Uzun yıllar çalarak ve demo kayıtlar yaparak geçinen Ceceli solistlikte yapmıştır. 2003 yılında solistliğin yanına profesyonel olarak başladığı aranjörlük işini de eklemiştir. Mustafa Ceceli ilk aranjesini Cenk Eren‘in vokalliğini yaptığı Merih Ermakastar’ın şarkılarına yapmıştır.

Daha sonra Ozan Doğulu ile tanışmış ve Kenan Doğulu’nun aynı yıl çıkan albümlerinde iki şarkısının düzenlemesini yapmıştır. Ardından Sezen Aksu ile tanışarak sanatçıya konserlerinde eşlik etmeye başlamıştır.

KULLANICILAR BUNLARA DA BAKTI

Aranjelerini yaptığı parçalar müzik listelerinde üst sıralarda yer alan Ceceli, Kenan Doğulu‘nun Çakkıdı şarkısının düzenlemesini yaparak adını duyurmuştur. Ardından Tarkan, Sertab Erener, Nil Karaibrahimgil, Murat Boz ve daha birçok sanatçı için albümlerine aranjeler yapmıştır.

Sektöre en başlayanlardan İrem Derici‘ye yaptığı aranjelerle başarı yakalayan ikili geride birçok popüler şarkı bırakarak bugün bile birlikçe çalışmalarına devam etmektedirler.

Mustafa Ceceli aranjörlük işini halen sürdürmektedir. Bunun yanında müzik yapımcılığı da yapmaktadır.

2007 yılında Sezen Aksu şarkısı olan Unutamam isimli parçayla birçok alanda başarı yakalayıp En iyi çıkış yapan isimlerden biri olmuştur. Bu parçayı Enbe Orkestrası’nın albümünde sanatçı olarak yer aldığında seslendirmiştir.

2012 yılında Es isimli albümünü yayınlarmıştır. Bu albümüyle de birçok ödülün sahibi olmuştur.

Mustafa Ceceli son olarak 2017 yılında çıkardığı albümünün ardından 2019 yılında Irmak Arıcı ile birlikte Mühür şarkısı ve hemen ardından Bedel isimli parçasıyla listelerde üst sıralara yerleşmiştir. 2020 Şubat’ta ise son şarkısı Saçma Sapan isimli parçayı yayınlamıştır.

Diskografisi

  1. Mustafa Ceceli (2009)
  2. Es (2012)
  3. Kalpten (2014)
  4. Aşk İçin Gelmişiz (2015)
  5. Zincirimi Kırdı Aşk (2017)
  6. Mühür (2019)
  7. Bedel (2019)
  8. Saçma Sapan (2020)

Videoları

Fotoğrafları

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu