Alışveriş Rehberi

Bilinçli İnternet Alışverişi Nasıl Yapılır?

instagram takipçi hilesi

İnternet alışverişi yapmak büyük küçük herkesin vazgeçilmezi oldu. İnternet fiyatlarının mağaza fiyatlarına göre daha ekonomik olması ve ürün çeşidinin zenginliği vazgeçilmez olmasının önemli sebepleri arasında yer alır. İnternet alışverişi yaparken çeşitli konulara dikkat etmek gerekir. Hem sosyal medya hem de bilinen internet sitelerinden yapacağınız alışverişlerde titiz davranılması herhangi bir dolandırıcılık ya da yanlış ürün seçimi ile karşı karşıya kalmanızı engelleyecektir. İşte bilinçli internet alışverişi nasıl yapılır diyenler için aydınlatıcı bir rehber…

Bilinçli internet alışverişi nasıl yapılır

1.Bilinçli İnternet Alışverişi Nasıl Yapılır? Fiyat Karşılaştırması Yapın

Bilinçli internet alışverişi nasıl yapılır?

İnternet alışverişi denildiğinde insanın aklına ilk gelen kavramlar arasında elbette fiyat yer alır. Ekonomik ürün seçiminde bulunmak herkesin istediği bir şeydir. Ancak, internet ortamındaki siteler genellikle “indirim” yaptıklarını söylerler. Ürünün ilk fiyatı 500 TL iken, indirimle 100 TL’ye düştüğünü görebilirsiniz. Aradaki ciddi indirim sizi yanılmanıza yol açabilir. Bu nedenle alışveriş esnasında fiyat karşılaştırması yapın. Fiyat karşılaştırmasını yapan siteler vardır. İster bu siteler arasında isterseniz de Google aracılığı ile karşılaştırmayı yapabilirsiniz.

2.Yorumları Okuyun

internetten alışveriş

İnternet alışverişi yapabileceğiniz birçok popüler sitede yorum yazma özelliği aktiftir. Genellikle kullanıcıların yaptığı yorumlara dikkat ederek yapılan alışverişlerde beklentileri karşılamama oranı yok denecek kadar azdır. Ayrıca, eğer varsa ürünün puanına da dikkat edin. Puanlama sistemi ürün hakkındaki genel değerlendirmenin özetidir.

3.Şikayetleri Okuyun

Bilinçli internet alışverişi nasıl yapılır?

Eğer bir firmadan alışveriş yaptığınızda içinizde bir güven problemi oluştuysa hakkında yapılan şikayetleri okuyun. sikayetvar.com isimli web sitesine girerek alışveriş yaptığınız yer hakkındaki şikayetleri okuyabilirsiniz.

4.Yorumları Kapalı Olan Sayfalara Güvenmeyin

online alışveriş

İnstagramdan satış yapan bazı hesaplar yorum yapma özelliğini kapatır. Bu şekilde bir tutum sergileyen sayfalar genellikle yapılan olumsuz yorumları gizleme amacı taşır. Bu nedenle bu tarz sayfalardan alışveriş yapmayın. Zaten olumlu yorum alan bir firmanın kapatması olacak iş değildir.

5.İç Çamaşırında Değişim Yasaktır

Bilinçli internet alışverişi nasıl yapılır?

Eğer internet üzerinden iç çamaşırı almak isterseniz şunu unutmayın ki değişim ya da iade yapmak yasaktır. Eğer aldığınız ürünün bedeninize uymayacağını düşünüyorsanız sipariş yola çıkmadan iptal edin. Aksi takdirde ürün büyük de olsa küçük de olsa değişim ya da iade yapılmayacaktır.

6.Bilinçli İnternet Alışverişi Nasıl Yapılır? Ürünün İçeriğini Okuyun

internetten alışveriş

Özellikle kıyafet alışverişlerinizde daha özenli olmanız gerekir. Üründe kullanılan malzemeleri öğrenmeniz oldukça önemlidir. Genellikle ucuz ürünlerde polyester kumaş kullanılır. Polyester dayanıklı olsa da sağlık açısından oldukça zararlıdır. Uzun süreli kullanımda ter kokusuna sebep olur. Bunun yerine; pamuk, viskon, organik pamuk gibi kumaşları tercih etmeniz önerilir.

7. Bilinçli İnternet Alışverişi Nasıl Yapılır? Kargo Süresini Kontrol Edin

Bilinçli internet alışverişi nasıl yapılır?

Ürün satın alırken kargo süresi oldukça önemlidir. Özellikle belli bir tarih için alışveriş yaptıysanız kargo süresine dikkat etmediğiniz takdirde sinir krizi geçirebilirsiniz.

8. Güvenilirlik Sertifikası Olmayan Yerlerden Alışveriş Yapmayın

alışveriş

Eğer internet sitesi üzerinden alışveriş yapacaksanız sitenin güvenilirlik sertifikasına sahip olup olmadığına bakın. Güvenilirlik sertifikası olmayan sitelerden kesinlikle alışveriş yapmayın. Ayrıca bu tarz sitelere kart bilgilerinizi de vermeyin. Kart bilgilerinizi çalma ihtimalleri oldukça yüksektir.

9. Mümkün Olduğunca Bilinen Sitelerden Alışveriş Yapın

online alışveriş

İnternet alışverişi denildiğinde belli başlı markalar akla gelir. Siz de bilinen yerlerden bilinen mağazalardan alışveriş yapın. Eğer almak istediğiniz ürün bilinen yerlerde yoksa kendinizi hiç riske atmayın. Almamak en iyisi.

10. Sanal Kredi Kartı Kullanın

internetten alışveriş yapmak

Kredi kartı bilgilerinizi vermek yerine kolayca sanal kredi kartı çıkartın. Belirli bir limit yükleyerek güvenilir şekilde alışveriş yapın. Sanal kredi kartını online bankacılık ile kolayca çıkartabilirsiniz.

11. Kapıda Ödeme Yapın

Bilinçli internet alışverişi nasıl yapılır?

Kapıda ödeme yöntemi her zaman için daha güvenilirdir. Alışveriş esnasında pişman olma ya da satıcı ile sorun yaşama gibi bir problem yaşarsanız kapıda ödeme sayesinde paranızı güvenceye alırsınız. Tabiki her mağazanın kapıda ödeme yöntemi yok. Bu nedenle kapıda ödeme yapan firmaları tercih edebilirsiniz. Ancak, bir ürünü alam istemiyorsanız satıcı ile görüşüp iptal etmesini söylemeniz daha sağlıklıdır. Satıcı da sizin kapınıza kadar gelen ürünün kargo parasını ödemek zorunda kalmasın.

12. Bilinçli İnternet Alışverişi Nasıl Yapılır? Fatura ve Garanti Belgesini Kontrol Edin

online alışveriş

İnternet alışverişinde faturaları ve garanti belgesi olup olmadığını kontrol etmek oldukça önemlidir. Eğer paketi açtığınızda içinde gerekli belgeler yoksa, derhal geri gönderin. Ürün belgeleri ile birlikte geldiyse, belgeleri garanti süresi bitene kadar itina ile saklayın.

İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu