Kişisel Gelişim

En İyi Araştırmacı Gazetecilik Kitapları

Araştırmacı gazeteciliği anlatan kitaplar,  bu alanda merak duyan kişilerin ilgisini çekmeyi başarır. Araştırmacı gazetecilik kitapları pek çok konuyu derinlemesine araştırır. Bu sayede okuyucunun bilgi kazanması ve olaylara farklı perspektiflerden bakmayı öğrenmesi sağlanır. Birçok araştırmacı gazetecilik yazarı bulunur. Sizler için hazırladığımız en iyi araştırmacı gazetecilik kitapları şunlardır:

1. En İyi Araştırmacı Gazetecilik Kitapları – Mobilya Dosyası, Uğur Mumcu

En iyi araştırmacı gazetecilik kitapları

Uğur  Mumcu, 22 Ağustos 1942 yılında Kırşehir’de dünyaya geldi. Bir suikasta kurban giderek hayatını kaybeden gazeteci, Mobilya Dosyası isimli kitabıyla okuyucuları ile buluşur. Kitapta, mobilya diye sunta ihraç edilmesi anlatılır. Dönemin başbakanı Süleyman Demirel’in yeğeni Yahya Demirel’in yaptıklarını anlatan kitap, ilgi çekici bilgilerden oluşur.

2. Türkiye’de Soruşturmacı Gazetecilik – Gülen Kurt Öncel

En İyi Araştırmacı Gazetecilik Kitapları

Kitap, Gülen Kurt Öncel’in tez çalışmasıdır. İlk kez 2013 yılında yayınlanan kitabın ilgi çekici olmasının arkasında soruşturmacı gazetecilik konusunda ayna tutması yer alır.

3. Bana Yalan Söyleme: Araştırmacı Gazeteciliğin Şahikaları – John Pilger

En iyi araştırmacı gazetecilik kitapları

Kitap yoğun ve detaylı bilgilerden oluşur. Gazeteciliğe ilgi duyan ve birçok konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isteyen kişilerin ilgisini çeker. Avustralyalı muhabir John Pilger, yaptığı detaylı araştırma sayesinde döneme adeta ışık tutar.

4. Hiroşima – John Hersey

En iyi araştırmacı gazetecilik kitapları

1946 yılında kaleme alınan kitap, Pulitzer Ödüllü John Hersey’in çalışmasıdır. Kitapta, Hiroşima’ya atılan atom bombasının ardından yaşanan duruma ışık tutar. Kitapta yaşam savaşı veren altı kişi anlatılır. Kitabın önemli özellikleri arasında “Yeni Gazetecilik” akımının ilk örneklerinden olması yer alır.

5. Eylül İmparatorluğu – Erbil Tuşalp

En iyi araştırmacı gazetecilik kitapları

Erbil Tuşalp 9 Eylül 1945 tarihinde dünyaya geldi. Birçok önemli kitabın yazarı olan Tuşalp, 12 Eylül darbesini konu alır. 12 Eylül darbesinin ardından yolsuzluklar hakkında bilgiler içerir.

6. Gizli Örgüt Nasıl Kurulur? – Hasan Uysal

En iyi araştırmacı gazetecilik kitapları

12.01.2011 tarihinde yayınlanan kitap, Türkiye’de yaşanan başta Ergenekon ve Balyoz olmak üzere birçok dava hakkında bilgiler içerir. Yaşanan olayların perde arkasını açıklayan kitap, okuyucuların ilgisini kazanır.

7. Bir İhtilal Daha Var – Örsan Öymen

En iyi araştırmacı gazetecilik kitapları

01.09.2010 tarihinde yayınlanan kitap, asker gözüyle yaşanan olayları aktarır. Geçmişteki davaları anlatan kitap akıcı dili ile de beğeni kazanır.

8. Gözaltında Kaybolanlar – Kürşat İstanbullu

En iyi araştırmacı gazetecilik kitapları

1986 yılında yayınlanan kitap araştırmacı gazetecilik alanına ilgi duyan kişiler tarafından beğeni kazanır.

9. Yöntem ve Örneklerle Araştırmacı Gazetecilik – Gürsoy Değirmencioğlu

En iyi araştırmacı gazetecilik kitapları

Yöntem ve Örneklerle Araştırmacı Gazetecilik kitabı 01.01.2015 tarihinde yayınlandı. “Çağdaş gazetecilik” denildiğinde akıllara gelen kitap, kapsamlı bir çalışmanın ürünüdür. Ayrıca kitap, araştırmacı gazetecilik konusunun önemini de ortaya koyar.

10. En İyi Araştırmacı Gazetecilik Kitapları – Hakikatin Peşinde – N. Beril Ekşioğlu Sarılar

En iyi araştırmacı gazetecilik kitapları

Kitapta Assange ve Snowden’in vicdani sorumluluklarına değinir. Titiz çalışmanın sonucu olan kitap, araştırmacı gazetecilik terimini en ilgi çekici haliyle aktarır.

En İyi Araştırmacı Gazetecilik Kitapları Videoları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu