Manuş Baba Kimdir?
Tam adı: Mustafa Özkan (Manuş Baba)
Doğum tarihi: 1 Aralık 1986
Doğum yeri: Diyarbakır, Türkiye
Boyu: 1.82 cm
Burcu: Yay
Ailesi: Remziye (anne)
Sevgilisi: .
Mesleği: Müzisyen
Aktif Yılları: 2010’dan Günümüze
Sosyal Medyada
Hakkında
Manuş Baba kimdir? Manuş Baba, 1 Aralık 1986 yılında Diyarbakır’da dünyaya geldi. Birçok şarkısı ile sevilmeyi başaran Manuş, yaptığı işler ile adından söz ettirir.
Manuş, annesi ve anneannesi ile birlikte yaşar. Ona “Manuş” ismini anneannesi vermiştir. Manuş “güzel çocuk” demektir. Babası mevsimlik bir işçidir. Onun çocukluğu diğerlerinden farklı değildir, fakat o çok sevilerek büyüdü.
Arkadaşları ile evlerinin karşısındaki bahçeye inerdi. Çocukluğu ev, bahçe ve tren garında geçti. 1996 yılında babasının işi nedeniyle Tarsus’dan Antalya’ya yerleştiler. Bu göç, ailece yeni bir şehre alışmak konusunda zor günler yaşamalarına neden oldu.
Burada Antalya Gazi Lisesinde eğitime devam etti.
Antalya’ya alışması zor olsa da, orada hayatını dönüştüren ilk nesne ile tanışır: Gitar. Babasının hediyesi olan gitar, onun hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Babasının ona verdiği gitar hediyesiyle birlikte desteği de hep var oldu. Onun Manuş lakabının yanındaki “Baba” da buradan gelmektedir.
Lise çağlarında Nazan Öncel‘i keşfetti. Onun içinde her zaman Nazan Öncel önemli bir yere sahiptir. 2010 yılında Akdeniz Üniversitesinde Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik bölümünü kazandı. Antalya’da kulüplerde sahne almaya başladı.
Ardından İstanbul’a yerleşti. Müzik tutkusu onu İstanbul’a götürdü. İçindeki müzik sevgisi kısa sürede keşfedildi. Birçok müzisyen onun elinden tuttu. Bir gün hayranı olduğu Nazan Öncel ile tanıştı. Bu tanışma müziğini şekillendirmesine yardımcı oldu.
Evinde cover çalışmaları yaptı. En iyi işlerinden olan Nazan Öncel coverlarını da o yıllarda yaptı. 2016 yılında albümsüz turneye çıktı.
2017 yılında ilk albümünü çıkardı. Albümün adını “Dönersen Islık Çal” koydu. Onu liste başına çıkaran şey ise; farklı olmasının yanı sıra ciddiyetle ortaya koyduğu müzikleridir. İnternet üzerinden keşfedildi ve hatıralarını müziğe aktardı.
Kendi yorumuyla kendi türkülerini inşa ederek adeta halk ozanı olmayı başardı.
Şarkıları
- Bu havada gidilmez
- Eteği belinde
- Dönersen ıslık çal
- Haberin var mı?
- Sallaya sallaya
- Hasret kapısı
- Derin derin sevdalara dalarsın
- Aşkın kederi
- Bir tek sensin içimde
- Ah gelemem ki
- Yana yana
- İki gözümün çiçeği
- Değmez
- Bir acı türkü
- Karartma gönlünü
- Beni düşünme
- Dayanamam
- Gülcemal
- İstanbul
- Ben sana vurgunum
- Onun bir sevdiği var
- Cümle alem
- Tabutta rövaşata
- Döt nar
- Yalan
- Cigaram
- Düğün
- Elin elime
- Dam üstüne çul serer
- Ne yapsam olmuyor
- Evlerinin önü yonca
- Gitme