Sağlıklı Yaşam

Bahar Yorgunluğuna İyi Gelen Besinler

Bahar Yorgunluğu İçin Neler Yapılır?

instagram takipçi hilesi

Kışın bitiminden sonra bahar ayı geldi çattı. Bahar ayları yazın geleceğini müjdelerken aynı zamanda halsizlik bitkinlik ve uyku halinin de ortaya çıkmasında rol oynamaktadır. Genelde bahar aylarında görülen bazı alerjik rahatsızlıklarda baharın sıkıntı yaratan sorunlarından biridir. Bazı tedbirlerin alınması ile bahara daha rahat bir şekilde girebilir tadını çıkarabilirsiniz.

Bahar Yorgunluğu İçin Neler Yapılır?

Genelde bahar aylarında diyet ve egzersize başlamak yaza hazırlık için iyi bir evre olabilir. Ilık havalarda ufak yürüyüşlere çıkarak kendinizi daha fit ve enerjik hissedebilirsiniz. Mevsimin olumsuzluklarından kurtulmak için düzenli spor sağlıklı beslenme ve lif açısından zengin besinleri tüketmek yeterli vitaminleri almak baharın olumsuzluklarından kurtulmanız da rol oynar.

BAHAR

Bahar Aylarında Doğru Besinleri Seçmek

Yeni mevsime gireceğiniz zaman kişinin vücudu havaya uyum sağlamaya başlar. Kışın genelde dışarı çıkılmadığından ve kalın giysilerin giyilmesinden dolayı  kilolarında alınması yüzünden bu süreçte doğru beslenmeye özen göstermek gerekir. Gereken besinleri alarak ve doğru beslenerek hava değişimlerinden çok fazla etkilenmeden her mevsimin tadını çıkarabilirsiniz. Bahar alerjisi gibi ortaya çıkan sorunları bu şekilde daha hafif atlatmanız mümkün olacaktır.

Bahar Ayına Girerken Yapmanız Gerekenler

1- Açık Havada Yürüyüşe Çıkın

Havalar ısınırken en güzel aktivitelerden biri açık hava yürüyüşleridir. Metabolizmanın hızlanmasında oldukça faydası olan yürüyüşler sayesinde bahar yorgunluğunu da çabuk atlatabilirsiniz. Güneşten gereken D vitaminini alarak gereken vitaminleri de vücudunuz için karşılayabilirsiniz Daha fazla kalori yakmak için ayrıca başka sporlara da yönelebilirsiniz. Bisiklet sürme, doğada egzersizler ile hem kalori yakıp kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

2- Bol Su Tüketmek

Vücudunuz için gerekli su ihtiyacını yaza girilecek günlerde toparlamanız önerilir. Kışın insanlar fazla su içmeye gereksinim duymazlar, bu nedenle yazın başlangıcı olan baharda su tüketimine daha fazla özen göstermeniz gerekir.

3- Yemekten 1-2 Saat Sonrası Spor Ve Beslenme

Demir içeren baklagiller ve sebzelerin tüketilmesi enerji açısından önem taşır. Karbonhidrat,protein ve enginar ıspanak gibi besinler lif kaynağı ve enerji içeren özellikte olan besinler olduğundan bahar aylarında tüketilmesi gerekir.

4- Yorgunluğu gideren Besinler

Kaslarınızın dinç olmasında yardımcı olan magnezyum ve potasyum zengini patates domates  fındık  kayısı ve enginar gibi baklagil ağırlıklı  besinler mineral ihtiyacınızı karşılayan besinler olarak tüketilmelidir.

B2

5- Hafıza Ve Kalp İçin Balık

Omega 3 içeren balık sofranızda büyük bir sağlık kaynağıdır. Cilde iyi gelen ayrıca kalp damar sağlığını korumada önemli yeri olan balığın haftada 2-3 kere tüketilmesi gerekir.

6- Ceviz,Badem, Fındık İle Antioksidan

Alerjiniz bulunmuyorsa düzenli olarak yumurta tüketilmesi tavsiye edilir. Ayrıca badem fındık ceviz gibi  kuru yemişler de   lif ve protein açısından zengin besinlerdir.  her gün bir avuç yiyerek tüketip yararlarını görebilirsiniz.

KURUYEMİŞ

7-Alerji İçin Maydanoz Ve Biber Tüketin

Enfeksiyonlardan korunmak için C vitamini içeren besinler ve kuş burnu tüketilmesi gerekir. Maydanoz da demir içeren maddeler içerdiğinden sıklıkla tüketebileceğiniz bitkilerden biridir.

8- Direnç Arttıran Prebiyotikler

Tam tahılı ürünler ve ev yapımı doğal yoğurt metobolizmayı hızlandıran ve sindirim sistemi üzerinde yararlı etkiler yaratan besinler olarak tercih edilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Instagram takipçi hilesi
Başa dön tuşu