Girişimcilik ve İşletme

Faturasız Çek Kırdırmak İstiyorum

instagram takipçi hilesi

Faturasız Çek Kırdırmak İstiyorum

cek faturasiz

Yüksek tutarlarda sermayeleri bulunan şirketlerin genel ödeme aracı çeklerdir. Çekler kolay bir ödeme aracı olması nedeniyle çokça tercih edilmektedir. Fakat sahip olduğunuz bir çekte dikkat etmeniz gereken hususlar bulunmaktadır. Bunlardan biri çekin ödeme tarihi, bir diğeri ise çekin faturalı olup olmadığıdır. Her iki durumda da çekinizi tahsil edememe durumunuz ortaya çıkar.

Eğer ödeme zamanı çok sonraya yazılmış bir çekiniz varsa, o tarih gelmeden dilediğiniz gibi çekinizi bozduramazsınız. Aynı şekilde eğer çekiniz faturalı değilse yani size çeki veren firma bu çek için fatura kesmediyse, yasalara göre bu çeki hiçbir zaman bozduramazsınız. Bu nedenle bu hususlara gereken hassasiyeti göstermelisiniz.

Eğer bu hususlara vaktinde dikkat etmediyseniz ve elinizde faturasız bir çek varsa bu çeki de kırdırmanız mümkündür. Bu işlemin gerçekleştirilmesi için çeşitli finans firmaları ile anlaşma yapmalısınız.

Faturasız Çek Nasıl Kırdırılır?

İlk olarak belirtelim ki, faturasız çek kırdırmak yasal bir işlem değildir. Fakat elinizde faturasız bir çek varsa bu çeki yasal bir yol ile bozdurabilme şansınız yoktur. Çünkü elinizdeki çek ile ilgili herhangi bir kanıtınız olmaz. Kanıt olmadığı zaman dava açma yetkiniz dahi olmayacaktır. Bu nedenle ya paranızdan vazgeçeceksiniz ya da bahsedeceğimiz yöntemi kullanarak faturasız çeklerinizi kırdıracaksınız. Başka hiçbir şansınız bulunmamaktadır.

Çek kıran firmalar, bu işlemi belli bir komisyon karşılığında gerçekleştirmektedirler. Sizler vakti gelmemiş faturasız çeklerinizi firmalara vererek, komisyon karşılığında çek bedelinizi alırsınız. Firma da vakti gelen bu çekleri bahsi geçen şirketlerden temin ederler. Aslında olay basit bir döngüden oluşmaktadır.

Bu döngü sayesinde sizlerin işleri çözülür, maddi sıkıntılarınız son bulur; firmalarda aldıkları komisyon ücretleri ile kısa vadeli kredi vermiş olurlar. Fakat eğer çekinizin ödenme ihtimali çok düşükse ya da meblağ çok yüksekse bu durumda sizden kefil ya da ipotek gibi taleplerde de bulunabilirler.

Çek kırdırmak için ödeyeceğiniz komisyon bedeli %10 ya da %15 gibi rakamlar üzerinden hesaplanmaktadır. Elbette komisyon bedelleri firmalara göre ve elinizde bulunan çekin tutarına göre değişmektedir.

Çek Kırdırma ile ilgili videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu