İnternet ve Web

Düşük Kod Nedir? Ne İşe Yarar?

instagram takipçi hilesi

Düşük kod, kodlama tecrübesi çok az olanların veya hiç bilmeyenlerin yazılım oluşturup geliştirmelerine yardımcı olan bir dildir. Karışık kodlar yerine sürekle bırak mantığı ile çalışırlar.

Basit bir metafor için: Düz paket mobilyalar, mobilyaların sıfırdan yapılması için gereken araç ve bilgi ihtiyacını ortadan kaldırır. Bunun yerine, basit araçlarla ve açık talimatlarla çalışmak üzere tasarlanmış hazır parçalar kullanır. Düşük kod, yazılım geliştirme için aynı şeyi yapar.

düşük kod 1

Düşük Kod Neden Önemlidir?

Bir yazılım parçası oluşturmak, dikkatli bir tasarım gerektirir. Bir programın hem kullanıcılar hem de geliştiriciler için iyi çalışması gerekir. Günümüzde uygulamalar sürekli değişiyor. Bir platforma yeni özellikler eklemenin yanı sıra, kullanıcılar için iyi bir deneyim sağlamak için diğer her şey güncellenmeli ve uyumlu kalmalıdır.

Yazılımın güncellenmesi ve değiştirilmesi genellikle zorlu bir işlemdir. Fikirler ve tasarımlar yazılımın bakımı ile zaten görevlendirilmiş bir bilgi teknolojileri departmanından geçmelidir ve ilerleme yavaş olabilir. Bir çok yazılım buna benzer tasarımları kullanır. Her proje için onları baştan tasarlamak çok zamanınızı harcar.

Düşük kod kullanmak bu sorunlardan bazılarını çözebilir. Sürekli güncelleme alan her şey düşük kod temellerine göre çalışabilir. İyi bir düşük kod eylemleri katmanı, geliştiricilerin hiçbir şeyi kırma riski olmadan ve çok fazla önceden bilgi sahibi olmadan mevcut kodu güncellemelerini sağlayabilir.

düşük kod 2

Düşük Kod Yeni mi?

Bu kod, son yıllarda daha fazla artan bir terim olsa da, düşündüğünüzden daha uzun süredir var. Özel yazılım kullanan çoğu şirket, işlemlerine bir tür düşük kod veya hatta kod içermeyen katmanlar eklemiştir. Basit envanter yönetiminden müşteri hizmetleri için ön uç tasarıma kadar her şey düşük kodla geliştirildi.

Son zamanlarda bu kod artık daha yaygın bir terimdir. Küçük işletmelerin ve yalnız yatırımcıların günlük işlerinde yardımcı olmak için düşük kodlu platformlar oluşturmasını sağlayan çerçeveler ortaya çıkmıştır. Benzer şekilde, düşük kod, daha az deneyimli girişimcilerin bir bilgi teknolojileri departmanını işe almaya gerek kalmadan tek başlarına basit uygulamalar geliştirmelerine izin verebilir.

düşük kod 3

Düşük Kod – No Code

Bu kod terimini gördüyseniz, muhtemelen hiçbir kod görmediniz. Belki de şaşırtıcı olmayan bir şekilde, fark, kullanıcının her birini kullanmak için ne kadar kod bilmesi gerektiğidir.

Bu kod, kullanıcıların kendilerini küçük bir miktarda kod ile tanımalarını ve birbirine uymalarını gerektirir, bu nedenle altındaki daha büyük kod tabanlarıyla çalışır. Tamamen doğru bir karşılaştırma olmasa da, bunu Microsoft Excel‘deki hücrelerde matematiksel işlemler yapmak gibi düşünebilirsiniz.

No-code, kod ihtiyacını tamamen ortadan kaldırır ve tamamen görsel, kullanıcı arayüzü tabanlı bir kod ve tasarım biçimidir. Squarespace gibi web sitesi üreticileri bu tür platformlara mükemmel bir örnektir.

Kod ile ilgili videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu