Adam Driver

adam driver 3

Tam adı: Adam Douglas Driver
Doğum tarihi: 19 Kasım 1983
Doğum yeri: San Diego, Kaliforniya, ABD
Boyu: 1.89 m
Eşi: Joanne Tucker (e. 2013)
Çocuk (ları): – 
Mesleği: Oyuncu
Aktif Yılları: 2009 yılından bu yana

imdb-logo

Sosyal Medyada

Başlıklar

Hakkında

Adam Driver kimdir? Adam Driver, 19 Kasım 1983 San Diego, ABD doğumlu Amerikalı oyuncudur. Tam adı Adam Douglas Driver’dır. Annesi Nancy Wright Mishawakalı, babası Joe Douglas Driver, Arkansaslıdır. Anne ve babası küçük yaşta boşanan Adam Driver’in çocukluğu Mishawaka’da geçmiştir. Liseyi Mishawaka High School’da okuyup mezun olmasının ardından 9 Eylül olaylarından sonra deniz piyadelerine katılmıştır.  2 yıl oraya hizmet ettikten sonra geçirdiği bir sakatlık sonucunda piyadelerden ayrılmıştır.

Indianapolis Üniversitesi’ne girdikten bir yıl sonra New York’ta Juilliard Okulunda drama okumak için oradaki eğitimini bırakmıştır. 2009 yılında Juilliard’tan mezun olmuştur. Hemen ardından Broadway’de sahne almaya başlayarak oyunculuk kariyerine giriş yapmıştır. 2010 yılında ‘Bayan Warren’in Mesleği‘ isimli oyunla ilk kez sahnelere adım atan Adam Driver, 1 yıl sonra yine Broadway’de ‘Adam ve Çocuk’ isimli oyunu sergilemiştir.

KULLANICILAR BUNLARA DA BAKTI

2011’de ilk filmi olan J. Edgar da yer almıştır. Clint Eastwood’un yönettiği bu filmle daha ilk sinema işi olmasına rağmen dikkatleri üzerine çekmiştir. Bunun yanında bir süre çeşitli filmlerde yan rollerde yer alan Adam Driver, 2012 yılında Girls isimli dizide oynamaya başlamıştır. Bu dizi kendisini dünyaya tanıtan geniş kitleler edinmesini sağlayan yapım olmuştur. Daha sonra  “Franches Ha” ve “Lincoln” gibi pek çok filmde yer almıştır. Driver’ın kariyerindeki en önemli işlerden birisi olan Steven Spielberg’ün yönetmenliğinde yapılan Lincoln filmi olmuştur.

Bir sonraki dizi projesi ise 2014’te yapılan “While We’re Young” olmuştur. Ardından rol aldığı “Hungry Hearts” isimli filmle “Volpi Cup” ödülünü almıştır.

2015’te ise Driver herkesi şaşırtarak Star Wars: The Force Awakens filmiyle ekranlara gelmiştir. Filmde Kylo Ren karakterini canlandırmıştır.

Son olarak 2019’da yayınlanan Marriage Story isimli filmde Scarlett Johansson’la birlikte yer almıştır. Bu filmiyle 92. Akademi Ödülleri’nde En iyi erkek oyuncu kategorisinden aday gösterilmiştir.

Filmografisi

  1. 2009 – The Unusuals
  2. 2011 – J.Edgar
  3. 2012 – Not Waving but Drownin
  4. 2012 – Lincoln
  5. 2013 – Bluebird
  6. 2013 – Sen Şarkılarını Söyle
  7. 2013 – Ya Aşksa
  8. 2014 – While We’re young
  9. 2014 – Yedi Dayanılmaz Gün
  10. 2015 – Star Wars: Güç Uyanıyor
  11. 2016 – Gece Yarısı
  12. 2016 – Paterson
  13. 2012 – 2017 – Girls
  14. 2017 – Star Wars Son Jedi
  15. 2018 – Karanlıkla Karşı Karşıya
  16. 2019 – Marriage Story
  17. 2019 – Star Wars: Skywalker’in Yükselişi

Videoları

Fotoğrafları

KULLANICILAR BUNLARA DA BAKTI

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu