Henry Cavill

1 11

Tam adı: Henry William Dalgliesh Cavill
Doğum tarihi: 5 Mayıs 1983
Doğum yeri: Jersey, Manş Adaları, İngiltere
Boyu: 1.85 m
Ailesi: Colin Cavill, Marianne Dalgliesh
Eşi: – 
Çocuk (ları): – 
Mesleği: Oyuncu
Aktif Yılları: 2001 yılından bu yana

imdb-logo

Sosyal Medyada
instagram-hesabi
Başlıklar

Hakkında

Henry Cavill kimdir? Henry Cavill, 5 Mayıs 1983 İngiltere doğumlu İngiliz oyuncudur. Jersey’de bulunan Channel adasında dünyaya gelen oyuncunun tam adı, Henry William Dalgliesh Cavill’dir. Annesi bankacı, babası borsacıdır. St.Michael’s Preparatory School’da eğitim görmüştür. St.Michael’de okul piyeslerine çıkarak oyunculuğa ilgisini belli etmiştir.

Oyunculuk yapmasaydı ‘Antik Mısır Tarihi’ okumak istediğini söylemiştir. Film sektörüne ilk adımını 2002 yılında yapılan Monte Kristo Kontu’nda oynayarak atmıştır. Aynı yıl BBC’nin The Inspector Lynley Mysteries isimli dizisinde konuk oyunculuk yapmıştır.

2007 yılında başlayan Showtime’ın en iyi  ve ses getiren dizilerinden olan The Tudors’da 1.Suffolk Dükü Charles Brandon’ı canlandırmıştır. The Tudors Altın Küre’ye aday gösterilmiştir ve Emmy’de ödül almıştır. Henry Cavill Entertainment Weekly tarafından ‘En Çarpıcı Dük’ ilan edilmiştir.

KULLANICILAR BUNLARA DA BAKTI

Harry Potter ve Ateş Kadehi çekilmeden önce oyuncu seçimleri yapılırken Cedric karakteri için Henry Cavill hayranların favorisi olsada, yüz hatlarından dolayı yaşı büyük gösterdiği için rolü Robert Pattinson almıştır. Ardından Twilight’in yaratıcısı Stephen Meyer için ‘Mükemmel Edward Cullen’ karakteri Henry Cavill’dir. Fakat yaşı küçültülemediğinden rol yine Robert Pattinson’a gitmiştir. İki üç filmde daha, fazla yaşlı ve genç göründüğünden rolü başkalarına kaptırdığı için ‘Hollywood’daki En Şanssız Adam’ olarak tanımlanmıştır.

2008’de Joel Schumacher’in Blood Creek isimli korku filminde rol aldı.

2013 yılında vizyona giren Christopher Nolan filmi Man of Steel ile hayatımızda Superman olarak yer etti. 2015’te Guy Ritchie’nin yönetmen koltuğunda oturduğu Thé Man From U.N.C L.E filminde oynadıktan sonra, 2016 yılında yeniden Superman kimliğine dönerek Batman v Superman: Adaletin Şafağı’nda yer almıştır.

Henry Cavill, son olarak karşımıza Netflix dizisi olarak yayınlanmaya başlayan The Witcher isimli ses getiren yapımda başrolde oynamaktadır.

Filmografi

  1. 2001 Laguna
  2. 2002 The Count of Monte Cristo
  3. 2003 I Capture the Castle
  4. 2005 Hellraiser: Hellworld
  5. 2006 Tristan + Isolde
  6. 2007 Red Riding Hood
  7. 2007 Stardust
  8. 2009 Blood Creek
  9. 2009 Whatever Works
  10. 2011 The Cold Light of Day
  11. 2011 Immortals
  12. 2013 Man of Steel
  13. 2015 Kod Adı: U.N.C.L.E.
  14. 2016 Batman v Superman: Adaletin Şafağı

Videoları

Fotoğrafları

KULLANICILAR BUNLARA DA BAKTI

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu