Kişisel Gelişim

Bir İnsanın Yalan Söylediği Nasıl Anlaşılır?

instagram takipçi hilesi

Bir yakınınızın yalan söylediğinden mi şüpheleniyorsunuz? Bunu anlamakta güçlük çekmeniz çok normal. Anlamak için birkaç ipucundan faydalanmanız yeterlidir. PEKİ, BİR İNSANIN YALAN SÖYLEDİĞİ NASIL ANLAŞILIR?

yalan1

Yalan, belki de bir insanın maruz kalabileceği en çirkin olgulardan biridir. Bazen çok yakın bir arkadaşımızın, bazen ailemizin vs. bize yalan söylediği mutlaka olmuştur.

Bize yalan söylenildiğini anlamak çok da zor değil. Bir insan, yalan söylerken aslında karşısındaki insana çok fazla ipucu verir. Bazen tavırları, bazen seçtiği kelimeler ve hatta mimikleri dahi kişinin yalanını anlamamıza yardımcı olabilmektedir.

BİR İNSANIN YALAN SÖYLEDİĞİ NASIL ANLAŞILIR?

yalan2

-Göz Teması

Yalan söyleyen kişi, göz teması kurmaktan kaçınır. Elinden geldiğince göz göze gelmemeye çalışır.

El ve Kol Hareketleri

Kişi, yalan söylerken el kol hareketlerini kullanmaz. Çoğu zaman donuk ve hareketsin kalmaya çalışır.

Sırt Pozisyonu

Çoğunlukla yalan söyleyen kişinin sırtı eğik durur. Sırtı dik pozisyonda değildir.

Bakış Yönü

yalan5

Yalan söyleyen kişi, kendini huzursuz ve baskı altında hisseder. Bu nedenle bulunduğu ortamdan kaçmak ister. Çoğunlukla bakışları kapıya veya çıkışa yöneliktir.

-El Hareketleri

Birinin yalan söylediğinden şüpheleniyorsanız, işaret parmağına dikkat edin. Yalan söyleyen kişi işaret parmağını, ikna etmek istediği kişiye yöneltmez.

-Çok Konuşmak

İnsan, söylediği kişiyi ikna edene kadar susmak bilmez. Sizin sormadığınız, konuyla alakası olmayan birçok ayrıntıyla birlikte sürekli anlatır durur. Ta ki karşısındaki insan yalanına ikna olana kadar…

-İma Etmek

Yalan söyleyen bir insana, bir soru sorduğunuzda, cevabını asla doğrudan vermez. Sürekli dolaylı olarak anlatır ve ima eder.

Cümle Özneleri

İnsan yalan söylerken “ben, biz, bizim vb.” zamirleri çok az kullanır veya hiç kullanmaz.

Kelimeler

Yalan söylerken kullandığı kelimeler bir netlik ifade etmez. Konuyla alakalı kelimelerden çok, alakasız ve dolaylı kelimeler seçer. Telaffuz ederken dahi açık ve net olamaz.

Aşırı Tepki

yalan3

Kişinin yalan söylediğini düşünüyorsanız, ona küçük sorular sorun. Hemen büyük tepkiler vermeye başlayacaktır. Sorulan soruya nazaran hep büyük tepkilerle karşılaşırsınız.

Soru Sormamak

Yalan söyleyen kişi, devamlı olarak savunma modundadır. Sizin sorduğunuz sorulara dolaylı olarak sürekli cevap vermeye çalışır. Ancak kendisi size hiç soru sormaz.

Gerginlik

İnsan, yalan söylerken sürekli gergin haldedir. Elini kolunu nereye koyacağını bilemez. Konu değiştiği andan itibaren de gözle görülür biçimde rahatlar ve gerginliği azalır.

-Hazır Cevaplılık

Yalan söyleyen insan, sizin olası sorularınızı önceden düşünmüş ve belli cevaplar hazırlanmıştır. Bu nedenle sizin sorularınıza anında ve hızlı şekilde cevaplar verir. Bazen sizin sorduğunuz soruyla alakasız cevapları dahi açıklamalarına dahil edebilir.

Soruya Soruyla Karşılık Vermek

yalan4

Kişi, yalan söyleyeceği sırada rahatlamaya, düşünmeye zaman arar. Bunun için sizin sorularınıza, soruyla karşılık vererek veya sizin kullandığınız cümleyi tekrarlayarak zaman kazanmaya çalışır. Bazen de gayet açıkça sormanıza karşın anlamadığını söyler ve soruyu tekrarlamanızı ister.

Cümle Kalıpları

Konuşmasına sizi hedef gösterecek cümlelerle başlar. Böylelikle ilgiyi sizin üzerinize atmaya çalışır. “Yanlış anlamanı istemem ama” gibi cümleler bunlara örnektir.

-Şaka Yapmak, Dalga Geçmek

Yalan söyleyen insan, elinden geldiğince konuyu dağıtmaya çalışır. Bazen durduk yere bambaşka bir konudan bahsederken bazen de şaka yapar veya dalga geçer. Böylelikle ilginizi başka yere çekmeye çalışır.

-Yersiz Gülmek

İnsanın yalan söylerken gösterdiği belirtilerden biridir. Sizin sorgulayıcı cümlelerinize gülerek cevap verir. Böylelikle gerginliğini azaltmaya çalışır.

Kaynak
kaynak 1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu