Yaşam

Kadir Gecesi ile İlgili Ayet ve Hadisler!

instagram takipçi hilesi

Kadir Gecesi ile İlgili Ayet ve Hadisler! Kadir Gecesi, her yıl Ramazan ayının 27. gecesi idrak edilen, bin aydan daha hayırlı bir gecedir. İslam aleminin son peygamberi olan Hz. Muhammed’e vahiy yolu ile gönderilen Kur’an-ı Kerim, Kadir gecesi inmeye başlamıştır.

Kadir Gecesi ile İlgili Ayet ve Hadisler!

İslam’ın güneşi olarak adlandırılan Kur’an-ı Kerim, insanlara dini anlatan en önemli kaynak olduğu için büyük bir saygı ve özenle korunmaktadır. Müslümanlar tarafından bu gecede Kur’an-ı Kerim okunduğu zaman, melekler yeryüzüne inerek bereket ve rahmet getirirler.

Şeytan ise bu gecede İslam toplumuna zarar veremez. Bu geceyi ibadetle geçirmek, arzu edilen duaların kabul olması için son derece önemlidir. Dileklerinizi bu gecede Allah’a dua ederek isteyebilirsiniz. Nitekim Kadir gecesi edilen duaların tamamının kabul edildiği ifade edilir.

Kadir gecesinde kabul edilmeyen dualar da vardır. Eğer istediğiniz şey sizin için şer ve kötülük getirecekse ettiğiniz dua kabul olmaz. Aynı zamanda duanızda intikam alma ve beddua gibi şeyler de varsa duanız kabul olmaz.

Kadir Gecesi ile İlgili Ayet ve Hadisler!

Kadir Gecesi ile ilgili sitemizde sizler için önceden iki içerik yayınlamıştık. Bu yazılarımıza aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

kadir gecesi ile ilgili ayetler ve hadisler 3

Kadir Gecesi ile İlgili Ayetler!

Kadîr sûresi ayetleri;

  • 1. Ayet: “Biz onu Kadir Gecesi indirdik.”
  • 2. Ayet: “Kadir Gecesi nedir, bilir misin sen?”
  • 3. Ayet: “Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır.”
  • 4. Ayet: “Meleklerle Ruh o gece Rablerinin izniyle her iş için iner de iner.”
  • 5. Ayet: “Tam bir esenliktir o gece, tâ tan yeri ağarıncaya kadar.”

Duhân sûresinde de Kadir gecesinden bahsedilmektedir.

“Biz Kur’an’ı kutlu bir gecede indirdik.” (Duhân sûresi, 3. Ayet)

kadir gecesi ile ilgili ayetler ve hadisler 4

Kadir Gecesi ile İlgili Hadisler

“Kadir Gecesi’ni, fazilet ve kudsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah’tan bekleyerek ibâdet ve tâatle geçiren kimsenin -kul hakkı hâriç- geçmiş günâhları bağışlanır.” (Müslim, Müsâfirîn, 175)

Ayşe (r.a.), Peygamber Efendimiz’e: “–Ey Allah’ın Resûlü! Kadir Gecesi’nin hangi gece olduğunu bilecek olursam, o gece nasıl dua edeyim?” diye sormuş, Efendimiz de:

اللَّهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنِّي

“«Allah’ım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin. Beni bağışla!» diye dua et!” buyurmuştur. (Tirmizî, Deavât, 84)

kadir gecesi ile ilgili ayetler ve hadisler 2

“Kadir Gecesi ile ilgili rüyalarınızın, Ramazan’ın son yedi gecesi üzerinde toplandığını görüyorum. O halde Kadir Gecesi’ni arayan onu Ramazan’ın son yedi gecesinde arasın!” (Buhârî, Leyletü’l-kadr 2,)

“Kadir Gecesi’ni Ramazan’ın son on günü içinde arayınız!” (Buhârî, Leyletü’l-kadr 3)

“Kadir Gecesi’ni Ramazan’ın son on günündeki tek gecelerde arayın!” (Buhârî, Leyletü’l-kadr 3)

Hazret-i Ayşe şöyle buyurdu: “Ramazan ayının son on günü girdiğinde Resûlullah geceleri ihyâ eder, ev halkını uyandırır, ciddiyetle ibadete soyunur ve eşleriyle ilişkiyi keserdi.” (Buhârî, Leyletül-kadr 5)

Hazret-i Ayşe’den rivayet edildiğine göre; Hz. Muhammed Ramazan ayında diğer aylardan daha fazla ibadet etmeye (kulluk yapmaya) özen gösterirdi. Ramazan’ın son on gününde de Ramazan’ın diğer günlerine göre daha fazla Allah’a yönelirdi. (Müslim, İ’tikâf 8)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Instagram takipçi hilesi
Başa dön tuşu