Akıllı Telefonlar ve Tabletlerİnternet ve WebKişisel Finans

Evden Çalışırken Verimliliğinizi Arttıracak Dijital Uygulamalar

Pandemi döneminden bu yana pek çoğumuz evden çalışmak zorunda kaldık. Şu dönemlerde zamanını daha verimli ve kullanışlı geçirmek isteyenler için kullanabileceğiniz dijital uygulamaları sizler için bir araya getirdik..!

instagram takipçi hilesi

Dijital uygulamalar, günlük hayatta verimlilik ve zaman açısından adeta bir kurtarıcı konumunda yer almaktadır. Korana virüsü salgını sebebi ile pek çok insan evinden çalışmak zorundan kaldı. Hal böyle olunca evde çalışmaya alışkın olmayan insanlar verimliliği arttırmak için bir arayış içerisine girdi.

Bu yazımızda size Proje Yönetimi, Zaman Yönetimi, Online Video Görüşmeleri, Ekip İletişimi Dosya Aktarımı ve Not Alma işlemi yapabileceğiniz dijital uygulamalardan bahsedeceğiz.

İşte evde çalışırken verimliliğinizi arttıracak dijital uygulamalar..!

dijital uygulamalar one cikan ve 1

Sosyal İzolasyonda Çalışırken Verimliliğinizi Arttıracak Dijital Uygulamalar

PROJE YÖNETİMİ:

1 – Todoist

Todoist, günümüz piyasasındaki en popüler uygulamalardan biridir. Verimliliği artırmaya yardımcı olan, görevleri düzenlemeye, zamanlamaları ve toplantı tarihlerini belirlemeye yardımcı olan harika özelliklerle birlikte gelir. Todoist’i bu kadar popüler yapan şey, dizüstü bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlar, mobil cihazlar, e-postalar ve tarayıcılar için çok sayıda uygulama ve eklentidir. Todoist’in hem ücretsiz hem de ücretli olan sürümleri mevcuttur.

Todoist sitesine gitmek için tıklayın..!

dijital uygulamalar 2

2 – Asana

Asana, 2008 yılında Facebook’un kurucu ortağı olan Dustin Moskovitz ve yazılım mühendisi Justin Rosenstein tarafından, ekipleri sosyal ağın operasyonları içinde daha etkin bir şekilde koordine etme ihtiyacı görüldükten sonra kurulmuştur. Temel düzeyde, bulut tabanlı yazılım, bir kuruluşun Asana çalışma alanındaki meslektaşların projelerin ilerlemesini izlemelerini ve yönetmelerini sağlar. Örnek vermek gerekir ise, yeni ekipler için işe alım sürecini yönetmek üzere İK ekipleri için iş akışları ayarlanabilir. Asana’nın hem ücretsiz hem de ücretli olan sürümleri mevcuttur.

Asana sitesine girmek için tıklayın..!

dijital uygulamalar 3

3 – Trello

Trello, web tabanlı proje yönetimi yapabilme imkanı sunan dijital uygulama aracıdır. 2015 senesinde Fog Creek yazılım firmasından ayrıldıktan sonra hızla büyümüş ve birkaç ayda bir milyonlarca kullanıcıya ulaşmıştır. Avustralya menşeli yazılım firması Atlassian tarafından satın alınmasından bu yana herhangi bir yavaşlama belirtisi göstermemiştir. Şu anda 25 milyondan fazla kullanıcıya sahiptir. Trello’nun hem ücretsiz hem de ücretli olan sürümleri mevcuttur.

Trello sitesine gitmek için tıklayın..!

dijital uygulamalar 4

4 – Basecamp

Basecamp, tarayıcınızda ve telefonunuzda erişebileceğiniz bir proje yönetimi uygulamasıdır. Size ayarlamanız gereken araçları, bir programı, doküman ve dosyaları oluşturup karşıya yükleyip, iş arkadaşlarınızla mesajlaşıp sohbet etmenizi ve grubunuzu düzenli olarak tek bir yerden kontrol etmenize olanak tanır. Basecamp’i 30 gün süre ile ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Basecamp sitesine gitmek için tıklayın..!

dijital uygulamalar 5

ZAMAN YÖNETİMİ:

1 – Rescue Time

Rescue Time, çalışanlarınızın iş sırasında kullandıkları web sitelerini ve uygulamaları takip eden bir izleme aracıdır. Rescue Time, arka planda çalışır ve çalışanlarınız çevrim içi çalışırken değerli İnternet kullanım verileri toplar. Rescue Time’ın hem ücretsiz hem de ücretli olan sürümleri mevcuttur.

Rescue Time sitesine gitmek için tıklayın..!

dijital uygulamalar 6

2 – Toggl

Toggl, günlük aktivitelerinizi farklı platformlarda takip etmenizi sağlayan bir zaman izleme uygulamasıdır. Geliştirebileceğiniz alanları belirleyerek size ayrıntılı bilgiler ve iş akışınızı optimize etme fırsatı sunar. Toggl, web uygulaması, Windows, Mac ve Linux masaüstü uygulamaları, Chrome ve Firefox tarayıcı uzantıları, Android ve IOS mobil uygulamalar aracılığı ile kullanılabilir. Toggl’ın hem ücretsiz hem de ücretli olan sürümleri mevcuttur.

Toggl sitesine gitmek için tıklayın..!

dijital uygulamalar 7

ONLİNE VİDEO VE KONFERANS GÖRÜŞMELERİ

1 – ZOOM

ZOOM uygulaması, dijital uygulamalar listemizin en popülerleri arasında yer almaktadır. Pek çok okul derslerini de bu uygulama üzerinden işlemektedir. ZOOM uygulaması hakkında daha fazla bilgi almak için  “ZOOM Cloud Meetings Uygulaması Nedir? Ne İşe Yarar? ” adlı yazımızı okuyabilirsiniz…!  Zoom‘un da hem ücretsiz hem de ücretli olan sürümleri mevcuttur.

