hosting

Rasim Öztekin

Rasim Öztekin Kimdir?

Rasim-Oztekin-17 Rasim Öztekin
Tam adı: Rasim Öztekin
Doğum tarihi: 14 Ocak 1959
Doğum yeri: İstanbul,Türkiye
Ölüm tarihi: 08 Mart 2021
Eşi: Esra Kazancıbaşı (2005’te evlendi)
Çocukları: Pelin Öztekin
Mesleği: Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu
Etkin yılları: 1977 ile 2021 yılları arası.
Resmi Web sitesi: rasimoztekin.com.tr
Sosyal Medyada
twitter Rasim Öztekin
Başlıklar

Hakkında

Rasim Öztekin kimdir? Rasim Öztekin, 1959 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi, İst. Ünv. İletişim Fakültesinde eğitim hayatını sürdürdü. Günümüzde, Drama ve Komedi türünde film dizi çalışmalarıyla,hayranlarının beğenisini kazanmıştır. Hem sinemada hem Tiyatroda hemde dizilerde aldığı rolleri başarıyla oynamış ve adından çokça söz ettirmiştir.

Rasim öztekin, sahne yaşamında ilk deneyimlerini İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu, ve Kadıköy Halk Eğitim ve Nöbetçi Tiyatro’ da amatör çalışmalarla edindi. Ferhan Şensoy’un Ortaoyuncular topluluğunda profesyonel tiyatro sanatçılığına başladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Onur Büyüktopçu

1992 – 1995 yılları arasında televizyonlarda şov programları yaptı. 1994 yılında Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı “2071’ de Türkiye” adlı müzikali sahneye koyup oynadı. Tiyatronun yanı sıra, sinema ve dizi filmlerde de rol alan Öztekin, TRT’ye program metin yazarlığı ve bir dönem Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yaptığı gibi, kendi web sayfasında çeşitli konularda yazılar yazmaktadır.

Kendi web sitesindeki biyografisini de kendisi yazan Rasim Öztekin ,Biyografisini şöyle yazmış;

1959 İstanbul’da doğdum… Galatasaray Lisesi, İst. Ünv.   İletişim Fakültesinde okudum.

1977 Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde ve daha sonra İAST’ta (İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu) amatör tiyatro yaptım. ama o sıralar büyük bir şansızlık olarak Süleymen Demirel’de Başbakanlık yapıyordu…(2.MC hükümeti).1980 yılında Marmaris’li ressam Süleyman’ı Zincirbozan’a, bizim tiyatroyu da tarihe gömdü…Çünkü bizim tiyatro birlik ve bütünlüğe karşıymış…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Yalın

1980’in Kasımında Ortaoyuncular’ın Küçük Sahnesi’ nde kıçıma kulisten sahneye doğru atılan bir tekme sayesinde profesyonel tiyatroya adım attım Ortaoyuncuların bir kaçı hariç tüm repertuarında yer aldım. O günden bu güne Ortaoyuncular daydım.Son olarak 2009 un ocak ayında “ Boş gezen ve Kalfası “ adlı oyununu oynarken hastalandım.Kalbimin doğal pili bitmiş,yapay pil takıldı…Fakat alışmamış kalpte pil durmazmış. İki kere huysuzluk etti ama doktorlar sıkı üç operasyonla pili ikna ettiler. Şimdi ki zaman da; pil ve kalbim uyum içinde bir yastıkta kocamaktalar…Ancak pildir n’apacağı belli olmaz diyerek bu yıl kendimi teatral nadasa aldım, dinlendiriyorum… Sinema da oynayarak oyunculuk zevkimi gideriyorum ve tv dizisinde oynayarak uyuzumu kaşıyorum…

Ayrıca 1998-2002 yılları arasında Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yaparken yönetimin değişmesi sonucunda gazeteden kovuldum… Daha sonra 2004 yılında Star gazetesinde köşe yazarlığı yaparken yine yönetimin değişmesi sonucunda oradan da atıldım..

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Serdar Tuncer

Bundan anlaşılan yeni gelen yönetimler Rasim’e gıcık…Hatta ve hatta “ Yeni yönetimlerin iş başına gelme sebebi, Rasim’i Kovmak.” Gibi, yepyeni bir sendromun sahibi oldum…Bu Sendromdan kurtulmak için kendine iyicene yer edinmiş ve o yeri kolay kolay bırakmayacağını inandığım yeni gazete yönetimleri arıyorum.

Bunun dışında Altan Erbulak,İsmail Dümbüllü ve Afife Jale sahibidir….Bunlar herhangi bir sendrom ismi değil,  “ödülleridir”.
Ayrıca bu sene yani 2011 de iki ödül daha aldım.

Biri internet üzerinden halkın tıklaması marifetiyle gelen “Ayaklıgazete.com ödülü”

Biri de Kalder’in (Kalite derneği) Bursa Şubesinin bana verdiği 2010 yılında “kaliteyi ve başarıyı yakalayan sanatçı ödülü”… Allah bereketini versin…

Sayfanın en alt tarafında yer aldığım eylemlerden bir demet var. Eksik olabilir,biz elimizden geleni yapıyoruz.Daha ayrıntılar internette vardır. Diyeceksin ki;

-Burası internet değil mi?

Tamam da canım kardeşim, bir elde maus,bir elde çay,öteki elde sigara,kafa nimbus kümülüs,bu kadar tembellik olmaz. Yaz arama motoruna “Rasim Öztekin” diye; 100 bin tane öz geçmişim çıkar geçmişine yandığımının… Hem sen beni araştıracağına kendini araştır lan!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Erkan Kolçak Köstendil

Üç elli adam olur mu?

Rasim Öztekin Resmi Web Sitesi

Rasim Öztekin, 8 Mart 2021 tarihi Pazartesi günü hayatını kaybetmiştti.

Filmografisi

Dizileri

  1. Kardeş Payı – 2014 (22. bölüm, konuk oyuncu)
  2. Seksenler – 2012-
  3. Geniş Aile – 2009-2011 (Kuddusi Kirişçi)
  4. Komedi Türk – 2008
  5. Eyvah Halam – 2008
  6. Suç Dosyası – 2007
  7. Güzel Günler – 2007
  8. Pertev Bey’in Üç Kızı – 2006
  9. Acemi Cadı – 2006 (Duman Seslendirme)
  10. Hırsız Polis – 2005
  11. Dolunay – 2005
  12. Ev Hali – 2002
  13. Yeni Hayat – 2001
  14. Paşa Baba Konağı – 2000
  15. Kızım Osman – 1998
  16. Başka İstanbul Yok – 1996
  17. Boşgezen ve Kalfası – 1995
  18. Varsayalım İsmail – 1991

Filmleri

  1. Düğün Dernek 2: Sünnet – 2015 (İsmail)
  2. Bak Hele Bak – 2015 (Sunucu)
  3. Mandıra Filozofu – 2014 (Cavit)
  4. Düğün Dernek – 2013 (İsmail)
  5. Vay Arkadaş – 2010
  6. Gelecekten Bir Gün – 2010 (Canal)
  7. Kanal-İ-Zasyon – 2009
  8. Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde – 2009
  9. Kabadayı – 2007 (Sürmeli)
  10. Kapılara Dikkat – 2006
  11. Balıketi – 2006
  12. Şans Kapıyı Kırınca – 2004
  13. Pardon – 2004 ( Muzaffer )
  14. Aktör Eskisi – 2004
  15. G.O.R.A. – 2003 (Bob Marley Faruk)
  16. Bay E – 1995
  17. Türk Tutkusu – 1994
  18. Tersine Dünya – 1993
  19. Kurt Kanunu – 1991
  20. Arabesk – 1988
  21. 72. Koğuş – 1987
  22. Bir Günlük Aşk – 1986
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Kıvanç Tatlıtuğ

Aldığı Ödüller

  1. 1988, Altan Erbulak, En İyi Oyuncu
  2. 1995, İsmail Dümbüllü, Yılın En Başarılı Oyuncusu
  3. 2003, Afife Tiyatro Ödülleri, Komedi ve müzikal dalında En iyi yardımcı Erkek Oyuncu
  4. 2010, KALDER (KALİTE DERNEĞİ)En kaliteli sanatçı ödülü
  5. 2010, Ayaklı gazete “Yılın En İyi yardımcı erkek oyuncu” ödülü
  6. 2011, Yılın Nasrettin Hocası

Videoları

 

Fotoğrafları

Kaynak
rasimoztekin.com.tryoutubegoogle

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu