Kişisel Gelişim

Gençlerle Doğru İletişim Nasıl Olmalı ?

instagram takipçi hilesi

Çocukları/Gençleri ,Yargılamadan Dinleyin!

Yaşamak; o kadar anlamlı ve güzel olduğu halde bizlerin üzerine yüklenen sayısız fakat hepsini yapmak zorun da hissettiğimiz listelerle hayatımız çekilmez bir hal almakta. Omuzlarımıza aldığımız ve bizi biz yapacak olarak beynimize kalıplaşmış düşüncelerin yer edilmesi istemeden bizi farklı kimliklere büründürüyor. Hiç sorulmadan mutlaka faydalıdır diye gidilen belki de ilgimizi hiç çekmeyen saatlerimizi harcadığımız kurslar bunların başında geliyor desek doğrudur.

cocukla iletisim 2

Öğrenmelisin!

Yapmalısın!

Oku!

Bu kursa gidilecek!

ergenlige giren erkek cocuga nasil davranmali

Hangimiz maruz kalmadık ki bu emir cümlelerine cevabı olmayan.

Gençlere, sorulmadan alınan onlarca planları tamamlamak ve ailelerini mutlu etmekle geçirdiği gençlik yılların da zamanları da heba olmuştur. Bu zaman da aklınıza kendi isteğinizle  yaptınız ya da kabul etmediğiniz  pek bir şey gelmez. Düşünün! Gelmedi öyle değil mi?

ergenlikte motivasyon eksikligi 1

Gençler kararlarını almak ta zorlanıyor. Çünkü; okul hayatı boyunca ona ders çalışmak dışında bir sorumluluk verilmemiş ve bu bitince sudan çıkmış balık misali ortada kalıyor. Annesinden ya da babasından onay bekleyen bir insan oluyor karşınızda. Ne kadar kötü değil mi?

Hiç oğlunuza ya da kızınıza fatura ödettiniz  mı?

Beğendiği bir kitabı tek başına almaya gitti mi?

ebeveyn 3 1

Sorularınızın ‘ hayır’ olduğuna duyar gibiyim. Bırakın hatalarımızı kendimiz yapalım ki gelecek sorunlarımıza daha temkinli yaklaşalım. Bizi uyarın ama kurallar koymayın anlatın bunu yaptığında ne yarar sağlayacağını yapmazsak hayatımızda nelerin kötü gideceğini. Karşınıza alıp konuşun ya da bazen de siz dinleyin! Hayallerimize kulak verin.  ‘Saçmalama olur mu?’ Cümlelerinin yerine ‘Bence şu da mantıklı olabilir? Senin fikrin nedir? Gibi sorularla bizi anlamaya ve hayallerimizle sizin görüşleriniz arasında ortak bir  payda da buluşmayı çalışın.

cocukla iletisim

Bizleri topluma;

Kendi kararlarını alabilen

Yaptığı hatalarla da mutlu

Keşke cümlesi yerine iyi ki yapmışım dediğimiz güzelliklerin olmasına öncülük edin.

Mutlu olduğu işi yapmasına teşvik edin.

Kararlı ne istediğini bilen ve öz güveni yüksek hakkını üslubuyla arayan bireyler yetiştirin.

Yaptığı hatalarla yüzleşmesine izin verin. Yargılamayın hep dinleyin.

cocukla iletisim 2

Unutmayın ki öz güveni yüksek, kendinden emin, kararlı, hatalarıyla ve doğrularıyla geleceğe bakan anne-babalar her zaman topluma faydalı gençler yetiştirecektir.

Bizi Dinleyin!

Kaynak: Youtube

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Instagram takipçi hilesi
Başa dön tuşu