Beslenme ve DiyetYaşam

Sarımsak Yağının Faydaları? Nasıl Kullanılır?

instagram takipçi hilesi

Sarımsak Yağının Faydaları Nelerdir? Dünyada yer alan en faydalı ürünlerden bir tanesi de sarımsaktır. Sarımsak yağı da sarımsak özünden yapıldığı için insan sağlığı için çok önemlidir. Sarımsağın yağı, ezilmiş sarımsaklardan saf, pahalı ve oldukça konsantre buhar damıtma işlemi ile çıkarılmaktadır. Bu mucize yapın faydalarını öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

Sarımsak Yağının Faydaları

sarimsak yagi nedir

1. Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirir

Sarımsak yağı, B2, B5, B9, B1, B3, magnezyum, kalsiyum, çinko, potasyum, C vitamini, karbonhidratlar, fosfor, demir ve protein gibi besinleri ile bağışıklık gücünü arttıran bir yağdır. Yaşlanma gibi serbest radikallerin neden olduğu sorunlardan koruma sağlar. Mikropların yaydığı bulaşıcı hastalıklara karşı etkilidir.

2. Cilt Sağlığı İçin Faydalıdır

sarimsak yagi faydalari neler

Sarımsak yağı ciltte çeşitli yararlar sağlar. Saçkıran, kaşıntı ve ayak mantarı gibi enfeksiyonları iyileştirir. Siğiller ve nasırlar da bu yağla iyileştirilir. Sedef hastalığından kurtulma, anti-enflamatuar özellikleri ile olasıdır.

3. Akneyi Geçirir

Sarımsak yağı lekeleri yok etme özelliğine sahiptir. Antioksidan özelliğe sahip olduğu için sivilce ile mücadele maskesi evde sarımsak yağı ile hazırlanabilir. Maskenize sarımsak yağı eklenerek sivilce ve sivilce izleri iyileştirebilirsiniz.

4. Sağlıklı Saçlar İçin Faydalıdır

Sarımsak yağı saç büyümesini destekler ve saç dokusunu değiştirir. Sarımsak yağı, B6 Vitamini, kükürt, E Vitamini, B1 vitamini ve C Vitamini içerdiği için saç derisine bağlı hastalıkları önlemeye yardımcı olur. Bu yağı, saç derisine ve saça masaj yapılarak gece boyunca bırakılırsa kan dolaşımını artırır ve saç büyümesini destekler.

Sarımsak yağı kepek tedavisinde oldukça etkilidir. Kaşıntılı saç derisinden kurtulmak için kafa derisine sarımsak yağı sürülebilir. Kepeklerin tekrar oluşmasını önler ve kafa derisini nemlendirir.

5. Kolesterolü Düşürür ve Obeziteyi Kontrol Eder

Düşük serum trigliseritleri ve kötü kolesterol sağlığı etkiler. Sarımsak, kolesterol seviyelerini, kan trigliseridlerini düşürmeye ve arteriyel plak oluşumuna yardımcı olur. Fazla su, yağ, tuz ve diğer toksik maddelerin birikimini ortadan kaldırarak ve yağ hücresi modelini kontrol ederek obeziteyi önler.

sarimsak yagi one cikan

6. Soğuk Algınlığına İyi Gelir

İnsanlarda solunum yolu enfeksiyonları, öksürük, soğuk algınlığı ve grip meydana gelir. Sarımsaktaki sıcaklık nedeniyle aşırı kapha enerjisini azaltabilir. Balgam söktürücü, antiviral, antibiyotik, antibakteriyel ve dekonjestan özellikleriyle mikroorganizmaların büyümesini ve solunum yolu enfeksiyonlarını da engeller.

7. Kanser Karşıtıdır

Kanserle savaşmaya yardımcı olan bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalar, pişirilmiş veya çiğ olarak daha fazla sarımsak tüketiminin mide, yemek borusu kanseri ve kolon kanserlerini önlediğini göstermektedir.

8. Kulak Enfeksiyonlarına İyi Gelir

Kulak enfeksiyonları, sarımsak yağları ile tedavi edilebilir. Antiseptik, antibakteriyel ve antiviral özellikleri ile tıbbi özelliktedir. Sinüzit ve soğuk algınlığı da bu sarımsak yağı ile tedavi edilir.

9. Kalp Hastalıklarının Düşmanıdır

Sarımsak, ateroskleroz ve kalp hastalığını tedavi etmek için bir bitki olarak kabul edilir. Ancak net kanıtlar yoktur. Bazı araştırmalar kalp hastalığının sarımsaktan korunduğunu göstermektedir. Ateroskleroz ve kan basıncı %5 ila %8 oranında düşürülür. Ancak bir çalışma, sarımsak tüketenlerin ateroskleroz gelişimini yavaşlattığını buldu. Sarımsak, kan inceltici olarak çalıştığı için felç ve kalp krizlerini önlemeye yardımcı olur.

10. Diş Ağrısına İyi Gelir

Sarımsak yağları, diş ağrısını hafifletebilir. Yağ, pamuk yardımıyla etkilenen diş üzerinde tutulmalı ve 10 ila 30 dakika bekletilmelidir. Ağrıdan kurtulmak için bu günde 3 ila 4 kez yapılmalıdır.

sarimsak yagi 2

Sarımsak Yağının Faydaları ile ilgili videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu