Yaşam

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri Neler?

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri Neler? Bir bebeğin ilk dişlerinin genellikle 4 ila 6 ay civarında çıktığını ve bu dişlerin çocuğunuzun konuşmasına ve katı yiyecekler yemesine yardımcı olduğunu bilinen bir gerçektir. Ancak bebeklerde diş çıkarma önemli bir gelişimsel dönüm noktası olmasına rağmen, bebekler için acı verici olabilir.

Bebeklerin diş çıkardığı sıralarda bazı belirtiler meydana gelir. Bu belirtileri bebeğinizin hal ve hareketlerinden anlayabilirsiniz. Bebeklerde diş çıkarma belirtileri genel olarak şu şekildedir;

bebeklerde dis cikarma belirtileri 1

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri

Bebeklerde diş çıkarma ağrısı genellikle dişin diş yarmadan önceki günlerde en şiddetlidir. Uzmanlar, bir çocuğun diş çıkarmaya tepkisinin, acıya toleransları, ruh hali ve diş etlerinin yoğunluğu gibi birçok faktöre bağlı olduğunu belirtmektedir. Bununla birlikte, pek çok bebek aşağıda yer alan diş çıkarma belirtilerini yaşar.

Şişmiş diş etleri: Bebeğinizin diş etleri şişmişse ve en az bir diş büyüklüğünde yumru hissedebiliyorsanız, bu diş çıkarmanın evresinin başladığını ve ileri ki günlerde devam edeceği anlamına gelir.

Dişleri kaşındığı için bir yerleri emme: Çocuğunuzun diş etleri tahriş olduğundan dolayı kaşıntı yapar. Bebeğinizde diş etlerini kaşımak için ya elini ağzına sokar ya da oyuncaklarını, beşik korkuluklarını, hatta kıyafetlerini bile emebilir.

Sinirlilik ve gece huzursuzluğu: Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, diş çıkarma pek çok bebeği normalden daha huysuz yapar. Diş çıkaran bebekler, zonklayan diş etleri nedeni ile uyku vaktinde ve yatma saatinde sakinleşmek zor olabilir. Ancak bu hafif bir ağrıdır. Bu nedenle genellikle gün içinde dikkatleri dağılabilir. Bununla birlikte, bebeğiniz gün boyu huysuzsa ve diğer aktivitelere karşı normalden farklı olarak ilgisiz görünüyorsa diş çıkarmaya başlıyor olabilir. Fakat başka tür bir problemde olabilir. Eğer diş çıkarma sebepli değil ise bir çocuk doktoruna görünmekte fayda vardır.

Salya akması: Diş çıkaran bebeklerin neden bu kadar çok tükürük ürettiğini kimse henüz bilinmemektedir. Ancak bilinen teori, bu diş çıkarma döneminde ağızdaki kas hareketinin artmasının, tükürük bezlerini harekete geçiren çiğnemeyi simüle etmesidir. Aşırı salya ayrıca ara sıra öğürmeye ya da öksürmeye neden olabilir.

İştah azalması: Bazı çocuklar iştahlarını kaybeder ve yeme ve içmeyi azalır. Yine de bu diş çıkarma belirtisi kısa ömürlü olmalıdır.

Ağız döküntüsü: Aşırı salyadan kaynaklanan sürekli ıslaklık ağız, çene veya boyun çevresinde kızarıklığa neden olabilir.

Düşük dereceli ateş: Düşük dereceli ateşe burun akıntısı, ishal nöbeti ya da diğer garip belirtiler eşlik ediyorsa, çocuk doktorunuza görünmeniz gerekmektedir. Eğer çocuğunuzun ateşi 38 dereceden fazla ise dikkatli olmanızda fayda var.

Sulu dışkı: Bebekler, fazladan tükürük yutmaktan ya da yeme içmelerindeki değişikliklerden dolayı sulu dışkıya sahip olabilirler Eğer dışkı içerisinde kan var ise doktorunuza başvurun.

bebeklerde dis cikarma belirtileri 2

Bebeklerde Diş Çıkarma ile ilgili videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu