Tarih

İlginç Çalışma Alışkanlıklarına Sahip 5 Tarihi Kişi

Tarihe adını yazdırmış mucit, sanatçı ya da bilim dünyasının önde gelen insanları hangi şartlarda ne durumlarda çalışıyorlardı hep merak edilmiştir.

yazar 7

Bizleri bu insanlardan farklı kılan yetenekleri mi yoksa çalışma erdemleri mi? Bu yazımızda farklı çalışma stilleri ile öne çıkan tarihin farklı dönemlerinde yaşamış 5 farklı yazar, besteci, ressam ve düşünürü derledik…

 

1-) Charles Dickens

yazar 6

‘İki Şehrin Hikayesi’ adlı kitabın yazarı olan Charles Dickens çalışmak için sessizlik gibi uygun koşulları sonuna dek yaşamak isteyen isimlerin başında gelmektedir. Tamamı ile sessiz bir ortamda çalışma isteğinde olan Dickens, seyahat ettiği zamanlarda bile otel odasını kendi isteği ve şartlarına uygun olarak düzenlemiş ve tüm araç gereçlerini de yanına alırdı. Çalışmasını tamamladıktan sonra da her gün 3 saat kadar yürürdü. Bir başka takıntı olarak gösterilebilecek durum ise yatağının konumunun her zaman kuzeye doğru dönük olmasıydı.

2-) Ludwig Van Beethoven

yazar 5

Beethoven günlerinin büyük çoğunluğunu yürüyüş yaparak geçiriyordu. Yürüyüşlerinin yaratıcılığına büyük bir etkisi olduğunu düşünen Beethoven, ilham geldiği sırada ise aklına gelen notaları yanında taşıdığı not defterine hızlı bir şekilde not ederdi. Bir diğer çalışma ortamı ise banyosuydu. Banyo yaparken de eser üretebiliyordu. Kısacası Beethoven bir işle uğraşmıyordu, bir işle uğraşırken aynı anda birçok işi yapabiliyordu.

3-) Marcel Proust

yazar 4

Şüphesiz 20. yüzyılın en büyük yazarlarından birisi olarak addedilen Marcel Proust, çalışma saatlerini asgari seviyeye indirgemek adına her türlü bahaneyi kolluyordu. 10 sayfa yazdıktan sonra kendisini bitkin hissettiğine dair ifadeleri yer almaktadır. Bu sözleri söyleyen yazar 3000 sayfalık büyük eseri Kayıp Zamanın İzin’deyi bitirmiştir. Proust çalışmaya başlayacaksa gece 3’e 4’e dek uyuyup sonrasında kalkıp kahvesini yudumlayıp kahvaltısını yaptıktan sonra çalışma masasının başına geçiyordu.

4-) Salvador Dali

yazar 2

Salvador Dali, uyuduğu zaman hemen uyanabileceği, gerçeklik ile düş arasındak mesafeyi kısaltabilmek için bir düzenek yapmıştır. Uyuyacağı zaman elindeki anahtar uykuya daldığı anda yüzüne düşüyor bu sayede uyuyacağı zaman düşlediklerini kaydedebiliyordu. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük ressamlarından biri olan Dali, bu sıfatı hak eden benzersizlikteki bir çalışma alışkanlığı olmadan pek de mümkün olmazdı herhalde.

5-) Demosthenes

yazar 3 1

Katı çalışma prensiplerine sahip bir diğer usta da Demosthenes’dir. Evden dışarıya çıkmamak için kendine farklı bir yöntem geliştirmiştir. Saçlarının neredeyse yarısını kestirmiş ve bu sayede dışarıdaki meraklı gözlerden korunmak adına da dışarıya hiç çıkmadan çalışmalarını evde sürdürmüştür. Demosthenes’in çalışması bugünün öğrencilerine örnek gösterilebilir.

Kaynak
neoldu.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu