Kişisel Gelişim

Kitap Okuma Alışkanlığı Nasıl Kazanılır?

instagram takipçi hilesi

Kitap okumak bu hayatta kendiniz için yapabileceğiniz en iyi şeylerin başında gelir. Kitap, bilgi birikiminin vazgeçilmez bir parçası olup, insan gelişimine en çok katkı sağlayan araçtır. Toplumsal gelişme için de kitap okumanın önemi büyüktür. Genç yaştan itibaren kitap okuma alışkanlığını kazanırsanız ileride çocuklarınız da sizi örnek alarak küçük yaşlardan itibaren kitap okumaya başlayacaklardır. Aile içi eğitim bir toplumun gelişmesinde büyük rol oynar. Ve bunu ancak okumayı, öğrenmeyi kendine amaç edinmiş bireyler yetiştirerek başarabiliriz

Okuduğunuz her kitap size farklı bir dünyanın, farklı hayatların, farklı fikirlerin kapısını aralar. Kendinize olan güveninizi arttırır, empati yeteneğiniz gelişir ve insanlarla daha kolay iletişim kurabilirsiniz. Olaylara karşı bakış açılarınız değişir, kendinize toplumda bambaşka bir yer edinebilirsiniz.

Size verdiği his, kazandırdığı özellikler anlatılamayacak kadar değerlidir. Günün belirli bir vaktini kitap okuyarak geçiren insanları fark etmek hiç de zor değildir. Çünkü kitap okuyarak kelime dağarcıklarını geliştirir ve bu sayede çok daha akıcı konuşarak anlatmak istediklerini çok rahat dile getirebilirler. Daha etkileyici konuşur ve hitap ettikleri kişileri de etkileri altına alırlar. Bu etki sayesinde ise insanlarla ilişkileri güçlenir, kişi daha sosyal bir karakter kazanır.

Kitap okuma alışkanlığı kazanmak için öncelikle kendinize zaman ayırın.

kisisel gelisim kitaplari 685x456

Gününüz ne kadar yoğun geçerse geçsin emin olun okumak isterseniz bunun için muhakkak zaman yaratabilirsiniz. Burada önemli olan ayırdığınız zamanın çokluğu değil bu zamanı tamamen kitap okumakla geçirmenizdir. Örneğin; otobüs, tren, taksi ve uçak gibi ulaşım araçlarında seyahat ederken geçirilen zamanlar kitap okuyarak değerlendirilebilecek anlardandır.

Kitap okumak için ihtiyacınız olanları yanınıza alın.

kitap okumak 1

Su, kahve, yastık, meyve vb. Çünkü okuma esnasında yanınızda hazır olmayan şeyler sizin bölünmenize sebep olacaktır. Konsantrasyonunuzu azaltarak okuma kalitenizi düşürecektir. İhtiyacınız olanları yanınıza alırsanız kitabınıza odaklanmanız çok daha kolay olacaktır.

Hangi tarzda kitaplardan hoşlandığınızı belirleyin.

kitap okumak 2

Öncelikle okunacak eserlerin okuyacak kişiye heyecan vermesi ve kişinin kitabı zevk alarak okuması önemlidir. Yalnızca okumuş olmak için değil, sizi mutlu edecek, merak uyandıran ve ihtiyacınızı karşılayacak olan kitapları seçin. Hoşlanmadığınız bir tarzda kitap okumak sizi okumaktan soğutacaktır. Örneğin siz aşk romanlarından hoşlanıyorsanız ve elinizdeki bir bilim kurgu kitabıysa beklentinizi karşılamayacaktır. Bir kitabı okumaya başlamadan önce hakkında yapılan yorumları okuyabilir, fikir edinebilirsiniz.

Basit bir planlama, zaman ayarı, okuma alanı ve sizi rahatsız edecek tüm durumlardan uzak bir ortam sayesinde kolayca okuma alışkanlığı edinebilirsiniz. Önemli olan bu alışkanlığı kazanmak istemek ve bunun için harekete geçmektir. Size kazandırdıklarını gördükten sonra emin olun tam bir kitap kurduna dönüşebilirsiniz.

Kendinize kitap okuma alanı oluşturun.

kitap okumak one cıkan

Kendinizi rahat hissedeceğiniz her yer sizin için kitap okuma alanı olabilir. Çalışma masanız, mutfağınız, balkonunuz, varsa bahçeniz, hatta yatağınız. Dikkat etmeniz gereken tek şey rahatsız edilmeyeceğiniz bir ortam olması. Sessiz ve huzurlu bir ortamda kitap okuyarak geçen zamanın farkına bile varmayacaksınız.

 

https://www.youtube.com/watch?v=9lohnXKHUx4

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Instagram takipçi hilesi
Başa dön tuşu