Sağlıklı Yaşam

Sürekli Uyku Hali Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

instagram takipçi hilesi

sürekli uyku hali neden olur

Sürekli Uyku Hali Neden Olur Ve Nasıl Geçer? Sürekli uyku hali birçok kişinin sıkça karşılaştığı bir durumdur. Kişinin gün içindeki performansını düşürdüğü için sıkıntı bir durumdur. Sürekli uyku halinde olan kişilerde günlük işlere konsantrasyon sıkıntısı yaşanabilir.

Çoğunlukla günümüzdeki çalışma temposundan dolayı sürekli uyku hali problemiyle karşılaşılır. Yoğun çalışma temposundan dolayı uykuya az vakit kalabilir ya da yorgunluktan dolayı uyuduğunuz saatler size yetmeyebilir.

Sürekli uyku hali, halsizlik ve yorgunluğun altında farklı sebepler de yatıyor olabilir. Gelin bu sebepleri birlikte inceleyelim.

Sürekli Uyku Hali Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

Anemi ( Kansızlık)

kansızlık sürekli haline neden olur

Kansızlık, kandaki alyuvar yetersizliği sonucunda ortaya çıkan bir sorundur. Kansızlık nedeniyle vücut dokuları yeterli oksijeni alamadı için kişilerde yorgunluk, halsizlik ve sürekli uyku hali baş gösterebilir.

Depresyon

depresyon sürekli uyuma isteği yaratır 1

Depresyon, günümüz dünyasında en sık karşılaşılan durumdur. Her yaştan bir çok insan çeşitli sebeplerle depresyona girebilir. Bu mutsuz ruh hali sonucunda da kişi kendini sebepsiz yere halsiz, yorgun ve uykusuz hissedebilir. Çünkü uykudayken bizi mutsuz eden bütün duygu ve düşüncelerden uzaklaşmış oluruz.

Hareketsiz Yaşam

hareketsiz yaşam sürekli uyku halne sebep olur

Fazla hareketsiz, durağan ve sürekli oturur haldeki bir yaşam tarzı uyku ve uyanıklık halindeki enerjinin çok yakın seyretmesine neden olur. Kişi hareketsiz yaşam tarzı sebebiyle uyku kalitesi düşer, gün içinde sürekli uykusuz olur.

Düzensiz Uyku

düzensiz uyku gün içinde sürekli uyku halinde olmanıza sebep olur

Uyku saatlerinin düzenli olmaması da kişinin sürekli uyku halinde gezmesine neden olur. Sürekli farklı saatlerce uyuyup uyanmak vücutta biyolojik dengesizliklere neden olur. Bu özellikle vardiyalı işlerde çalışanların yaşadığı bir problemdir.

Huzursuz Bacak Sendromu

huzursuz bacak sendromu 1

Gece saatlerinde kişi hareketsiz haldeyken ortaya çıkan huzursuz bacak sendromu kişiye bir rahatsızlık hissi verir ve hareket ettikçe bu his azalır. Gece uyuyamadıkları için bu kişiler özellikle sabah saatlerinde uykulu olurlar.

Uyku Apnesi

uyku apnesi

Kişinin gece uykudayken zaman zaman nefes alıp vermesinin durmasına verilen addır. Bu nedenle gün içinde sürekli uyku halinde olma durumu baş gösterebilir.

İnsomnia ( Uykusuzluk )

uykusuzluk nedir

Bazı kişiler, uykuya yeterli vakit ayırırlar fakat kaliteli ve deliksiz bir uyku uyuyamadıkları için gün içinde sürekli uyku halinde olurlar. Bu kişiler uykuya dalma ve uykuda kalma süresinde sıkıntı çekerler.

Kronik Ağrı

kronik ağrılar uyku kalitesini düşürür

Kronik olarak yaşanan baş ağrıları, mide ağrıları ya da kas ağrıları gibi ağrılar da kişinin kaliteli uyku uyumasını engelleyeceği için  gün içinde sürekli uyku halinde olmalarına neden olabilirler.

Sürekli Uyku Halinin Diğer Nedenleri Nelerdir?

sürekli uyku halinin nedenleri 1

  • Kandaki sodyum seviyesinin düşmesi ya da yükselmesi
  • Troid bezinin yetersiz çalışması
  • Aşırı kilolu olmak
  • Alkol kullanımı
  • Narkolepsi hastalığı
  • Epilepsi gibi bazı nörolojik hastalıklar
  • Şeker hastalığı
  • Kafa travmaları
  • Aşırı kafein tüketimi
  • Kalp ve tansiyon ilaçlarının etkileri
  • Kronik yorgunluk sendromu
  • idiopatik hipersomni

Sürekli Uyku Hali Nasıl Geçer?

Kaliteli Uyku

kaliteli uyku uyuyun 1

Sürekli uyku halinden kurtulabilmek için düzenli uyumaya yani genel olarak aynı saatlerde uyuyup uyanmaya özen gösterin. Kaliteli bir uyku için günde 7-9 saat uyumak yeterli olacaktır.

Limon Suyu İçin

güne limonlu su içerek başlayın güne limonlu su içerek başlayın 1

Sabahları limonlu su içerek güne başlamak vücudumuzun ihtiyacı olan suyu karşılar ve zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Bu sayede gün içinde daha zinde olabilirsiniz.

Sağlıklı Kahvaltı Yapın

sağlıklı kahvaltılar yapın

Sürekli uyku halinden kurtulmak için her sabah düzenli kahvaltı yapmalısınız. Sağlıklı bir kahvaltıyla güne başlamak sizi daha enerjik ve gün içinde daha aktif yapar. Çünkü kahvaltıyı atlamak kan şekerinizi aynı zamanda da enerjinizi düşürür.

Kahvaltılarınızdan süt, yumurta, tahıllı ekmek, fındık ve lif bakımından zengin meyveleri eksik etmeyin. Yoğun öğle yemeklerinden kaçının ve yatmadan 2 saat önce bir şeyler yemeyi bırakın.

Yüzünüzü Soğuk Suyla Yıkayın

yüzünüzü soğuk suyla yıkayın 1

Sabah uyandığınızda yüzünüzü soğuk suyla yıkamayı alışkanlık haline getirin. Sıcaklık değişimi uykulu halinizi dağıtır ve sizi zinde bir hale sokar.

Uyandıktan Hemen Sonra Yeşil Çay İçin uyandıktan sonra yeşil çay için 1

Sabahları yeşil çay içmek hem uykunuzu açacak hem size enerji verecektir. Aynı zamanda yeşil çayda bulunan polihenoller uykunuzun kalitesini de arttıracaktır.

Gündüz aşırı uyku hali bir uyku sorunu mudur? ile ilgili videolar

Kaynak
mavikadin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Instagram takipçi hilesi
Başa dön tuşu