İyi Bir Blog Yazarı Olmak İçin Bilmeniz Gereken Püf Noktalar
İyi Bir Blog Yazarı Olmak İçin Bilmeniz Gereken Püf Noktalar… Şimdilerde çok popüler bir iş haline gelen blog yazarı olmak tüm gençler tarafından dikkat çekiyor. Ek kazanç etmek isteyen, kendini geliştirip birşeyler katmak isteyenler kolaylıkla blog yazarı olabilir. Bugün sizler İyi Bir Blog Yazarı Olmak İçin Bilmeniz Gereken Püf Noktaları yazacağım. Aktaracağım maddeleri dikkatli okuyarak ve daha sonra uygulayarak sizde iyi bir blog yazarı olabilirsiniz. İyi okumalar…
Konu Seçimi
İyi bir blog yazmak büyük bir düzen ve bilgi gerektirir. Kişinin öncelikle yazacağı blog hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir. Örneğin üniversite de okuduğunuz bölüm hakkında çoktan bilgi sahibi olduğunuz için bu konular hakkında bir şeyler yazabilirsiniz.
Ya da arama motorlarında gezerek bulunduğunuz zamanda en popüler konuların hangileri olduğunu araştırabilirsiniz. Böyle yaparak hem daha çok okunma sayısına ulaşabilir hem de yeni şeyler öğrenerek hakkında pek de bilgi sahibi olmadığınız konuları bu yolla öğrenebilirsiniz.
İlk adım olan blog konusunun seçimi zor bir iştir. Çünkü nerelerin okunup okunmayacağını ya da okuyucular tarafında beğenilip beğenilmeyeceğini bilemezseniz. O yüzden bu adımı detaylı ve kapsamlı bir çalışma ile atlattığınız zaman en zorlu yeri geçmiş olacaksınız.
Samimi Ve Yalın Bir Dil Kullanmak
Herkese hitap edebilecek samimi bir dil kullanmak çok önemlidir. Manipülasyon kitaplarından da bilindiği gibi kendimize yakın olarak hissettiğimiz şeyleri daha fazla dinlemek daha fazla beğenmek isteriz.
Bu insan olarak doğamızda vardır. İşte bu yüzden yazdığımız blog yazılarında da sade anlaşılabilir ve samimi bir dil kullanmamız gerekmektedir. Okuyucuyu yazınızı okurken sıkmaması gerekmektedir.
Yazınızda teknik olarak bilgiler aktarmaktan kaçının böyle yazıların wikipedia ya da diğer uzmanlık alanı olan web sitelerinde yazılabileceğini unutmayın. Yapabiliyorsanız bir kaç espiriyi de yazılarınızın arasına serpiştirebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarına Bir Göz Atın
Konu seçimini yaptıktan sonra yapabileceğiniz en önemli adımlardan biri bu olabilir. Çünkü diğer blog yazılarına göz atmanız yazacağınız blog hakkında neler yazabileceğiniz ve bu yazıda ne gibi şablon ve alt başlıklar kullanabileceğiniz hakkında fikirler verebilir.
Bu şekilde blog yazılarınızı yazarken kendinizi geliştirdiğinizin de yavaş yavaş farkında olursunuz. Daha sonraları yapabileceğiniz geriye dönük yazı değişikliklerine de ihtiyacınız kalmaz.
Yazarken Eğlenmesini de Bilin
Her gün zorunlulukmuş gibi yazılan blog yazıları hem sizin için zorlayıcı hem de okuyucu için sıkıcı olabilir. Yazılarınızı yazarken sürekli olarak ben bu konu hakkında neler öğrenebilirim ya da yazımı nasıl daha eğlenceli bir hale getirebilirim gibi soruları kendinize sorarak daha iyi bir blog yazarı olabilirsiniz.
SEO’ya Uygun Yazılar Olsun
Yazarların en büyük arzularında biri blog yazıların daha fazla okuyucuya ulaşarak daha fazla etkileşim almasıdır. Bu yüzden ”SEO (Search Engine Optimization) olarak bilinen arama motoru optimizasyonudur. Üretilen yazıların arama motorlarının prensiplerine uygun olarak yazılması gerekmektedir.
Yapılan Yorumları Dikkate Alın
Kimi zaman blog yazılarınız hakkında olumlu dönüşler olabildiği gibi kimi zamanda olumsuz dönüşler alabilirsiniz. Böyle durumlarda sakin kalmayı başararak profesyonel bir şekilde yorum yaparak daha başarılı bir blog yazarı olabilirsiniz.
Her zaman olumlu yönde yapılan yorumları da dikkate almak da fayda vardır. Bu sizin ileri de yazacağınız blog yazılarında neleri dikkate almanız gerektiği konusunda yardımcı olacaktır.