Akıllı Telefonlar ve Tabletler

2016 Yılının En Çok Kullanılan 10 Mobil Uygulaması (Siz de kullanıyor musunuz?)

instagram takipçi hilesi

2016 yılında en çok kullanılan 10 mobil uygulamalarının bulunduğu araştırma listesi yayınlandı.

→  2016‘ya veda ederken MaksatBilgi’de veda listeleri oluşturmaya devam ediyoruz. Etiketimiz ise #2016BöyleGeçti ‘dir.Bu etiketten bütün listelerimize ulaşabilirsiniz!

Nielsen araştırma şirketinin yaptığı araştırmalarla birlikte en fazla kullanıcıya sahip mobil uygulamalar yayınlandı. Listede,Facebook ve Google’ın servisleri daha ağır basıyor.

2016’nın sonuna gelmişken teknoloji sektörünün de enlerini yayınlamak istedim. Yılın enleriyle ilgili teknoloji dünyasında oldukça merak uyandıran 2016 yılının en çok kullanılan mobil uygulamaları da Nielsen araştırma şirketi tarafından yayınlandı.

2016 yilinin en cok kullanilan 10 uygulamasi

Gördüğünüz gibi yayınlanan listede görünen o ki  Facebook ve Google şirketlerine ait uygulamalar listede ağır basmakla birlikte zirvede yer alıyor. Buna göre bu listede bu iki dev şirketin (Google ve Facebook) en çok kullanılan 10 mobil uygulama arasında,Facebook’un 3,Google’ında 5 uygulaması yer alıyor.

Sıralamaya baktığımızda ise liderlik sosyal medya ağı olan Facebook’a ait.Tıpkı kendisi gibi sosyal medya ağı uygulaması olan Facebook Messenger ve dünyanın en popüler video paylaşım platformu YouTube listeyi takip ediyor. Bildiğiniz gibi Youtube Google’a ait olmasıyla birlikte  Google Maps, Google Search, Google Play ve Gmail gibi uygulamalar da bu listede takip ediyor.

Bunların ardından listenin 8. sırasında Instagram, 9. sırasında Apple Music ve 10.sırasında ise Amazon App yer alıyor.

Evet listeye baktığımızda geçtiğimiz yakın yıllara baktığımızda, pek bir farklılık yok! 2017 yılında bakalım bu liste değişecek mi? Ama çok büyük bir buluş olmadığı sürece bu listenin bence bu şekilde devam edeceği kanısındayım.

Şimdiden herkese iyi seneler dileğimle,Esen kalın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu