hosting

Yılmaz Morgül

Yılmaz Morgül
Tam adı: İbrahim Yılmaz Morgül
Doğum tarihi: 14 Ocak 1964
Doğum yeri: Beykoz, İstanbul / Türkiye
Boyu: 1.81 cm
Ailesi: İbrahim Morgül(baba), Salih Morgül, Nezahat Çolakoğlu, Ökten Morgül, Ahmet Morgül
Eşi: 
Çocuk (ları): 
Mesleği: Şarkıcı, sunucu
Aktif Yılları: 1995 yılından bu yana
imdb-logo Yılmaz Morgül
youtube-chanel Yılmaz MorgülYılmaz Morgülspotify-connect-compatibility-logo- Yılmaz Morgül
Sosyal Medyada
instagram-hesabi Yılmaz Morgültwitter-hesabi Yılmaz Morgül
Başlıklar

Hakkında

Yılmaz Morgül kimdir? Yılmaz Morgül, 14 Ocak 1964 yılında İstanbul’un Beykoz ilçesinde dünyaya gelmiştir. Türk şarkıcıdır. Tam Adı İbrahim Yılmaz Morgül’dür. Yedi çocuklu bir ailenin altıncı çocuğudur. Babası İbrahim Morgül’ü 7 yaşında kaybetmiştir. Babaannesi ud çalarken babası usta bir tulum müzisyeni olan Morgül’ün çocukluğu müzikle iç içe geçmiştir.

Eğitim hayatı boyunca müsamerelerde şarkılar söyleyen Morgül, hep korolarda yer almıştır. 11 yaşında Yurdaer Doğulu Müzik Merkezi’nde eğitim almaya başlamıştır. Kadıköy Belediye Konservatuarında okumuştur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Burhan Kuzu

1988 yılında ilk defa sahne almaya aşlamıştır. Adana‘da Divan Otel’inde assolist olarak çıkmıştır. 1994 yılında çıkarttığı ilk albümündeki “Elveda İstanbul” şarkısıyla bütün ülkenin tanıdığı bir sanatçı olmayı başarmıştır.

1996 yılında ikinci albümü çıkarmıştır. Bu albümde de Orhan Gencebay‘ın “Dertler Benim Olsun”, Cengizhan Altuntaş’ın “Ağlama Değmez Hayat”ını kendi yorumuyla seslendirmiştir. 1997 yılında üçüncü albümü“Masum Yalanlar”ı çıkartmıştır.

Türkiye’yi tanıtan “Gökkuşağı” adında televizyon programının sunuculuğunu yapmıştır.

1997 yılında 32 ülkenin yer aldığı Güney Pasifik Şarkı Yarışmasında “Uluslararası Star” olarak yer almış ve “En İyi Yorumcu” ödülünü almıştır.

Cilt kanseri olan Yılmaz Morgül, 7 yıl boyunca Amerika’da tedavi olmuştur. 2016 yılında Acun Ilıcalı’nın hazırlayıp sunduğu, Survivor programında yarışmıştır. Olay TV’de yayınlanan “Yılmaz Morgül Şov” adında bir program yapmıştır.

Diskografisi

  1. Elveda İstanbul (1995)
  2. Aşık Olmak İstiyorum & Unutama Beni (1996)
  3. Morgül II (1996)
  4. Masum Yalanlar (1997)
  5. Olduğum Gibiyim (2000)
  6. Türk Sanat Müziği Klasikleri (2001)
  7. Can Parçam (2003)
  8. Cennet (2005)
  9. Türk Sanat Müziği Klasikleri (2008)
  10. Yılmaz Morgül (2010)
  11. Aşk Benden Sorulur (2013) Single
  12. Yalnızlık Makamı (2015)
  13. Yılmaz 2016 (2016)
  14. Yılmaz Pop (2017)
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
İbrahim Tatlıses

Videoları

https://www.youtube.com/watch?v=3FQpYxIqReY

Fotoğrafları

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu