Kestane Çiçeğinin 10 Faydası
Kestane Çiçeğinin 10 Faydası
Kestane çiçeğinin faydaları oldukça fazladır. Genelde mayıs ayında açan çiçekler, kestane ağaçlarından toplanabilmektedir. Kestane çiçeğini taze veya kurutulmuş olarak kullanabileceğiniz gibi şifalı bir çay olarak da içebilirsiniz. Kestane çayının tarifi;
- Yarım çay kaşığı kurutulmuş çiçek veya kurutulmamış olarak kullanacaksanız bir çay kaşığı taze çiçek.
- Bir bardak sıcak suyun üzerine çiçekleri ekliyoruz.
- Sıcak suyu süzdürdükten sonra içebilirsiniz.
Hemoroid şikâyetlerini azaltır
Halk arasında basur olarak bilinen rahatsızlık anüs ve rektumun en alt kısmında, anal kanalının sonunda bulunan genişlemiş damarlara denir. Bu kan damar duvarları gerilir ve genişler. Bu durum tahrişe yol açar. Oluşan tahriş sonrasında makatın dışına yara olarak çıkar. İç ve dış hemoridler olarak ikiye ayrılır. Kestane çiçeği hemoroid ağrılarını ve yaralarına iyi gelmektedir.
Nefes darlığına iyi gelir
Astım hastalarına şifa niyetindedir diyebiliriz. Astım hastaları, uzun süredir sigara içen bireyler veya normalinden fazla kilolu olan bireyler nefes darlığı çekebilir. Bu durumun daha aza indirgenebilmesi için kestane çiçeği oldukça yardımcıdır.
Kalp hastalıklarına faydalıdır
Kalp krizi riski olan veya kalp rahatsızlığı olan bireylerin mutlaka tüketmesi gerekenler arasındadır. Kalp rahatsızlıklarına, ağrılarına ve sıkışmalarına oldukça iyi gelen çiçeğin aynı zamanda acı alıcı etkisi de bulunur.
Yorgunluğu alır
Papatya çayı nasıl stresi alıyor ise kestane çiçeği de bir o kadar yorgunluk anlamında etkilidir. Bütün günün yorgunluğunu dindirmek için tercih edilebilecekler arasındadır. Kestane çiçeğinin çay olarak tüketilmesi lezzetini arttıracaktır. Bedensel ve zihinsel olarak tüm yorgunluklara iyi gelmektedir.
Nikriz hastalığına iyi gelir
Halk arasında gut olarak da bilinen nikriz hastalığı genelde 40-65 yaş aralığında fazla kiloya sahip olanlarda veya alkol kullananlarda görülmektedir. Eklemde aniden oluşan şiddetli ağrı, şişlik ve kızarıklıklara da denilebilir. Kişiden kişiye hastalık yeri farklılık gösterse de genelde ayak başparmağının tabanında yer alır. Gut atağı olarak bilinen rahatsızlık genelde ayak parmağında aniden oluşan acı ile ortaya çıkar. Halk arasında gut hastalığı olarak da bilinen nikriz hastalığına kestane çiçeği oldukça faydalıdır.
Karaciğere faydalıdır
Karaciğer rahatsızlıkları oldukça ciddi ve önemli bir sorundur. Genelde kişiyi hastayı, hastanede yatma sürecine kadar götürebilmektedir. Karaciğer rahatsızlıkları yaşamamak için öncesinde önlem almak gerekmektedir. Bol su tüketiminin yanında kestane çayı karaciğerlere büyük fayda sağlamaktadır.
Romatizma ve kas ağrılarını hafifletir
Kestane çayının en önemli ve belirgin faydalarından birisi ağrıları ve yorgunluğu almasıdır. Bunun yanında romatizma ve kas ağrıları gibi gün içindeki aktiviteleri ve fiziksel hareketleri etkileyen ağrıları, kestane çayı ile hafifletebilirsiniz.
Kan dolaşımını düzenler
Kan dolaşımı vücut üzerinde oldukça etkili sonuçlara yol açar. Kan dolaşımı hızlı olan bireyler, gün içerisinde kaşınma yaşayabilirler. Kan dolaşımı yavaş olan bireyler ise kilo verme, ağrılar gibi sorunlarla mücadele edebilirler. Kan dolaşımının düzenli olması için soğuk suyla duş almak gibi faktörler önemli olsa da kestane çayı da oldukça etkilidir.
Varisleri azaltır
Varisler genelde her yaşta ortaya çıkabilmektedir. Gebelik, şişmanlık, uzun süreli ayakta durmak veya uzun süre oturuyor olmak, hormon tedavileri, kabızlık veya buna benzer genetik faktörlerden dolayı oluşabilmektedir. Varisler toplardamar kapakçığında yetmezlik olmasından kaynaklı ortaya çıkar.
Varis tedavisi görülmeden varisi yok etmek mümkün olmamakla beraber kestane çayı içerek azaltma sağlayabilirsiniz. Bunun dışında tamamen yok etmek için mutlaka tedavi olmak gerekmektedir. Aynı zamanda kestane çayı, varis damarlarında ani oluşan pıhtılaşmayı da geciktirebilir.