Zoom sitesine gitmek için tıklayın..!

dijital uygulamalar 8

2 – Skype

Skype, telefon, tablet ve bilgisayarlar vasıtası ile görüntülü konuşabileceğiniz ve mesajlaşabileceğiniz popüler bir uygulamadır. Pek çok televizyon kanalı uzaktaki bir konuğu ile bu program üzerinden iletişim kurmaktadır.  Skype’nin de hem ücretsiz hem de ücretli olan sürümleri mevcuttur.

Skype sitesine gitmek için tıklayın..!

dijital uygulamalar 9

3 – Whereby

Whereby, web ya da mobil cihazlar aracılığıyla uzak ekipler arasındaki işbirliğini geliştirmek için tasarlanmış bir video konferans aracıdır. Web tabanlı bu platform, kullanıcıların oda oluşturmasına ve üyeleri özel bir bağlantı aracılığıyla görüntülü sohbete davet etmesine olanak tanır. Whereby’ın hem ücretsiz hem de ücretli olan sürümleri mevcuttur.

Whereby sitesine gitmek için tıklayın..!

dijital uygulamalar 10

EKİP İLETİŞİMİ:

1 – Slack

Slack, bir iş yeri arkadaşlarınız ile rahatlıkla konuşabileceğiniz bir iletişim aracıdır. Bu araç, verimliliğinizi arttırmak için pek çok eklenti de sunmaktadır. Ancak klasik bir iletişim kurmak ve bilgi alışverişi sağlamak istiyorsanız, her hangi bir eklentiye ihtiyacınız olmayacaktır. Slack’ın hem ücretsiz hem de ücretli olan sürümleri mevcuttur.

Slack sitesine gitmek için tıklayın..!

dijital uygulamalar 11

2 – Twist

Twist, daha düzenli ve daha üretken bir şekilde çalışmanıza yardımcı olan modern bir iletişim aracıdır. Kalabalık ekipler ile iletişim kurmak oldukça zordur. Twist bu sorunları çözmenize yardımcı olacaktır. Sakin ve etkili bir şekilde çalışabilmeniz için ekip iletişiminizi organize edebilirsiniz. Ekip konuşmalarınızı tek bir yerde tutarak ve ileti dizileri halinde kategorilere ayırarak, istediğiniz konuyu, istediğiniz zaman, istediğiniz cihazda kolayca bulabilirsiniz. Twist’in hem ücretsiz hem de ücretli olan sürümleri mevcuttur.

Twist sitesine gitmek için tıklayın..!

dijital uygulamalar 12

3 – Google Hangouts

Google Hangouts, üyelerin bire bir özel olarak ya da bir grup toplantısı şeklinde mesajlaşma, sesli ya da görüntülü olarak sohbet etmelerine olanak sağlayan birleşik bir iletişim aracıdır. Hangouts, uygulaması Google+ ve Gmail’de yerleşik olarak bulunmaktadır. iOS ve Android işletim sistemine sahip cihazlar için de kullanma imkanınız bulunmaktadır.

Google Hangouts sitesine gitmek için tıklayın..!

dijital uygulamalar 13

DOSYA AKTARIMI:

1 – WeTransfer

WeTransfer, farklı dosya türlerini İnternet’teki diğer kullanıcılara ücretsiz olarak paylaşmanıza izin vermek için tasarlanmış bulut tabanlı bir çevrimiçi platformdur. Kullanımı çok basit bir uygulamadır. Çok büyük dosyaları çok kolay ve %100 etkili bir şekilde göndermenize izin verir. WeTransfer’in hem ücretsiz hem de ücretli olan sürümleri mevcuttur.

WeTransfer sitesine gitmek için tıklayın..!

dijital uygulamalar 14

2 – Google Drive

Google Drive, Google tarafından sunulan bir bulut depolama teknolojisidir. Google Drive’a yüklediğiniz dosyaların linkini bir kişi ile paylaşmanız halinde o kişi de dosyalara erişim sağlayacaktır. 15 GB’a kadar depolama ücretsizdir. Daha fazla depolama alanına sahip olmak için ücretli sürümlere geçiş yapmanız gerekmektedir. Google Drive’ın hem ücretsiz hem de ücretli olan sürümleri mevcuttur.

Google Drive sitesine gitmek için tıklayın..!

dijital uygulamalar 15

NOT ALMA:

1 – Evernote

Evernote, çeşitli medya dosyalarını oluşturmak, oluşturduğunuz dosyaları düzenlemek ve daha sonra kullanabilmek için saklama imkanı sunan bulut tabanlı bir yazılım aracıdır. İster metin belgesi, fotoğraf, video, ses dosyası, isterseniz web siteleri olsun, Evernote bulutta depolanan tüm öğelerinizi kendi kişisel Evernote hesabınızda saklar. Evernote’un hem ücretsiz hem de ücretli olan sürümleri mevcuttur.

Evernote sitesine gitmek için tıklayın..!

dijital uygulamalar 16

2 – OneNote

OneNote, dünya çapında milyonlarca insanın bilgisayarlarında zaten bulunan bir yazılımdır. OneNote, 2003 senesinde bu yana Microsoft Office’in sunduğu bir hizmettir. Mobil cihazlar için de uygulaması bulunan bu not defteri uygulamasını kullanmak tamamen ücretsizdir.

OneNote sitesine gitmek için tıklayın..!

dijital uygulamalar 17

Verimlilik Arttıran Dijital Uygulamalar İle İlgili Videolar

Kaynak
Google

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu