Yaşam

Karda Nasıl Yürünür? Karda Yürüme Teknikleri

instagram takipçi hilesi

Karda Nasıl Yürünür? Karda Yürüme Teknikleri..! Son 1 hafta içerisinde Türkiye adeta kara teslim oldu. Doğu illeri bun duruma alışıktı. Fakat özellikle İstanbul, son yılların en zorlu kış aylarından bir tanesini geçiriyor. Uzmanlardan yapılan açıklamaya göre İstanbul’a en çok kar en son 2012 yılında ve 1980’li yıllarda yağmıştı.

Pek çok insan işine bir şekilde gitti fakat dönüşlerde büyük sıkıntı yaşadı. Hatta evlerine bile dönemediler. İstanbul Valiliğinin  yaptığı açıklamaya göre kardan dolayı evine gidemeyen insanlar misafir edildi. Tabi ki herkes aracı ile değil. Bazı insanlarda işlerinin yakın olması sebebi ile ya da başka bir sebepten dolayı yürümek zorundalar.

Peki karda nasıl yürüneceğini biliyor musunuz? Uzmanlara göre karda yürümenin de bir tekniği var. İşte karda yürüme teknikleri..!

Karda Yürüme Teknikleri

Karda Nasıl Yürünür? Karda Yürüme Teknikleri

Öncelikle ellerinizi cebinize sokmamaya özen göstermelisiniz. Elinizi cebinize sokarsanız tutunma kabiliyetinizi kaybedersiniz. Ayrıca dengenizi sağlamanız zorlaşır. Hava ne kadar soğuk olursa olsun ellerinizi kesinlikle ceketinizin ya da pantolonunuzu cebine koymamalısınız.

Öte yandan, karda sırtınızda ya da elinizde çanta, torba vb. yükler taşımamalısınız. Bu, düşme sırasında hem dengeyi korumak hem de vücudu düzeltebilmeniz için gereklidir. Karda ve buzda yürümek için sivri uçlu lastik çizmeler de kullanılabilir. Kullanılan ayakkabılar da kaymaz tabanlı olmalıdır.

Karlı günlerde yokuş aşağı yürümekten kaçınılmalıdır. Yaşlılar tek başına dışarı çıkmamalı. Çünkü yaşlı insanlar kaymaya daha yatkındırlar. Yokuşlara ve merdivenlere dikkat edin. Herkes önüne bakmalı, engelleri görmeli ve buzlu alanları tespit etmelidir.

Karda yürürken penguen tekniğini kullanın. Penguenler gibi ayaklarınız çok az açık ve küçük adımlar kullanın. Büyük adımlar atmaktan kaçının.

Karda Nasıl Yürünür

Kayıp Düştüysek Nasıl Hareket Etmeliyiz?

Eğer bir uzvunuz sakatlandıysa, etkilenen uzuv üzerine yük bindirmemek gerekir. Yürüyemiyorsanız, 112’den ya da çevreden yardım almalısınız. Bu uzuv yüksekte tutularak ödemin önlenmesi gerekir. Mümkünse şişmeyi önlemek için soğuk kompres uygulayın. Mümkün olan en kısa zamanda bir doktor ya da hemşire tarafından tıbbi yardım almalısınız.

Uzvunuzda kırık oluşmuşsa tıbbi müdahaleye ihtiyacı vardır. Bölgeyi karton ya da bandajla geçici olarak hareketsiz hale getirmek için bağlayın. Bu ağrıyı da azaltabilir. Alanın çatlak olup olmadığını dışarıdan anlamak zordur. Ancak radyolojik inceleme ile teyit edilebilir. Bazı kırıklar olaydan bir kaç saat sonra da kendisini belli edebiliyor. Olayın sıcaklığı ile anlaşılmayabilir.

Ayağınızın üzerine basıp yürüyebiliyorsanız, çok ağrı yoksa burada önemli bir şey yok demek yanlıştır. Çünkü herkesin acı eşiği çok farklıdır. Bu algı kişiden kişiye değişir. Şiddetli ve hızlı değişimler yaşıyorsanız mutlaka size en yakın sağlık kuruluşuna gitmelisiniz. Özellikle yaşlı kişilerde ilk röntgende çatlaklar görünmeyebilir. 10 gün sonra röntgende kırık hattı daha da netleşir. Bu durumda ancak kesin tanı konulabilir.

Karda Yürüme Teknikleri

Karda Yürüme Teknikleri İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu