Alışveriş Rehberi

2.El Cep Telefonu Alırken Mutlaka Dikkat Edilmesi Gereken 10 Şey!

instagram takipçi hilesi

Günümüz teknoloji çağı.Her an yeni modeller çıkıyor! Bu yeni modelleri takip eden mobil cihaz kullanıcısı ise her geçen gün daha da artıyor.İş böyle olunca,yenisi almak için eskisi satmak gibi bir eyleme gerek duyuluyor.Diğer yandan da çok da eski olmayan bir modeli iyi bir fiyata almak için bir 2.el müşteri potansiyeli ortaya çıkıyor.

Firmalar ortalama yılda bir model için bir yenisini çıkarırken yenisini takip edenler,halihazırda 5-6 aylık temiz telefonlarını elden çıkarmak yenisi almak istiyorlar.Ya da ihtiyaçdan paraya çevirmek için satış yapanlarında çok büyük bir bölümü.

Size bu bilgi yazısında,2. el telefon alınırken nelere dikkat edilmesiyle ilgili maddeler halinde kısa kısa özetleyeceğiz.

1.Alacağınız Modeli ihtiyacınıza Göre Belirleyin!

telefon modeli

Bu terim aslında sıfırdan cep telefonu alanlar içinde geçerli. Alacağınız telefon ile neler yapmak istiyorsunuz? İlk önce bunu kendinize sormalısınız. Buna göre telefonların özelliklerine bakarak almalısınız.

2.Alacağınız Telefonun IMEI’ini sorgulayın.

imei-sorgula

Alacağınız modellerin,IMEI kaydı var mı? diye sorgulayın. Orginal bir ürün mü kontrollerini iyice sorgulatın. Buradan bu işlemi yapabilirsiniz!

3.Ölü Piksel Kontrolü

olu-piksel

Telefonun ekran tarafında ölü piksel olabilir. Bunun kontrollerini sağlamak için basit bir yöntem var. Kamerayı kapatın ve elinizle kapatın. Böylece ekran siyah olacak ve ölü pikseller kendini belli edecek.

4.Batarya Kontrolü

batarya

Eğer bataryada bir akma yada çevresinde bir renk değişi var ise bu bataryayı kullanmayın, telefonunuza zarar verir.

5.Telefonda,Darp ve Çizilmeler Var mı?

cizilme-cep-telefonu

Telefonun dışında bir darp olmadığına dikkat edin, eğer bir darp var ise bu telefonda sorunlara yol açmış olabilir.

6.Konuşurken,Ses Gidip Geliyor Mu?

İkinci el telefonlarda genelde en çok yaşanılan sorunlardan biridir. Telefon alırken mutlaka kontrol edin. Sesiniz karşı tarafa gidiyor veya size karşı taraftan geliyor mu?

7.Haparlör Kontrolü

Alacağınız telefonun haparlörü cıyırtılı veya seste herhangi bir problem var mı? Kontrollerini sağlayın.

8.Dokunmatikse Dokunmatiğini, Tuşluysa tuş takımı kontrolü

Günümüzde en yaygın olarak kullanılan tabi ki dokunmatik ekranlı telefonlar. Dokunmatik ekranındaki sorunlar ileride daha fazla sorunlara neden oluyor. Ekran dokunmatiğinin de değişmesi çok pahalı oluyor. Dikkat edilmesi gereken en önemli durumlardan biridir. Ayrıca tuşluysa tuş takımlarının hepsini kontrol edin.

9.Kulaklık ve kulaklık jackı çalışıyor mu?

kulaklik-sorunu

İkinci el telefonlarda yaşanan en önemli sorunlardan biri de kulaklığın veya kulaklık jackının  problemli veya çalışmıyor olması.

10.Mutlaka Satış Belgesi Düzenleyin

Satın aldığınız telefon çalıntı olabilir veyahut bir suça karışmışta olabilir. Böyle bir durumda kendinizi savunmanız ve paranızı korumak için iki taraf arasında bir satış belgesi düzenlemenizi öneririm. Bu belgede asgari olarak tarafların adları, soyadları, T.C. kimlik numaraları, ulaşılabilecek telefon numaraları ile telefonun markası, modeli, IMEI numarası ve satış bedeli yer almalı. Ayrıca belge iki nüsha olarak hazırlanmalı.

Daha önce kendimin de kullandığı belgeyi aşağıda sizinle paylaşıyorum, kullanabilirsiniz.

İkinci El Cep Telefonu Satış Belgesi Örneği

ikinci-el-telefon-satis-belgesi

Bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Instagram takipçi hilesi
Başa dön tuşu