Korkuyu Yenmenin Yolları Neler? Korku, başarının düşmanıdır. Büyük bir ödülün sahibi olmak için yalnızca nispeten büyük riskler almanız gerekir. Korku tarafından yönetilirseniz, asla yeterince risk almazsınız ve asla hak ettiğiniz başarıya ulaşamazsınız.
Hoşlandığınız bir kişiye açılmak, yeni bir işe başlamak ya da çocuk sahibini olmak gibi durumlarda korkmanız ve endişelenmeniz son derece normaldir. Fakat, korku sebebi ile bu gibi durumları hayata geçiremiyorsanız, ciddi bir problem var demektir.
Bu, bu hareketlerin o anda zor olmadığı anlamına gelmez. Ancak anlık korkuyu aşmak ve karşılığını almak için beyninizi yeniden eğitmeyi deneyin. Korkunuzu yenebilmeniz ya da en iyi ihtimal ile azaltabilmeniz için bir kaç öneride bulunmak isterim. İşte korkuyu yenmenin yolları..!
Korkuyu yenmenin yolları
1- Güvenliğe Karşı Cesarete Değer Verin
Yapılan pek çok araştırma, çoğu insanın şahsi güvenliğe hayatlarındaki hemen hemen her şeyden çok değer verdiğini göstermiştir. İnsanlar, kendilerini daha güvende hissetmek için nefret ettikleri işlere, onları mutsuz eden evliliklere ve onları hayattan soğutan alışkanlıklara katlanmak zorunda kalmaktadırlar.
Korkuyu yenmek için, yaşamınızda en çok değer verdiğiniz şey olan güvenliği, bilinçli bir şekilde tahttan indirmeli ve onu aktif “cesaret” erdemiyle değiştirmelisiniz. Kendinizi güvende hissettiren şeylere tutunmak yerine, başarılı olmak için yapmanız gerekenleri yapma cesaretine sahip olmanın sizin için daha önemli olduğunun kesinlikle farkına varmalısınız.
2- Korku ve Sağduyu Arasındaki Ayırım Yapın
Çoğu korku saçma ve mantıksızdır. Örneğin, önemli bir telefon araması yapmaktan korkabilirsiniz. Çünkü görüşmeniz iyi geçmezse, başarısız olduğunuz gerçeğiyle yüzleşmeniz gerekir. Ya da hoşlandığınız bir kişiye duygularınızı açmaktan veya kendi işinizi kurmaktan korkabilirsiniz.
Sizi geride tutan ve daha başarılı olmanızı engelleyen bu mantıksız korkulardır. Bununla birlikte, aslında sadece sağduyu olan başka tür korkular da vardır. Örnek vermek gerekirse, bir kazaya neden olabileceğiniz için agresif araç kullanmaktan korkabilirsiniz. Ya da insanları öldüren bir ürün satarsanız tutuklanmaktan korkabilirsiniz.
İhtiyat iyi bir şeydir. Makul ticari riskler almaktan kaçınmaya çalışırken veya gerekli olanı yapmak için kendinizi tehlikeye atarken ihtiyatlı davranmadığınızdan emin olmalısınız.
3- Korkuyu Harekete Geçirici Bir Mesaj Olarak Değerlendirin
Korktuğunuz şeyler kontrolünüzün dışındaysa, korkunuzu azaltmak için atacağınız adımların belirli bir listesini hazırlayın. Bu görevi tamamladıktan sonra, planı bir kenara bırakın ve unutacak cesarete sahip olun. Zamanı geldiğinde elinizden geleni yapın.
Fakat korktuğunuz şey kontrol edebileceğiniz bir şey ise ve kendinizi hazırlamak için birkaç dakikanızı alıyorsa, o zaman sizi korkutan şeyi yapmayı deneyin.
Yani hemen şimdi yapın. Yarın değil ya da gelecek hafta değil. Şu anda yapın. Yazımızın geri kalanını okumadan, korktuğunuz bir şeyi yapın. Örneğin, iş başvurusu yapın, yeni bir girişim başlatın.
4- Korkuyu Heyecanla Yeniden Çerçevelendirin
Son olarak, korkunun gerçekten eğlenceli olan yönünün farkına varın. En son ne zaman bir gondola bindiğinizi düşünün. Muhtemelen gondola binmekten çok fazla korkuyorsunuz. Fakat aynı zamanda harika zaman geçiriyor ve eğleniyorsunuz.
Dünyada korkusuz bir insan yoktur. Kimisi böcekten korkar kimisi de yüksekten korkar. Fakat bu korkularınız hayatınıza yön vermesine izin vermeyin. Her korkuyu farklı bir heyecan ve deneyim olarak görün. Ormanda çok fazla böcek var diye dağ yürüyüşü yapmaktan ya da yükseklik korkunuz var diye balkona çıkmaktan korkmayın.