EMS Nedir, EMS Antrenmanı İle 3 Beden İncelme
EMS Nedir?
EMS Nedir, EMS Antrenmanı İle 3 Beden İncelme.. Diğer adı ile elektriksel kas uyarımı olarak bilinir. Kasların daha hızlı gelişim sağlaması, hızlı bir şekilde etkileşime geçmesi ve kuvvetlenmesi için yapılan antrenman çeşidi olarak bilinir. İngilizce karşılığı Electro Muscle Stimulation olan bu antrenmanda iki çeşit bulunur. İkisinde de amaç kas gücünü arttırmak ve daha hızlı çalışmasını sağlamaktır.
EMS antrenmanı, fiziksel olarak yapılan sporlara kıyasla daha hızlı ve kesin sonuçlar verir. EMS antrenmanında uzun saatler yapılan sporların aksine 20 dakika da kas gelişimini destekler.
EMS cihazları özellikle zayıflamak isteyenlerin girdiği cihazlar arasındadır. Fakat cihaz sadece zayıflamayı hedeflemez. Aynı zamanda kas kütlesini arttırarak vücudun daha güçlü olmasını sağlar. Bunların dışında duruş bozukluğundan kaynaklı, sırt ağrılarını hafifletir. Duruş bozukluklarını düzeltir.
İlginizi Çekebilir: Andulasyon Nedir? 15 Dakikada 5 Cm İncelme
EMS Antrenmanı Nasıl Yapılır?
İki çeşit EMS türü vardır. Birincisi kıyafet giyilerek yapılan diğeri ise cihaz yardımı ile yapılandır.
EMS antrenmanında belirli bir kıyafet vardır. Karın bölgesine denk gelen bu korse tarzı kıyafetin üzerinde elektrotların gönderilmesi için cihazlar bulunur. Bu kıyafet antrenman öncesi giyilmelidir.
Kişisel antrenör olmadan yapılmaz. Giyilen kıyafet ile birlikte yoğun elektriksel titreşimler ile kaslar harekete geçirilir. EMS’nin vermiş olduğu titreşimler zararlı değildir. Vücutta çalışması güç olan kasları çalıştırır.
İlginizi Çekebilir: Her Sabah Aç Karnına İçerseniz: Ceviz Suyunun Faydaları ve Zayıflamaya Etkisi!
Kas dokusunun güçlenmesi için oldukça etkilidir. Yaklaşık 25-30 dakika süren bu antrenmanda 800-1000 kalori civarında yakılabilir. Ayda 1-3 beden arası incelme hedeflenir.
Kişinin yedikleri ve gündelik hayattaki hareketliliği ile bu etki daha fazla artar. EMS antrenmanında sakatlanma riski yoktur. Tamamen gözetmen eşliğinde yapılmalıdır.
EMS Cihazı Nedir?
EMS cihazında ise mantık aynıdır. Kaslara elektrik akımı gönderilir. Kaslar ve kan dolaşımı aktifleşir. Cihaza girmeden önce vücudun belirli yerine, elektrotlar yerleştirilir. Bu işlem için kişi ayakta da durabildiği gibi yatar pozisyonda da olabilir. Elektrotların nereye yerleştirileceğini belirledikten sonra kişinin pozisyonuna da karar verilir.
Elektrotlar sayesinde kaslara akımlar gönderilir. Elektrotların doğru yerleştirilmesi oldukça önemlidir. Hedef olan kas gruplarının üzerine yerleştirildiğinde etkili olur. Elektrotlar doğru yerleştirilip, doğru derecede çalıştırılmalıdır.
EMS cihazları vücuda, düşük voltajlı elektrik akımı yapar. Bu yoğunluk cihaza girecek kişinin isteğine göre arttırılabilir veya düşürülebilir. Başlangıçta yüksek bir akım ile kullanılması doğru olmayacaktır. Yavaş yavaş arttırılıp, kasların yavaş yavaş çalışması sağlanmalıdır.
İlginizi Çekebilir: Zayıflama Çapası Nedir, Nasıl Uygulanır?
EMS cihazında seanslar genelde 25-30 dakika aralığında uygulanır. Seans sırasında kaslar ritmik şekilde harekete geçer. EMS cihazı ile titreşim alımı bittikten sonra cihaza giren kişinin bir süre dinlenmesi gerekir.
EMS’nin Faydaları Nelerdir?
EMS cihazları ve kıyafeti zararlı bir işlem değildir. Fakat kalp rahatsızlıkları bulunan, kalp pili olan, hamileler ve epilepsi hastalarının doktora danışmadan yapmaları uygun değildir. EMS’nin faydaları;
- Kas gücünü ve dayanıklılığını arttırır.
- Zayıflamaya yardımcı olur.
- Yaralanma sonrası, iyileşme sürecinde etkilidir.
- Metabolizmayı hızlandırır.
- Kas ağrılarına iyi gelir.
- Kan dolaşımını arttırır.
- Duruş bozukluklarını düzeltir.
İlginizi Çekebilir: Bölgesel Zayıflama Mümkün Mü?