İş & Finans

İçerik Yazarlarının Mutlaka Bilmesi Gereken Şeyler

İçerik - Metin Yazarları Buraya! Sizler İçin Eşsiz Tüyolarımız Burada!

İçerik yazarlığı, dışarıdan kolay görünen ve hatta birçok kesim tarafından “oturduğu yerden para kazanmak” olarak tabir edilen bir meslektir. Fakat her ne kadar çalışma koşulları esnek olsa da mesleğin zor tarafları vardır. Örneğin; gün boyunca oturarak çalışmak, eve bağlı kalmak ve asosyallik gibi. Bunların yanı sıra; mesleği yaparken çeşitli yazım konularında bilgi sahibi olmak oldukça önemlidir. İşte içerik yazarlarının mutlaka bilmesi gereken şeyler:

1.Çeşitli Kestirmeler

içerik yazarlarının mutlaka bilmesi gereken şeyler

İçerik yazarken parmaklarınızın çok yorulduğunu biliyoruz. Kimi zaman uyurken bile ağrıdan zorluk çekenler de vardır. Fakat, bazı klavye kestirmelerini bilmeniz ve yazılarınızda uygulamanız işinizi kolaylaştıracaktır. İşte bu kestirmelerden bazıları:

  • Yazının tamamını kopyalamak için: CTRL + A,
  • Yazıyı kopyalamak için: CTRL + C,
  • Yazıyı kesmek için: CTRL + X,
  • Yazıyı kalın (bold) yapmak için: CTRL + B,
  • Geri almak için:  CTRL + Z

2.Anahtar Kelimeler

içerik yazarlarının mutlaka bilmesi gereken şeyler

İçerik yazarlarının mutlaka bilmesi gereken şeyler arasında anahtar kelimelerin önemi asla yadsınamaz. Kimi zaman bir konu hakkında yazı yazarken anahtar kelime bulmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Bir örnek vermek gerekirse; fondöten konusunda yazı yazarken nasıl bir yol izlemeniz gerektiği, insanların neleri merak ettiği gibi konularda kararsız kaldıysanız size iki önerimiz var.

Birinci Öneri: Google’a “Fondöten” yazın. Fakat “ENTER” tuşuna basmayın. Google’ın önerilerine bu şekilde ulaşabilir, kullanıcıların merak ettiği konuları bulabilirsiniz.

İkinci Öneri: https://keywordtool.io/ isimli web sitesine girin. Bu web sitesi sayesinde hem anahtar kelimelere hem de kullanıcıların aradığı sorulara kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

3. Türk Dil Kurumu’ndan Faydalanın

içerik yazarlarının mutlaka bilmesi gereken şeyler

Yazı yazarken en basit kelimelerin bile anlamı konusunda yanlış bilgiye sahip olabilirsiniz. Örneğin: Kalarifer yazarsınız ve bu yazının bu şekilde yazıldığından eminsinizdir. Fakat editör size kelimeyi düzeltmeniz gerektiğini söyler. Bir de bakarsınız yanlışlık yapmışsınız. Bu nedenle sizi editör düzeltmeden kendinizin düzeltmesi gerekir.

TDK’nın güncel sözlüğü her zaman elinizin altında açık bulunsun. Kafanızda herhangi bir soru işareti oluştuğu anda en doğru yazım şekline buradan ulaşabilirsiniz.

4. Kopya Kontrolü

içerik yazarlığı

Kimi zaman içerik yazarken hiç bilmediğiniz bir konuda yazmanız gerekebilir. Bu durumda az da olsa kopyala yapıştır yapmak istersiniz. Fakat, kopyala yapıştır yaparken belli bir oranı aşmanız sizin revize almanıza ve kötü bir intiba uyandırmanıza yol açar. Google açısından ise bu durum sitenizin taklit olarak algılanmasına ve ziyaretçi sayısının düşmesine neden olur.

Bu nedenle mutlaka yazınızı yazdıktan sonra yazınızın özgünlüğünü kontrol etmeniz gerekir. Kontrol edebileceğiniz birçok site vardır.

5. İçeriği Kuvvetlendirmek

içerik yazarlığı

Bir içerik yazarının bilmesi gereken şeyler arasında içeriği kuvvetlendirmek çok önemlidir. İçeriği kuvvetlendirmek için; içeriğinize fotoğraf ve video eklemeniz gerekir.

Ekleyeceğiniz fotoğraflar kaliteli olmalıdır. Google Görsellerde arama yaparken “büyük” filtresini kullanarak daha kaliteli görüntüler bulabilirsiniz.

Bunun yanı sıra; içeriğinizdeki önemli kısımları kalın yaparak kullanıcıların ilgisini çekebilirsiniz.

Son olarak ekranı 2’ye bölerek kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Bunun için: Windows + yön tuşuna basmanız gerekir.

https://www.youtube.com/watch?v=9jBFibxVG6E

Tansu Sülün

Okurum, yazarım, konuşurum. Kelimelerin efendisiyim

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu