Kişisel Bakım

Dinamik Dolgu Nedir?

En Doğal Dolgu Tekniği

Doğala bir adım daha yaklaştıran dinamik dolgu tekniği, yüz dolgusunda kullanılan en son teknolojidir. Dolgu enjeksiyonu o kadar çok yaygınlaştı ki artık cildimize dolgu yaptırmak son derece güncel bir uygulama oldu ne dersiniz? Mutlaka doğal olsun, mimiklerim kaybolmasın, kimseye benzemesin, hatta ilk görüşte pekte anlaşılmasın diyenler için dinamik dolgu nedir nasıl uygulanır? Bir diğer adı teosyal dinamik dolgu olarak bilinen uygulamayı tüm detaylarıyla anlattık.

Son yıllarda birbirine çok benzeyen yüz ifadeleri hepimizin dikkatini çekmiştir. Oysaki yapılan estetik tamamen kişiye özel olmalıdır. Maksat mimikleri ortadan kaldırmak değildir. İşte bu kişiselleştirilmiş estetik, dinamik dolgu ile mümkün olabilmektedir. Abartıdan uzak, yüzdeki ifadenin kaybolmadığı, doğal bir estetik işlemdir.

Teosyal Dolgu

Dinamik Dolgu Farkı Nedir?

Eski teknoloji dolgular yüzün hareketsiz haline odaklanır. Yeni nesil geliştirilen teosyal dinamik dolgu ise adından da anlaşıldığı üzere yüze dolgu yapıldıktan sonra cilt katmanları arasında gidip gelir ve asla hissedilmez. Cilde elastikiyet kazandıran hyaluronik asit içerir. Bu asit; cildimiz tarafından da üretilen doğal bir malzemedir.

Şaşırma, gülme, üzülme, kaşları çatma gibi tüm ifadelerde yüzümüzde mimikler oluşmaktadır. Bu mimiklerin oluşturduğu gerilime ve baskıya karşılık uygulanan dolgu malzemesi kendi şeklini koruyabilmektedir. Dinamik dolgular, esneme gibi tüm kuvvetli yüz ifadesi hareketlerine uyum sağlama özelliğine sahiptir. FDA Onaylı, güvenilir bir dolgu türüdür. Peki, dinamik dolgu yaptıranlar yüzümüzde hangi bölgelere rahatlıkla bu işlemi yaptırabilir?

  • Şakak bölgesi
  • Elmacık kemiği çevresi
  • Burun kenarı ve çevresi
  • Alın çizgileri
  • Ağız kenarları
  • Dudaklar
  • Çene bölgesi

Yüzümüzdeki bu bölgeler ayrı ayrı bölümler olarak adlandırılsa da birbiri ile bağlantılı bir şekilde hareket ederler. Örneğin sadece göz çevresine yapılan dolgu uygulaması, burun çevresi ile uyumlu olmadığında doğallığını yitirir. Bu nedenle daha bütünsel olarak tüm yüze orantılı bir biçimde yapılan dolgu işlemi ile istenen doğallık sağlanır.

Dinamik Dolgu Tekniği Nasıl Uygulanır?

Uzman tarafından yüzünüz incelenir. Cilt üzerinde en çok hacim kaybına uğrayan bölgeler tespit edilir. Şakak bölgenizden çeneye kadar yüzünüzdeki dinamik bölgeler belirlenir. Birkaç bölgeye uygulama yapılacaksa bu bölgelerin birbiri ile uyumlu olması açısından ihtiyaç var ise mezoterapi, Fraxis Duo Lazer ve vitamin aşısı gibi tedaviler belirlenir.

Dinamik dolgu uygulaması içeriğinde lokal anestezi bulunmaktadır. Bu da ağrıyı azaltarak en minimalize acı duyulmasını sağlar. İşlem öncesi  ağrı kesici kremler kullanılır. Uygulanacak dolgu hedef bölgeye enjekte edilir ve  masaj ile son şekli verilir.

Dinamik dolgu tekniği 15-20 dakika gibi bir sürede sonlanabilir. Sonuç hemen görülebilir. Bazı durumlarda ise tek seferde bitmez. 10-15 Gün ara ile en az 2 seans sürmektedir. Bu süre içinde cilde dolgu işlemi tam anlamıyla oturmuş olur. Uzman tarafından işlem sonrası verilen kremler uygulanır. Genellikle collagen içerikli kremler ile daha uzun süre koruma sağlanır. Collagen destekli kremler için Collagen Cilt Düzenleyici Krem

Yüze Dolgu

Kimler Dinamik Dolgu Yaptırmalıdır?

Öncelikle estetik işlemler dendiğinde her ne kadar aklımıza yaşlanma ile beraber gelişen kırışıklıklar ve cildimizdeki hacim kaybı gelse de bu anlayış tarihe çoktan gömüldü diyebiliriz. Neden mi? Çünkü artık dolgular sadece yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmak için değil aynı zamanda yüzümüzde donuk ya da belirsiz kalan ifadeleri arttırmak için de uygulanmaktadır.

Güzel bir yüzün şifreleri çözüldü ve kişiler istedikleri bölgelere dolgu yaparak daha güzel bir yüze sahip olmak istemektedir. Örneğin elmacık kemiği yok ise, çene kısmı fazla içerde ise yüzde orantısız yerler var ise kişiler bu kısımları doldurmak isteyebilir. Tabi ki yüz hatlarının tam oturmuş olması için 20’li yaşların üzerinde olunması önerilmektedir.

Bazı cilt tiplerindeki nem ve yağ oranının azlığı nedeniyle daha sağlıklı bir cilde ihtiyaç duymaları da dolgu sebebidir. Cilt taramasında orta, derin ya da yüzeysel kırışıklık durumuna göre RHA1, RHA2, RHA3 ve RHA4 şeklinde gruplandırılır. Uzmanlar teosyal dolgu için hamilelik ve emzirme döneminin çok uygun olmadığını belirtmektedir. Kadınlar tarafından çok ilgi görse de erkekler tarafından da tercih edilmektedir.

Dinamik Dolgu Kalıcımı? Ne Kadar Süre Kullanılmaktadır?

Ortalama 12 ila 18 ay kalıcı olabilmektedir. Ancak burada önemli bir detayda şöyle; cilt ilk kez dolgu ile tanıştığında kalıcılık süresi daha az iken ikinci ve sonrasında yapılan uygulamalar cilt tarafından tanınır ve daha uzun süre kalıcı olabilmektedir. Ayrıca kişiye özel olarak değişen kalıcılık süresinden bahsedilir. Cildinizin durumu, cinsiyet ve yaş faktörü ile beraber yaşam şekli de kalıcılığı etkileyen değişkenlerdir.

Dinamik Dolgu Yaptıranlar

Dinamik Dolgu Yan Etkileri Var mıdır?

Son teknoloji hyaluronik asit içeren dolgularda yan etki neredeyse yok denecek kadar azdır. Seyrek olarak karşılaşılan yan etkilerin çoğu enjeksiyon tekniğindeki deneyimden kaynaklıdır. Ayrıca ağrı kesici, C vitamini ve aspirin gibi kullanılan bazı ilaçlar kanama zamanı uzadığı için ciltte kızarma, ödem ve morarma oluşabilir. Alerji reaksiyonu da çok nadir görülmektedir.

Dinamik Dolgu İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu