Yaşam

Hardal Yağı Nedir? Faydaları Neler? Nasıl Kullanılır?

Neye İyi Gelir, Zayıflatır mı?

Hardal Yağı Nedir?

Sarı renkli, çiçekli bir bitkidir hardal ve tohumlarından hardal yağı elde edilir. Hardal yağı bir çok alanda kullanılmaktadır ve oldukça sağlıklıdır. Hardal beyaz, siyah ve kırmızı olmak üzere üç türde karşımızda çıkar. Mutfaklarda sos ve baharat olarak kullanılabilen bu bitkinin yağı ise bir çok alanda kullanılmaktadır.

hardal yagi nedir faydalari neler

Güçlü aroması ve farklı tadıyla bilinen hardal yağı dünyanın bir çok yerinde kullanılmaktadır. Fakat hardal yağı sadece mutfaklarda kullanılmakla kalmıyor ve hayatın bir çok alanında fayda sağlıyor.

Hardal Yağının Faydaları Neler?

Yağ asitleri bakımından çok zengin olan hardal yağı Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri, antioksidanlar, mineraller ile dolu bir yağdır. Hardal yağı hayatın bir çok yerinde bizlere fayda sağlar.

1- Soğuk Algınlığına, Öksürüğe İyi Gelir

Keskin yapıya sahip olan hardal yağı solunum yolundaki tıkanıklığı giderebilecek bir ısıtma özelliği içerir ve soğuk algınlığına öksürüğe iyi gelir. Sarımsak ile hardal yağı karıştırılıp göğüs ve sırta masaj yapılarak uygulandığında kişiyi rahatlatır. Başka bir yöntem de kaynar suya bir kaç yemek kaşığı hardal yağı ve kimyon tohumu eklendikten sonra o buharı solumak solunum yolunu temizler ve kişiyi oldukça rahatlatıp, öksürüğü hafifletir.

2-Eklem Ağrılarını Hafifletir

Ağrının bulunduğu bölgeye düzenli olarak hardal yağı ile masaj yapmak kan akışını ve dolaşımını arttırdığı için eklem ağrılarının tedavisinde yardımcı olur. Hardal yağının içerdiği Omega 3 yağ asitleri eklem sertliği ile ilişkili olan ağrıları hafifletmeye yardımcı olan anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.hardal yagi

3-Ağız Sağlığına İyi gelir

Hardal yağının diğer faydalarının yanı sıra ağız sağlığına da iyi geldiği söylenir. Yarım çay kaşığı hardal yağı, bir çay kaşığı zerdeçal tozu ve yarım çay kaşığı tuzu karıştırıp macun kıvamına getirin. Bu karışımı düzenli olarak günde iki kere dişlerinize ve diş etlerinize uygulayın. Bu karışım dişleri ve diş etlerinizin daha sağlıklı olmasına yardımcı olacak.

4-Cilde İyi Gelir

Hardal yağı cilde bir çok konuda iyi gelmektedir. İçerisinde ki B kompleks vitaminleri sayesinde cilt sağlığını geliştirir. Cilt tonunu düzenler, güneşin zararlı etkilerinden cildinizi korur ve ciltte oluşan ince çizgileri azaltır. Hardal yağını düzenli olarak masaj yaparak cildinize uygulayıp 10-15 dakika sonra cildinizi soğuk su ile yıkayın .Bunu düzenli olarak uyguladığınız da cildinizde ki değişimin farkına varacaksınız.hardal yagi faydalari2

5-Saça İyi Gelir

Hardal yağının içerdiği vitaminler ve minerallerin saçlara olan etkileri oldukça fazladır. Saçlarınıza kullandığınız bakım yağlarına ekleyerek veya  direk olarak hardal yağının kendisini saçınıza maske yaparsanız saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz, kepek probleminizden kurtulabilirsiniz. Ayrıca hardal yağı beyazlamaya neden hücrelerin etkisini en aza indirir ve saçların beyazlamasını önler.

6-Stres ve Depresyona İyi Gelir

Sinir hücrelerini yatıştırmaya yarayan hardal yağı stresle de mücadele eder ve kişiyi depresyondan korur. Strese bağlı baş ağrısı yaşadığınız zamanlarda hardal yağını kullanarak şakaklarınıza yaptığınız  masaj sizi rahatlatır.

Zayıflatır mı?

Hardal yağının başka bir faydası da metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya yardımcı olmasıdır. Hardal yağı niasin ve riboflavin gibi B-kompleks vitaminler de barındırmaktadır bu vitaminler metabolizmayı hızlanır ve kişinin kilo vermesine yardımcı olur.

hardal yagi

Hardal Yağı Nasıl Kullanılır?

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avrupa da dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde baharat veya sos olarak olarak kullan hardal yağını mutfaklarınızda lezzetli yemekler için kullanabilirsiniz. Hardal yağını cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Hardal yağını şampuanınıza ya da saç bakım kreminize bir miktar ekleyerek kullanabilirsiniz. Suyunuzun içerisine az miktarda hardal yağı ekleyerek içebilirsiniz.

İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu