Engin Nurşani

Engin Nurşani Kimdir?

engin nursani 1

Tam adı: Engin Nurşani
Doğum tarihi: ??. ??. 1984
Doğum yeri: Krefeld, Almanya
Boyu: 1.7 m
Ailesi: Aşık Ali Nurşani (Babası), Angelika Ayhan (Annesi)
Eşi: Dilek Nurşani
Çocuk (ları): Ali Nurşani
Mesleği: Türkücü, Müzisyen
Aktif Yılları: 2003 ve 2020 yılları arasında
youtube-chanelyoutube musicdeezer logo mbApple Music'de dinleSpotify'den dinle
Sosyal Medyada
instagram-hesabi facebook-sayfasi twitter-hesabi
Başlıklar

Hakkında

Engin Nurşani Kimdir? Engin Nurşani, 1984 yılında Almanya’nın Krefeld kentinde Aşık Ali Nurşani ve Angelika Ayhan çiftinin oğlu olarak dünyaya gözlerini açmıştır. Gerçek adı Engin Ayhan‘dır. Fakat babasından gelen Nurşani soy ismini kullanmaktadır. Babası da ozandır. Küçüklüğünden beri müzikle iç içedir. Babasından eğitimler almıştır. Hatta babası ile konserlere bile gitmiştir. O da babası gibi ozan olmak istemiştir. Fakat babası daha iyi bir meslek seçmesi için buna karşı çıkmıştır.

2003 yılının başlarında babasının haberi olmadan “Adına Bir Çizik Çektim” isimli albümünü piyasaya sürmüştür. Albüm çalışmaları için İstanbul’a gelmiş ve profesyonel kariyerine de burada başlamıştır. Babası da Nurşani’deki bu isteği görmüş ve destek çıkmaya başlamıştır. Babası verdiği bir röportajında karşı çıkma sebebinin müzik dünyasında yaşana vefasızlık olduğunu ve oğlunun bunu yaşamasını istemediğini belirtmiştir.

Engin Nurşani, Dilek Nurşani ile dünya evine girmiştir. Bu evliliğinden Ali Nurşani isminde bir çocukları dünyaya gelmiştir. 2008 yılında Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde bir açılışa katılmıştır. daha sonra Maraş’tan, Gaziantep‘e giderken Göksun – Kahramanmaraş yolunda aşırı hız sebebi ile şarampole yuvarlanmışlardır. Nurşani, bir süre tedavi gördükten sonra sağlığına kavuşmuştur.

2019 yılının Temmuz ayında babası Ali Nurşani, oğlunun hastalandığını açıklamıştır. Yapılan tetkikler sonucunda Nurşani’ye gırtlak kanseri teşhisi koyulmuştu. Tedavisinin iyi gittiğini belirten ünlü müzisyen, tekrar sahnelere döneceğini belirtmiştir.

Engin Nurşani, 25 Aralık 2020 günü maalesef gırtlak kanseri sebebi ile İstanbul, Altunizade de bulunan Acıbadem Hastanesi‘nde hayatını kaybetmiştir.

Engin Nurşani Diskografi

  1. 2003 – Adına Bir Çizik Çektim
  2. 2003 – Ay Doğdu
  3. 2004 – Mutlu musun?
  4. 2006 – Sen Nefsine Köle Oldun
  5. 2008 – Üç Ozan Üç Oğul
  6. 2011 – Üç Ozan Üç Oğul 2
  7. 2012 – Gözün Aydın
  8. 2017 – Kolay mı Sandın?

Videoları

Fotoğrafları

Kaynak
Wikipedia

KULLANICILAR BUNLARA DA BAKTI

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu