Bullet Journal İçin 10 Sayfa Fikri
Ajanda tutmayı seven kişiler için bullet journal olmazsa olmazlar arasında yer alır. Bullet journal, hayatı daha etkili ve verimli hale getirebilmek için uygulanan bir ajanda tekniğidir. Bullet journal tekniği yazı ve resimleri bir araya getirir. Günlük hayatın stresinden uzaklaşarak, zihnen rahatlamayı sağlar. Bu yazımızda size bullet journal için 10 sayfa fikri derledik. Eğer siz de bu tarz bir ajanda oluşturmak istiyorsanız sizin için hazırladığımız önerilerden faydalanabilirsiniz.
1. Bullet Journal İçin 10 Sayfa Fikri: İçindekiler
Ajandaya ilk olarak içindekiler ile başlamanız gerekir. Ancak bu içindekileri her ay hazırlamanız gerekiyor. Aylık planlarınıza göre anahtar kelimeler, semboller ve çeşitli yazılar hazırlamanız oldukça önemlidir. İçindekiler bölümünü ayın kapağından hemen sonra hazırlamanız tavsiye edilir.
2. Harcamalar
Hayatın önemli bir kısmına etki eden maddi kazancı ve kaybı da mutlaka ajandanıza eklemeniz tavsiye edilir. Özellikle paranın nereye gittiğini bir türlü anlayamıyorsanız her gün not almanız gerekir. Ayrıca kazancınızı da ekleyerek, planlı şekilde harcama yapabilirsiniz.
3. Ayın Doğum Günleri
Sevdiğiniz kişiler için bir doğum günü sayfası hazırlayabilirsiniz. Özellikle çok fazla kişinin doğum gününün olduğu aylarda bu tarz bir sayfa hazırlamanız kesinlikle tavsiye edilir. Doğum günlerini hazırlarken çeşitli semboller ekleyerek eğlenceli hale getirebilirsiniz.
4. Bullet Journal İçin 10 Sayfa Fikri: İzlenecek Filmler
Film izlemek sadece eğlenceli zaman geçirmek için gerekli değildir. Aynı zamanda farklı bir bakış açısı kazanmak, olaylar hakkında bilgi sahibi olmak ve kişisel olarak gelişmek için de gereklidir. Her ay kendinize bir film izleme hedefi ekleyebilirsiniz. Bu sayede ay sonunda hedeflerinize ulaşmanın sevincini yaşarsınız.
5. Nasıl Hissediyorum Günlüğü
Ajanda tutmanın olmazsa olmazlarından bir tanesi de “Mood Tracker” olarak bilinen sayfadır. Bu sayfada her gün için 1 kutucuk belirlenir. Günlük hislere göre renklendirmeler yapılır. Renkleri ve anlamlarını kendinize göre belirleyebilirsiniz.
6. Cilt Bakım Günlüğü
Eğer cildiniz için belirli bir bakım düzeni oluşturmak istiyorsanız mutlaka bunu da ajandanıza yazın. Özellikle belirli günler, belirli ürünleri kullanmak istiyorsanız plan oluşturarak harika bir düzen elde edebilirsiniz.
7. Aylık Hedefler
Her ay kendinize belirli bir hedef belirleyin. “Bu ay şu kadar kitap okuyacağım, şuraya gideceğim, şu filmi izleyeceğim” şeklinde. Oluşturduğunuz hedefleri ay sonunda yapmanızın keyfi bir başka olacaktır. Ayrıca tamamladığınız görevler sizi gelecek ay için de motive edecektir.
8. Kitap Okuma Zinciri
Kitap okuma alışkanlığı kazanmak istiyorsanız, kendinize bir sayfa da bu sebeple hazırlayabilirsiniz. Her kitap okuduğunuz gün için bir sembolü boyayabilirsiniz. Okumadığınız günleri boş bırakarak, kendinizi değerlendirme şansınız oluşur.
En iyi kişisel gelişim kitapları hakkında buradan bilgi edinebilirsiniz.
9. Haftalık Hedefler
Tıpkı aylık hedefler gibi haftalık da hedefler belirlemeniz gerekir. Özellikle belirli etkinliklere katılmak istiyorsanız bunu ajandanızda belirtebilirsiniz.
10. Günlük Plan
Son olarak günü gününe plan yapmanız gerekir. Günlük planlarınızı bir gün önceden belirtmeniz tavsiye edilir. Ama hedeflerinizi belirlerken en ufak detayları bile belirlemeniz oldukça önemlidir. Yatak toplamaktan, katılacağınız toplantıya kadar her detayı yazmanız gerekir.