Bilim ve Teknoloji

No-Code Nedir? No-Code Geliştirme Platformları Nelerdir?

No-code, yazılım geliştirme için önceden sadece uzman geliştiricilerin ihtiyaç duyduğu programlama becerilerini gerektirmeyen bir yaklaşımdır. No-code sayesinde, tek bir kod satırı dahi yazmadan uygulama ya da web sitesi geliştirebilirsiniz.

No-code platformları, programlama bilgisi olmayan kişilerin karmaşık bir CMS tabanlı web sitesi veya mobil uygulama oluşturma gibi işlemleri gerçekleştirmelerine olanak sağlar. Bunun yanında, tekrarlayan görevleri otomatikleştirme konusunda da yardımcı olurlar. Böylece no-code, yazılım geliştirmede zaman ve para tasarrufu sağlamanın yanı sıra, süreci kolaylaştırır.

No-code aynı zamanda internet üzerinde bir şeyler oluşturmanın ve kod yazarak süreçleri otomatikleştirmenin alternatif bir yoludur.

no code nedir 4

No-Code Neden Önemlidir?

No-code araçlarının kullanımı sayesinde, artık geliştiricilere veya BT ekiplerine bağımlı olmanız gerekmez. Bu araçları kullanarak neredeyse herkes uygulamalar, web siteleri ve daha birçok şey oluşturabilir. Kısacası, kod yazmayı bilmeyen kişiler bile teknik hayallerini gerçekleştirebilirler.

Özellikle, teknik uzmanlığı az olan veya hiç olmayan kişiler için no-code yaklaşımı oldukça yararlıdır. Bu kişiler, temel programlama becerilerine sahip olmasalar bile, uygulamalar, web siteleri gibi yazılım uygulamalarını oluşturabilir ya da mevcut bir site ya da uygulamaya işlevsellik ekleyebilirler.

No-Code Geliştirme Platformları Nelerdir?

1) Bubble

Bubble, özelleştirilebilir bir web uygulama geliştirme platformudur. HTML veya CSS bilmenize gerek kalmadan uygulamalar oluşturmanıza ve tasarlamanıza olanak tanır. Piyasadaki şablonlar ve eklentiler uygulamanızın hayata geçirilmesine yardımcı olabilir. Kullanıcı dostu ve sezgisel sürükle-bırak ara yüzü sayesinde uygulama oluşturma süreci oldukça kolaylaşır.

2) Webflow

Webflow, herhangi bir kodlama bilgisi gerektirmeden web siteleri ve özel veritabanları oluşturmanıza olanak sağlayan bir araçtır. Kodsuz bir platform olan Webflow, HTML5, CSS ve JavaScript ile oluşturulmuş animasyonları ve çevrimiçi mağazaları kolayca entegre etmenize yardımcı olur. Platformu kullanmak ücretsizdir ve sitenizi başlatmaya hazır olduğunuzda yayına alabilirsiniz. Ayrıca Webflow barındırma ağı, işiniz büyüdükçe sitenizin ihtiyaçlarını karşılamak için ölçeklenebilir.

no code nedir 2

3) Zapier

Zapier, tekrarlayan ve zaman alan görevlerle uğraşmak yerine iş akışınızı otomatikleştirebileceğiniz bir araçtır. Zapier, web uygulamalarınızla bütünleşerek belirli eylemleri tetikleyebilir. Örneğin, yeni bir e-posta aldığınızda Dropbox klasörünüze kopyalayabilir ya da size Slack üzerinden bir uyarı gönderebilir.

4) Airtable

Airtable, elektronik tablo ve veri tabanı özelliklerini bir araya getiren sezgisel bir proje yönetim aracıdır. Kolay kullanımı sayesinde veri tabanı oluşturma zahmetinden kurtulurken, çoğu platformla entegrasyon sağlayarak işlevselliği arttırır. Görsel arayüzü ile kolayca görev atama, son tarih belirleme, projelerin takibi ve bütçe izleme gibi işleri yerine getirebilirsiniz.

5) Carrd

Carrd, basit ve tek sayfalık web siteleri oluşturmanın hızlı ve kolay yoludur. Tamamen ücretsiz olan Carrd, hazır şablonları kullanabileceğiniz gibi isterseniz sıfırdan da site oluşturmanıza imkan tanır. Tüm siteler, telefondan bilgisayara kadar her cihazda mükemmel görüntülenmeyi sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Özellikle açılış sayfaları, kişisel profiller ve benzeri siteler için ideal bir seçenektir.

no code nedir 3

No-Code İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu