Beslenme ve DiyetCilt Sağlığı

Detoks Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

instagram takipçi hilesi

Detoks Nedir? Detoks, taze sıkılmış meyve suları, çaylar ya da smoothie tarzı günlük içeceklerin yanı sıra salatalar, buharda pişmiş sebzeler, fasulye ve tahıllar gibi çiğ doğal gıdaların tüketimi ile vücutta yer alan zararlı toksinlerin atılmasıdır.

Detoksun süresi kişinin bireysel detoksifikasyon ihtiyacına bağlı olarak 3, 5, 7 ya da 10 gün olabilir. Detoksun pek çok farklı programı vardır. Detoksu uygulama, 2 günlük taze sıkılmış meyve suları ve 5 günlük sağlıklı yiyecek alımı içerebilir. Herkesin detoks için farklı bir süreye ihtiyacı vardır Vücuttaki kanın tamamen temizlenmesi zaman alabilir.

detoks 1

Detoksun Faydaları Nelerdir?

Detoksun ana amacı tüm vücudu, genel restorasyonunu ve hücrelerin beslenmesini arındırmaktır. Vücudumuzdaki toksinlerin ve zararlı maddelerin ortadan kaldırılması ve daha sonra değerli besinlerle beslenmesi yoluyla vücudumuzun hastalıklardan korunmasını ve savunma gücünü ve kendi kendini iyileştirme yeteneğini geri kazandırmaktır.

Doğru şekilde uygulanmış bir detoks, kanın saflaştırılmasına yol açar. Karaciğer kan saflaştırmasından sorumludur. Bu nedenle detokslar, vücudun ihtiyaç duymadığı toksik maddelerin imha işlevinin geliştirilmesinde anahtar bir rol oynar.

Uygulama sırasında vücut ayrıca böbrek, akciğer, lenf ve derideki toksinlerden de kurtulur. Bununla birlikte, bu sistemlerin işlevi bozulduğunda, saf olmayan maddeler uygun şekilde filtrelenmez ve sağlığımızı olumsuz etkiler.

Detoks, vücudumuzu toksinlerden kendi kendini arındırmak için uyarır. Detokslar sadece karaciğerin işlevini iyileştirmekle kalmaz. Aynı zamanda vücut organlarına da dinlenme sağlar. Dolaşımı iyileştirir ve vücuda gerekli besinleri verir. Detoks uygulaması, vücudu hücreleri en küçük bileşenlerine arındırdığı ve beslediği için çalışan bir yöntemdir.

detoks 2

Detoksa İhtiyacınız Olup Olmadığınızı Nasıl Anlarsınız?

Vücudu toksinlerden arındırmanın yaygın belirtilerinde arasında, kronik yorgunluk, sindirim sisteminin gecikmiş fonksiyonu ve mideyi boşaltmak, alerjiler, sıklıkla soğuk algınlığı ve enfeksiyonları yakalamak, öksürük, nezle, cilt tahrişleri, uçuk, sivilce gibi cilt problemleri, kırmızı lekeler, göz altındaki torbalar, şişmiş mide, konsantrasyon ve zihinsel odaklanma eksikliği, kaslarda ağrı, eklemler, göğüs, mide, baş ağrısı, baç dökülmesi, kırılgan tırnaklar, adet döngüsü ile ilgili problemler yer alabilir.

Uzmanlar detoksifikasyonun yılda en az bir kez yapılmasını önermektedir. Detoksifikasyon, emzirme sırasında da, dejeneratif hastalıklar, kanser ya da tüberkülozdan muzdarip çocuklar ve insanlar için önerilmez. Detoksa başlamadan önce, özellikle de bir hastalığınız varsa, mutlaka bir doktora danışmanız tavsiye edilir.

Bunları da Okumalısınız..!

detoks 3

Detoks Nedir? ile ilgili videolar

Kaynak
Google

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu