“Bahar temizliğinin püf noktaları neler? “anlatacağımız yazı ile evinizi mis gibi ferah yapmanın faydalarını anlatıyoruz.
Bahar temizliği nedir?
Bahar temizliği kış aylarının soğukluğundan arınmak ve eve yeni bir ferahlık katmak için yapılmaktadır. Ev hanımları yaz ayları girmeden ev içinde birikmiş tozların sıcaklarla birlikte alerjik reaksiyonlara sebep olmaması için bahar temizliği yapar ve yazın sıcaklığını evlerinde hissederler.
Kış aylarında temizlik yapılmasına rağmen bahar temizliğinin ayrı bir yeri bulunmaktadır. Bahar temizliği üstünden değil derinlemesine yapılmalıdır ki kış aylarında kurutulması veya yapılması zor olan perde, halı ve yorgan yıkama işlerinin yapılmasına gerek kalmamaktadır. Bahar temizliği püf noktaları ile sizlere birçok yöntem sunacağız.
Bahar temizliği nasıl yapılır?
Bahar temizliğine nereden başlayacağını bilememek temizliğin yükünü çoğaltır. Odadan odaya atlamak işi zorlaştıracak ve karışıklığa neden olacaktır. Sıraya koyarak işlerinizi oda içinde tamamlamak nelerin temizliğini yaptığınızı görmek açısından fayda sağlayacaktır.
Bahar temizliğinin sıra ile yapılması işlerin hafif bir şekilde halledilmesi açısından önemlidir. Bu yüzden sizin için anlattığımız bu yazıda temizliği planlı yapmak için püf noktalar hazırladık.
Bahar temizliğinin yapmanın yöntemleri nelerdir?
*) Öncelikle hangi odadan başlayacağınıza karar verdikten sonra duvar ve tavanlarınız kirli ise 1 litre su içine 1 çay bardağı sirke ve 1 paket karbonatı karıştırıp kirli bölgeleri nemli beziniz ile silebilirsiniz.
*) Camlarınızı bulaşık tabletli bir su yaparak kirlerden arındırabilirsiniz.
*) Perde ve tüllerinizi yıkarken ön yıkama yapmanız ve makineye bir küp şeker ile bir bulaşık tableti atmanız perdenizin beyaz olmasını sağlayabilir.
*) Aynalarınızı sirke su ile parlatabilirsiniz.
*) Mutfak dolaplarınızın yağlı yerlerine yağ çözücü sıkın veya deterjanlı bir su ile nemli olacak şekilde temizleyebilirsiniz.
*) Koltuklarınızı sıcak su içerisine bulaşık makinesi tableti atarak veya kova içerisine sıcak su ve arap sabunu ile silebilirsiniz. Sıcak su kış aylarında oluşan tozların yumuşamasını sağlayacaktır.
*) Halılarınızı balkonunuzda veya bahçenizde yıkayacaksanız beyaz sabun, bulaşık deterjanı ve arap sabunu ile temizleyebilirsiniz.
*) Fırınlarınızı sirke, karbonat ve limon karışımı ile yağlardan ve kirlerden arındırabilirsiniz. Karışımı sprey şişesinden fırınınızın yağlı bölgesine püskürttükten sonra bir bez ile silerek fırınınızın içini yeni gibi yapabilirsiniz.
*) Aspiratörlerinizde filtreleriniz yağlandıysa bir fırın tepsisi içine üzerini geçecek kadar su ve bulaşık tableti ekleyip bir süre bekletin.
*) Ocak ızgaralarınızı sıcak su içerisine yağ çözücü ekleyip beklettikten sonra iyice durulayın.
*) Toz aldığınızda aşağıya döküleceği için toz almaya üst taraflardan başlamalısınız ve toz aldığınız bezi sıklıkla yıkamanız tozların diğer alanlara taşınmasını önler.
*) Duşa kabinlerinizi kimyasal yöntemlerle değil doğal yöntemlerle temizlemek istiyorsanız sirke işinize yarayacaktır.
*) Banyo ve mutfaklarınızın mermerlerinde kireç çözücü kullanmak aşınmaya neden olacaktır. Arap sabunu ve ılık su mermerlerinizin temizliği için yeterlidir.
*) Parkelerinizi nemli kalmayacak şekilde silmelisiniz.
*) Lavabolarınızın kötü gider kokularını 1 litre sıcak su, yarım bardak karbonat ve limon suyu ile önleyebilirsiniz.
Bu arada ilginizi çekebileceğini düşündüğüm MaksatBilgi’de yazılan “Temizlikte Hayat Kurtaran En İyi Akıllı Robot Süpürgeler” adlı içeriğimize de göz atabilirsiniz.