Hastalıklar

Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir? Atlatmanın 9 Yolu

instagram takipçi hilesi

Yılın değişkenlik gösteren zamanları, mevsimsel geçişler. Alerjisi olanların sıkıntısı başka, bünyesi zayıf kişilerin hali başka. Yazın bunaltan sıcaklarda rahat giyinmeye, kışın soğuk havalarda ise kazaklara battaniyelere gömülmeye alışkın bünyeler, güneşin bir kapanıp bir açtığı dönemlerde bocalayabiliyor.

soğuk 6

Bir zamana kadar kaçsak da eninde sonunda iş yerindeki, okuldaki evdeki o hasta insan oluveriyoruz. Kimsenin hasta olmak istemediğini bilerek kişisel olarak faydasını gördüğümüz önerilerimizi sizin için listeledik. Soğuk algınlığı en çabuk şekilde nasıl atlatılabilir?

1) Dengeli Beslenmek

soğuk 4

İş işten geçtikten sonra mandalinaları üçer dörder tane yiyerek ya da portakal sularını bardak bardak içerek bünyemizi yeniden ayağa kaldıramayız. Elbette turunçgilleri eksik etmeden; meyvenin, proteinin ve sebzenin dengeli bir biçimde yer aldığı bir beslenme şekline yönelmek akıllıca olacaktır. Karbonhidrat takviyesi de hasta beden için yararlı olabilir, bu zaman diliminde elma, pirinç, muz gibi sade gıda maddelerine yönelmekte fayda var. İçinde sağlıklı sebzelerin ya da sakatatın yer alacağı çorba da bedeninizi yeniden ayağa kaldırmaya yarayacaktır.

2) Sıcacık Bir Duş

soğuk 8

Sıcak ya da ılık bir duş solunumu rahatlatmaktadır, kaslarınızın yüzünü güldürerek, uykunun habercisi oluyor. Bu da bizi bir sonraki maddeye çok daha rahat ilerletiyor.

3) Uzun Ve Güzel Bir Uyku Çekmek

soğuk 2

Erken yatarak ortalama bir uyku uyuyup makul bir saatte uyanmak en önemli gripsavardır. Çok geç zamana kalmadan uykuya başlıyorsanız bu gece yarısında başladığınız uykudan çok daha faydalı olacaktır. Erken yatın, bu sayede bedeniniz size önceki günden çok daha az acı çektirecektir.

4) Pastili Boş Verip Ilık Çaya Yönelmek

soğuk 11

Birkaç dakikalık rahatlama için pastil almanıza gerek yok. Pastil yerine bitki çaylarına yönlenmeniz daha akılcı ve doğal olacaktır. Özellikle, rezene, papatya, ada çayı ve ıhlamur kendinizi hem fiziksel hem de psikolojik açıdan iyi hissetmenize neden olacaktır. Sağlamken yüzüne bile bakmadığımız bitki çayları hasta olunca birden bire kurtarıcı halini alıyor, ancak yine de ölçüyü kaçırmamakta fayda var.

5) Sprey Endüstrisinden Faydalanmak

soğuk 1

Burun spreyi her hasta kişinin elinin altında zaten mevcuttur, oral spreyin günde birkaç kez kullanılması boğazda yer alan acıyı rahatlattığı ve fark edilir derecede şişliğin inmesine neden olduğu da bilinmektedir. Kloroben ve Majezik gibi ilaçların herhangi şekilde reçeteye gerek kalmadan eczanenizden temin edebileceğiniz ilaçlardır. Ancak her ne olursa olsun ilaç almadan önce mutlaka bir doktora görünmeniz gerektiğini unutmayın.

6) Bedeni Esnetmek

soğuk 10

Dinlenin, yatın, uyuyun her durumda her anda esnemek bir rahatlama ve huzur getiren bir tepkime olduğu aşikar. yatıyor da olsanız, yorulmuş da olsanız yavaş bir şekilde başınızdan ayaklarınıza kadar uzanan bir esneme hareketi ile birlikte sakinleyerek, nefes alışverişinizin düzene girdiğini fark edebilirsiniz. Direkt olarak virüsü yok edemese de zihni ve bedeni biraz daha sağlıklı hissettirebilir.

7) Hava Almak, Kapalı Ve Kalabalık Alanlardan Kaçınmak

soğuk 1 685x385

Havanın sirkülasyona uğraması oldukça önemlidir. Odanızı birkaç saatte bir havalandırın, özellikle de uyandıktan hemen sonra. Eğer ki üşüyorsanız o süre zarfında odada yer almayın. Kapalı, basık ve kalabalık yerlerden elden geldiğince uzak durmaya çalışın.

8) Ayağı Sıcak, Başı Ilık Tutmak

soğuk 5

Bedeni sıkıca sarmak, kat kat çorap giymek, özellikle ayaklarınızı ve boynunuzu iyi korumak sizi daha çabuk ayağa kaldıracak, hastalıkla daha kolay mücadele etmenize neden olacaktır.

9) Düzenli Beslenmek

soğuk 7

Yalnızca dengeli bir beslenme seçeneği yetmez, normal zamanlarda kahvaltı yapmıyorsanız mutlaka yapın, aralarda meyve yiyin, belirli bir düzlemde bir iyileşme rutini ortaya koyun. Bedeninizi çok yormadan ancak besinsiz de bırakmadan ayağa kaldırabilirsiniz.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu