Yemek Tarifleri

Pişi Tarifi, Nasıl Yapılır? (Videolu)

instagram takipçi hilesi

Pişi Tarifi, Nasıl Yapılır? (Videolu) Pişi, hamur işleri arasında tahtını sağlamlaştırmış, her lokmasıyla damakları şenlendiren bir lezzettir. İncecik kızarmış dış kabuğu, içindeki yumuşacık dokusu ve karakteristik hafif mayalı kokusuyla pişi, kahvaltı sofralarını zenginleştiren eşsiz bir lezzet sunar.

Yumuşacık hamurunun içinde gizlenen sıcaklık, her ısırıkta bir serüven vadeder. Pişinin hazırlık aşamasında işlenen incelikler, ona bu eşsiz dokuyu ve lezzeti kazandırır. Göz alıcı altın rengiyle parlayan pişi, sofranın güzellik elçisi olarak misafirleri büyüler. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan pişi, sadece bir hamur işinden çok daha fazlasını sunar.

Onunla birlikte sofraya oturanlar, bir lezzet rüyasına dalmış gibi hissederler. Pişi, geleneksel tarifin ötesine geçerek herkesin kalbinde taht kurmuş, hamur işi dünyasının incisi olarak anılmayı hak eden bir lezzet şölenidir. Bu kadar süsülü cümleden sonra sizlere harika bir pişi tarifi sunmalıyız 🙂

pisi tarifi 2

Aşağıda Pişi tarifi ve malzeme listesini sizlere aktarmaya malzeme listesi ile başlıyoruz. Bu bağlantıya tıklayarak daha önce sizler için eklemiş olduğumuz çok sayıda tarif içeriklerimize ulaşabilirsiniz.

Malzemeler

  • 4,5 su bardağı un
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

pisi tarifi 3

Hazırlanışı

NOT: Pişi hamuru fırınlarda satılan ekmek hamuru ile aynıdır. İsterseniz fırından hazır hamur da alabilirsiniz.

1) Un almak için yoğurma kabını seçelim ve içine unu yerleştirelim, ardından tuz ekleyerek homojen bir karışım elde edelim.

2) Un havuzunu ortaya çıkaracak şekilde unun ortasını açalım ve buraya instant mayayı, şekeri, ılık sütü ve suyu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Unun kenarlarındaki kısımları da yavaşça hamura katmamız gerekiyor.

2) Hamuru toplarken zorlanıyorsanız, ellerinizi ıslatarak daha kolay bir şekilde toplayabilirsiniz. Ancak hamurun çok sulu olduğunu düşünüyorsanız, un ekleyerek kıvamını düzeltmeye çalışmalısınız. Hamurunuz çok katı olmamalı, aksi takdirde pişirildiğinde istenilen yumuşaklığı elde etmek zor olacaktır.

4) Hamuru yoğurduktan sonra, mayalanma sürecinde taşma riskini önlemek amacıyla streç film ile sarıp, temiz bir bezle örterek 60 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.

5) Mayalanan hamuru, un serpilmiş tezgaha alalım ve ekstra yoğurarak içinde biriken havayı çıkartalım.

6) Ardından hamuru keserek bezelere ayıralım. Daha küçük ve kabarık pişiler elde etmek için bezeleri küçük tutabilirsiniz. Bu ölçülerle yaklaşık 27-28 adet beze çıkabilir.

7) Hamurdan kestiğimiz parçaları alarak küçük bezeler oluşturalım ve bu bezeleri aralıklı bir şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim.

8) Ardından, ellerimizle hafifçe bastırarak ve yayarak, bezeleri düzleştirelim.

9) Sonrasında una batırılmış oklavayla bezelerin ortasına delik açalım. Bu delikler, hamurun iç kısmının daha homojen bir şekilde pişmesine olanak tanıyacaktır.

10) Şekil verdiğimiz pişileri, kızdırdığımız yağa alarak her iki tarafını da altın rengi olana kadar çevirerek pişirelim. Bu süreçte, ocağın aşırı sıcak olmamasına dikkat etmekte fayda var. Ayrıca, tavamın büyük olması nedeniyle kenar kısımlarının daha az piştiğini fark ettim, bu yüzden sık sık çevirerek pişmemiş kısımların da pişmesini sağladım. Ancak, daha küçük bir tava kullanırsanız, her tarafın eşit şekilde pişeceğinden emin olabilirsiniz.

11) Tüm hamurlarımızı pişirene kadar bu işlemi tekrarlayalım. Pişilerimizi pişirme işlemi tamamlandıktan sonra isteğimize göre servis edebiliriz.

Afiyet Olsun!

Tarif Videosu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Instagram takipçi hilesi

Başa dön tuşu