Tam adı: Andrea Minguzzi Kimdir?
Doğum tarihi: ??. ??. ??
Doğum yeri: Misano Adriatico, Rimini, İtalya
Eşi: Yasemin Akıncılar
Çocuk (ları): Mattia Ahmet Minguzzi
Mesleği: Aşçı, Şef
Aktif Yılları: 1990’lı yıllardan bu yana
Sosyal Medyada
Biyografisi
Andrea Minguzzi Kimdir? Andrea Minguzzi, İtalya’nın Misano Adriatico kasabasında dünyaya gözlerini açtı. Doğum tarihi pek bilinmese de, İtalyan bir ailede büyüdü. Türk çellist Yasemin Akıncılar ile evlendi ve çift, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yaşamaya başladı. 2010’da oğulları Matia Ahmet Minguzzi doğdu.
Kariyeri
Andrea Minguzzi, gastronomi dünyasında bilinen bir isim. Kariyerine İtalya’da, Riccione’deki Hotel Gambrinus’ta başladı. 1990’larda burada çalışırken mutfak sanatına ilk adımlarını attı. Sonra İstanbul’a geldi ve burada yepyeni bir sayfa açtı.
Fransa’nın İstanbul Konsolosluğu’nda uzun yıllar şeflik yaptı. Bu iş, onun ne kadar yetkin olduğunu kanıtladı. Şimdi ise Eataly İstanbul’da Executive Chef olarak çalışıyor. İtalyan mutfağını Türk lezzetleriyle harmanlıyor. Taze malzemelerle hazırladığı sade ama lezzetli yemekler, hem İstanbulluların hem de turistlerin favorisi.
Matia Ahmet Minguzzi Vefat Etti
Andrea Minguzzi’nin hayatı, oğlu Mattia’nın kaybıyla altüst oldu. 14 yaşındaki Mattia, 24 Ocak 2025’te Kadıköy’deki Salı Pazarı’nda korkunç bir saldırıya uğradı. Bu olay, sadece aileyi değil, tüm ülkeyi sarstı. Mattia Ahmet, arkadaşlarıyla kaykay malzemesi bakmak için pazara gitmişti. Bir grup gençle tartıştı.
Tartışma büyüyünce, 15 yaşındaki B.B., Matia’yı beş kez bıçakladı. Matia yere düştüğünde, 16 yaşındaki U.B. onu tekmeledi. Güvenlik kameraları bu anları yakaladı ve görüntüler sosyal medyada yayıldı. Matia, ağır yaralı halde Göztepe Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. 15 gün yoğun bakımda mücadele etti, ama 7 Şubat’ta beyin ölümü gerçekleşti. 9 Şubat 2025’te ise hayatını kaybetti.
Saldırganlar B.B. ve U.B. hemen tutuklandı. “Çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan 24 yıla kadar hapisle yargılanıyorlar. İlk duruşma, 10 Nisan 2025’te Kartal’daki Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Eksikler nedeniyle duruşma önce 8 Mayıs’a, sonra 20 Haziran’a ertelendi.
Ailenin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, sanıkların hak ettikleri cezayı alması için uğraşıyor. Andrea ve Yasemin Akıncılar, çocuklara karşı suçlarda yaş indirimine son verilmesini istiyor. Yasemin, “Katil, katildir,” diyerek isyanını dile getirdi. Aile, adalet için hem Türkiye’de hem de dünya çapında mücadele ediyor.
Kaynak: 1