Sağlıklı Yaşam

Beslenme Düzeninizi Acilen Değiştirmeniz Gerektiğini Gösteren Belirtiler!

sağlıklı beslenmemenin belirtileri nelerdir

Öyle belirtiler vardır ki beslenme düzeninizi acilen değiştirmeniz gerektiğini gösterir. Bu problemler sizde de varsa ve bunları önemsemiyorsanız öncelikle bir doktora görünmenizi tavsiye ederiz. Çünkü birazdan aşağıda okuyacağınız belirtiler aynı zamanda bir sağlık sorununun göstergesi olabilir.

  • Otobüste sizi hamile zannedip yer vermeye çalışanlar mı oluyor?

Sürekli devam eden bir şişkinlik yanlış beslendiğinizin en önemli göstergesidir. Eğer süt içtikten ya da peynir yedikten sonra sürekli bir şişkinlik hissediyor ve midenizin gazla dolu olduğunu fark ederseniz laktoz intoleransı olabilirsiniz.

  • Tuvaletteki ıkınmalarınız bitmiyorsa: Kronik kabızlığınız varsa;

düzensiz beslenmek kabızlığa neden oalbilir

Kabızlık da yanlış beslendiğinizin bir diğer önemli göstergesidir. Lifler sindirim sistemimizi düzenler ve organlarımızın düzenli çalışmasını sağlar. Bu nedenle lifle dengeli bir beslenmeye düzeni oluşturmanız önemlidir. En önemli lif kaynakları fasulye, yulaf ve tahıl gibi gıdalardır.

  • “Siz acıkmadınız mı?” sorunuza hep “Hayır” cevabı alırsanız. (Çünkü daha yeni bir şeyler yemişsinizdir.)

Sürekli bir şeyler yemek ve buna rağmen acıkmak hem bazı rahatsızlıkların göstergesi olabilir hem de beslenme sorunuzun temelidir aslında. Sürekli acıkmak, vücudunuzun ihtiyacı olan besinleri almadığınızın göstergesidir.

  • Bir besin grubunu kesinlikle vücudunuza almıyorsanız..

Sağlıklı bir diyet yapmak istiyorsanız beslenme listenizden hiçbir zaman herhangi bir gıda grubunu tamamen kesmemelisiniz. Ya da onunla aynı değerde farklı gıdaları almalısınız. Çünkü her besin grubu sağlıklı yaşamak içi ihtiyacınız olan vitamin ve mineralleri sağlamk için gereklidir. Vejetaryen ya da vegan olabilirsiniz fakat bu durumda etten alamadığınız besin değerlerini farklı gıdalardan almalısınız.

  • Sürekli bir asabiyet ve sinirlilik hali varsa…

sürekli sinirliyseniz sebep beslenme düzeni olabilir

Çoğu zaman sinirli ve huysuz olduğunuz yönünde sözler duyuyorsanız beslenmeniz ruh halinizi etkiliyor olabilir. Aldığınız kalorileri fazla azaltmak ve hiç karbonhidrat tüketmemek buna sebep olabilir. Beslenmenize karbonhidrat eklemenizde fayda vardır.

  • Yaşlı dedeler gibi televizyon/bilgisayar karşısında uyukluyorsanız…

Sürekli yorgun hissetmenizin nedeni beslenmenizde yaptığınız hatalar olabilir. Bu yüzden beslenmenizin, sağlıklı yağlar, proteinler ve karmaşık karbonhidratlar gibi tüm temel besin maddelerini içerdiğinden emin olmalısınız.

  • Yaz sıcağında bile üşüyorsanız.

yaz sıcağında üşümek dengesiz beslenmenin sonucu olabilir 1

Yaz sıcağında bile ceketsiz gezemiyorsanız dengesiz besleniyor olabilirsiniz. Yapılan bir araştırma düşük karbonhidratlı beslenmenin; vücut sıcaklığını düzenleyen tiroid hormonuna olumsuz bir etkisi olabileceği gösterilmiştir.

  • Ergenlikten çıkmanıza rağmen hala sivilce probleminiz devam ediyor mu?

Akneler ve kırışıklıklar dengesiz ve sağlıksız beslenmenin en önemli göstergelerinden biridir. Yapılan bir araştırma A vitamini eksikliğinin cildi etkileyeceğini göstermiştir. Günlük yeterli A vitamini alabilmek için tatlı patates, havuç ve kabak gibi yiyecekleri tüketin.

  • Sürekli bir depresyon halinde misiniz?

Vitamin, mineral ya da Omega 3 gibi eksikliklerin depresyona ya da akıl hastalığına sebep olduğu görülmüştür.

  • Arkadaşlarınızın konuştuğu anıları hatırlayamıyorsanız.

Beslenme, hafızanızı etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Fazla doymuş yağ tüketmek hafızanızın zayıflamasına sebep olabilir.

  • Sık sık hasta oluyorsanız

sağlıklı beslenmezseniz daha kolay hasta olursunuz

Yediğiniz her şey bağışıklık sisteminizi etkiler. Örneğin düşük proteinli besleniyorsanız kendinize büyük kötülük ediyorsunuz demektir. Beslenmenizde temel besin maddeleri eksik olursa bağışıklık sisteminiz çöker ve daha çabuk hasta olursunuz.

  • “Hiç kalkasım yok.” cümlesini her gün kullanıyorsanız.

Gün içinde enerjiniz çok düşükse demir eksikliğiniz olabilir. Çünkü demirin bir görevi de vücudumuza oksijen taşıyarak enerjimizi yüksek tutmaktır.

Kaynak
onedio

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu