Sarısabır Otunun Faydaları Nelerdir, Nerede Yetişir?

Bu yazımızda Sarısabır Otu Faydaları Nelerdir, Nerede Yetişir bunlardan bahsedeceğiz.

Aloe vera olarak da bilinen Sarısabır otu; geleneksel Hint tıbbında kabızlık, cilt hastalıkları, enfeksiyonlar ve kolik tedavisinde doğal bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Çin tıbbı tarafından mantar hastalıklarının tedavisi için sıklıkla tavsiye edilir ve Batıda kozmetik, ilaç ve gıda endüstrilerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Aslında, aloe özü üretimi dünyadaki en büyük bitki endüstrilerinden biridir.

Sarısabır otu, Hadislerde geçiyor ve peygamberimiz göz hastalıklarını tedavi etmek için kullanılabileceğini söyleniyor.  Aynı zamanda sarısabır otu Kuran’da bahsedilmese de bir çok yerde konusu geçiyor. Bu hikayeye göre, Adem ve Havva yasak meyveyi yiyip cennetten kovulduklarında Allah’tan utandılar ve bir bitkinin arkasına saklanmak istediler. Onları sadece sarısabır otu kabul etti. Çünkü Peygamberimizin nurunu Adem’in alnında görmüştür. Bu nedenle Allah, sarısabır otunun her derde deva olduğunu bilinir.

 Sarısabır Otunun Faydaları Nelerdir, Nerede Yetişir?

Sarısabır Otunun Özellikleri Nedir?

Aloe veya sarısabıt otu, Aloe cinsindeki yaklaşık 420 türden biridir. Aloe’nin botanik adı, Liliaceae familyasına aittir.  Yeşil, üçgen, etli yaprakları tırtıklı kenarları olan bitki türüdür. Aloe jeli, aloe bitkilerinin yapraklarında bulunan şeffaf jöle benzeri bir maddedir.

Aloe lateksi bitkinin epidermisinin altından gelir ve sarı renktedir. Bazı aloe ürünleri ezilmiş yapraklardan yapılır.  Aloe vera türlerinde, sarısabır otunun en aktif bitki olduğu biliniyor. Vitamin, mineral, amino asit, enzimler, saponinler ve sakaritler gibi 75’den fazla potansiyeli olan ve aktif bileşene sahip bitki türüdür. Tüm vücudun sistemlerinde etkilidir.

KULLANICILAR BUNLARA DA BAKTI

Vitamin ve mineral açısından hayati önem taşır. Yanık tedavisinde, sedef hastalığında, soğuk algınlıklarında gibi bir çok hastalık üzerinde etkisi vardır. Aynı zamanda bağırsak hastalıkları, ateş, kaşıntı gibi durumlarda da kullanılır. Günde bir kaç kez uygulanıp, düzenli bir hale getirildiğinde iyileşme sürecini hızlandırdığı biliniyor.

Sarısabır Otunun Faydaları

Sarısabır otu ve sarısabır yağı kozmetik ürünlerinde sıklıkla kullanıldığı biliniyor. Özellikle cilt ve saç bakımlarında, cildin nemli kalmasını, saçın ise kepeklerden yok edilmesini sağlıyor.

  • Güneş yanıklarına ve yanık tedavisine iyi geldiği biliniyor.
  • Cilde doğan bir ışıltı vererek, nemli görünmesini sağlıyor.
  • Saçları gürleştirip, kepek sorunlarına iyi geldiği biliniyor.
  • Sivilce ve akneleri kurutup, iz kalmasını engelliyor.
  • Kabızlığı tedavi ediyor.
  • Cilt üzerinde bulunan yara ve izleri temizliyor.

 Sarısabır Otunun Faydaları Nelerdir, Nerede Yetişir?

Sarısabır Otu Nerede Yetişir?

Sarısabır otunun coğrafi kökeninin Sudan’da olduğu biliniyor. Daha sonra Akdeniz bölgesinde ve Afrika, Asya, Hindistan, Avrupa ve Amerika dahil dünyanın diğer sıcak bölgelerinde yetişmeye başlanıldığı biliniyor.

İlgili Videolar

KULLANICILAR BUNLARA DA BAKTI

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu