Girişimcilik ve İşletmeYeni Teknolojiler

Giyim Ürünlerinde Hangi Kumaş Kullanılmalıdır?

instagram takipçi hilesi

giyim urunlerinde hangi kumas kullanilmalidir3

Tekstil sektörü, tükenmeyen ve gelecekte de tükenmeyecek sektörler arasında yer alıyor. Türkiye’de özellikle İstanbul ili Merter çevresinde oldukça gelişmiş düzeydedir. Kumaş fiyatlarının artış göstermesinden kaynaklı, tekstil firmaları farklı kumaş arayışlarına da girmiştir. Bu sebeple ürün kalitelerinde düşüşler yaşanmıştır. Ürün kalitesini düşürmeden kumaş seçimi ve model seçimi yapmak için ürünün öncelikle hangi kumaşta güzel duracağını belirlemek gerekiyor.

Ürünün kaliteli olması için kullanılan malzemeden, işçiliğe kadar her detayın özenli seçilmesi ve dikişlerin daha net gözükmesi için son ütünün düzgün tamamlanması gerekmektedir.

Tişörtler

Tshirtlerde kumaş çeşitliliği oldukça fazladır. Tshirtün çekmemesi, salmaması ve küçülmemesi adına süprem penye kumaş kullanılabilir. %100 pamuk ürün kullanılması her zaman daha sağlıklı sonuçlar doğuracaktır. Aynı zamanda daha uygun fiyatlı olan viscon veya polyester karışımlı kumaş türleri de tercih edilebilir. Tişörtlerde kumaş seçiminde öncelikle parça kumaşı ele alıp 5 saniye yumrukla sıkmak gerekiyor. Eğer kumaş kırışık bir hal aldıysa, ilk yıkamada tişörtün bütün şekli bozulacak ve kalitesiz kumaş tercih ettiniz demektir.

Hoodie

Hoodie ürünleri kış sezonlarında satış oranı en yüksek olan ürünlerdendir. Hoodie denildiğinde kapüşonlu ve kanguru cepli modeller aklımıza gelmektedir. Bu modellerde genelde kış sezonunda yapıldığı için üç iplik şardonlu kumaş kullanılabilir. Üç iplik şardonlu kumaş da, kalitesine göre fiyatlarında değişiklik gösteriyor.%100 pamuklu olan üç iplik şardonlu kumaş, her zaman daha tercih edilebilir.

Hoodielerde dikişler oldukça önemlidir. Dikimi hazır bir ürünün dikişini kontrol etmek için öncelikle iki el ile dikiş kısmı hafif bir şekilde çekmek gerekmektedir. Dikişinde ve kumaşında seyreklik gözüküyorsa hem dikişi kötüdür hemde kumaşı kalitesizdir.

giyim urunlerinde hangi kumas kullanilmalidir1

Sweatshirt

Sweatshirt ürünleri kapüşonsuz ve cepsiz olur. Kış ve sonbahar sezonunda çıkarılan üründe üç iplik şardonsuz ve iki iplik kullanılabilir. İki iplik, üç iplik kumaşına göre daha incedir. Kumaş dokusu sık ve yoğun değildir. Bu yüzden üç iplik şardonsuz kumaş daha tercih edilebilir. Çünkü bir kumaşın kalitesi genelde dokusunun yoğun ve sık olmasından geçmektedir.

Eşofman

Daha çok penye grubu çalışan tekstil firmaları için üç iplik şardonsuz kumaş yani sweatshirt de kullanılan kumaş eşofman içinde kullanılabilir. Fakat ne kadar kaliteli bir kumaşta olsa zaman içinde eşofmanda diz atma yapabilir. Penye grubu dışında scuba ve paraşüt kumaşları da kullanılabilir. Paraşüt kumaş daha rahat olacaktır.

giyim urunlerinde hangi kumas kullanilmalidir4

Yağmurluk

Kış ve sonbahar sezonunun en ürünlerindendir. Yağmurluk kumaşlarında su geçirmezlik veya su itici özelliğinin bulunuyor olması gerekmektedir. Son dönemlerde kafadan geçirmeli, kanguru modellerde oldukça tutulmuştur. Bu modeller için rahat giyimli kumaş olarak oxford kumaş tercih edilebilir. Tam fermuarlı ürünler için ise softshell kumaş tam anlamıyla harika ürün ortaya çıkaracaktır.

Softshell kumaşların piyasa değeri oldukça yüksektir. Üç katmanlı bir kumaş olan softshellin dış katmanı rüzgara dayanaklı polyester kumaştır. Orta katmanında su geçirmez mebran bulunmaktadır. İç katmanında ise sıcak tutma özellikli pamuk katman bulunur.

Gömlek

Gömleklerde yaz ve kış olarak kumaşlar ikiye ayrılmaktadır. Yaz aylarında keten kullanılması doğru olacaktır. Keten gömlekler hem şıklık hemde kumaş anlamında kalite sağlayacaktır. Kış sezonunda ise poplin dokuma kumaş veya dimi dokuma kumaş kullanılması sağlıklı olacaktır. Özellikle kış sezonunda son dönemlerde moda olan oduncu gömleği modeli içinde oduncu kumaşı kullanılabilir. Oduncu gömleklerinde tiftiklenme yapmaması için kaliteli olanının tercih edilmesi gerekmektedir.

Giyim Ürünlerinde Hangi Kumaş Kullanılmalıdır? ilgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu