2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Mesajları!
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Mesajları! Birleşmiş Milletler, insanlar arasında otizm konusunda farkındalık oluşturmayı ve otizmle ilgili sorunlara çözüm bulmayı amaçlıyordu. 2008 yılında alınan kararla 2 Nisan günü “Dünya Otizm Farkındalık Günü”nü olarak ilan edildi. “Otizm Farkındalık Ayı” olan Nisan ayı boyunca, dünya çapında otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, farkındalığın artırılması ve erken teşhis ile tedavinin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.
Otizm Spektrum Bozukluğu, belirtileri yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkan ve merkezi sinir sistemi gelişiminin erken döneminde farklılaşma gösteren nörolojik bozukluklardır. Bu bozukluk, erkeklerde kızlara kıyasla 3-4 kat daha fazla görülmektedir. Otizmin sebebi halen net olarak bilinmese de, tıbbi araştırmalar genetik faktörlerin yanı sıra çevresel faktörlerin de rol oynayabileceğini göstermektedir.
Toplumun bazı yanlış inanışları veya otizmli çocukların damgalanma endişeleri, tanı ve tedavide gecikmelere neden olabilir. Otizmin ne kadar erken tanınıp uygun şekilde yönlendirilirse, tedavi sürecinde olumlu sonuçlar elde etmek mümkündür.
Her ne kadar “otizm” adıyla anılsa da, her çocukta farklı belirtiler görülebilir. Klinik tablo, tedavi ve seyir her çocuk için farklılık gösterebilir. Otizme yönelik özel eğitim, en etkili tedavi yöntemidir. Otizmle mücadelede erken tanı ve eğitimin, tedavi sürecinde kritik bir öneme sahip olduğunu daima hatırlamalıyız.
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Mesajları!
Otizm, farklılıklarımızın bir parçasıdır ve her bireyin benzersiz bir hikâyesi vardır. Otizm farkındalık gününde, farklılıkları kucaklayarak birlikte güçlüyüz.
Otizm, sadece bir renk paletinin farklı bir tonudur. Bu farklılık, dünyayı daha zengin ve çeşitli kılar. Otizm farkındalık gününde, kucaklayıcı ve destekleyici bir toplum oluşturalım.
Otizm sadece bir farklılık, asla bir kısıtlama değil. Bugün, otizmli bireylerin eşsiz yeteneklerini ve katkılarını kutlayalım.
Otizm farkındalık gününde, herkesin otizmli bireylere karşı daha anlayışlı ve destekleyici olması için çaba gösterelim. Herkesin kendi yolunda ilerleyebileceği bir dünya için birlikte çalışalım.
Otizm farkındalık günü, toplumun her kesiminde anlayış ve kabulü teşvik etmek için bir fırsattır. Hepimiz, otizmli bireylerin yaşamlarını desteklemek ve zenginleştirmek için bir araya gelmeliyiz.
Farklılıkları kutlayalım çünkü o farklılıklar bizi benzersiz kılar. Otizm farkındalık gününde, her bireyin kendini ifade etme hakkını destekleyelim.
Otizmli bireylerin yaşamlarını daha iyi anlamak için bugün farkındalık oluşturalım ve onların haklarına saygı gösterelim. Hepimiz, daha kapsayıcı bir toplum için birlikte çalışabiliriz.
Bugün Dünya Otizm Farkındalık Günü! Otizm eksiklik değil farklılıktır. Farklılıkları birlikte fark edelim ve onların sevgi dolu enerjilerini hissedelim.
Farklılığımız yok, ortaklığımız çok! 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününde; “Otizme Mavi Işık Yak”
Farklı farklı renkleriyle bütün çocuklar hep birlikte el ele.
Beni değiştirmeye çalışma. Çünkü ben bir ömür boyu otizm ile birlikte yaşayacağım. Yalnızca kabul et, bu benim farkım.
Öfke nöbetlerinin otizmin bir göstergesi olduğuna değil, otizmi anlamada başarısız olduğumuzun bir göstergesi olduğuna inanıyorum.
Uzmanlar otizm hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirler fakat kendi çocuğunuzun uzmanı sizsiniz.
Frakında olmanız için otizmli bir yakınınızın olması gerekmiyor. Toplumsal bilinçlenme ile otizmli bireylere karşı anlayışlı olmalı ve onları ayırmadan yanlarında durmalıyız.
Otizmli bir beyin eşsizdir. Otizm bir eksiklik olarak algılanır, çünkü çocuk zamanla diğer insanlar gibi iletişim kuramaz, etrafındaki dünyayı anlayamaz ama fırsat verirseniz büyük bir yeteneği doğurabilecek bir eksikliktir bu!
Farklı farklı renkleriyle bütün çocuklar hep birlikte el ele.
Bir çocuk bizim öğrettiğimiz yoldan öğrenmiyorsa, belki de biz onun öğrendiği yoldan öğretmeliyiz.
Onlar baharın en güzel renkleri, en güzel mavisi Mavi kalp
Otizm hastalık değil, farklılıktır..
Farklı düşünenler fark yaratırlar..
Her çocuk öğrenir. Bazen aynı anda, bazen faklı anda, bazen aynı yolla, bazen farklı yolla.
Farklılıkları bu dünyaya çok şey katacak yeter ki farkında ve yanlarında olmayı bilelim. Daha güzel bir dünya İçin farkındayız, farklılıklarımızla bir aradayız.
Otizmi bir eksiklik olarak değil farklı bir yetenek olarak bakmaya çalışın. Farkındayım farkında olun.
Beni değiştirmeye çalışma. Çünkü ben bir ömür boyu otizm ile birlikte yaşayacağım. Yalnızca kabul et, bu benim farkım.
Bir çocuk bizim öğrettiğimiz yoldan öğrenmiyorsa, belki de biz onun öğrendiği yoldan öğretmeliyiz.