Keşfet

Türkiye’nin Evcil Hayvan Blogu Patigen

instagram takipçi hilesi

Patigen, evcil hayvan sahibi ya da olmak isteyen kişiler için hayvanlarla ilgili birçok bilgiye ulaşabilecekleri bir platform. Patigen, Türkiye’nin evcil hayvan blogu olma mottosu ile yola çıkarak hayvan severlere faydalı içerikler hazırlıyor. Bu platformda kedi, köpek, balık gibi hayvanların yanı sıra kuş ve sürüngenler hakkında da türlü içerikler bulunuyor. Evcil hayvan bakımı, eğitimi ve sağlığı ile ilgili bilgileri kullanıcılarına sunuyor

Köpek Bakımında Merak Edilenler

İnsanlarda olduğu gibi hayvanların da temel ihtiyaçları, istekleri ve becerileri vardır. Bu hayvanlardan biri olan köpek dostlarımızı iyi analiz ederek, ihtiyaç ve isteklerini göz önünde bulundurarak yaşam kalitelerini artırabiliriz. Bundan dolayı ‘Türkiye’nin evcil hayvan blogu: Patigen’ başlıklı yazımızın devamında köpeklerin beslenme, bakım ve eğitim konularının üstünde duracağız ve size yardımcı olacak bilgiler aktaracağız.

kopek bakiminda merak edilenler 4

Köpeklerde beslenme alışkanlığı ve düzeni oldukça önemlidir. Çünkü düzensiz ve sağlıksız beslenme birçok rahatsızlığı tetikler. Beslenmedeki özensizlik eklem problemlerini, bağırsak rahatsızlıklarını, tüy sorunlarını doğurabilir.

Kaliteli ve köpeğinize uygun mama seçmeli, düzenli bir beslenme alışkanlığı kazandırmalısınız. Köpeklerin sindirim sistemine zarar vereceği için ev yemeği, çiğ et yedirmekten kaçınmalı, kuru ve yaş mama ile beslemelisiniz. Seçilen mama çokça vitamin ve mineral içermelidir. Beslenme şekli hayvanın cinsi, boyu, yaşı gibi unsurlara göre farklı olabileceği için bir veterinerden destek alınması önerilir.

Köpeğinizin bakımı da beslenmesi kadar önemli bir unsurdur. Köpeklerin deri ve tüy bakımı özellikle ilkbahar ve sonbaharda yani tüy değiştirme mevsiminde oldukça önemlidir. Aynı zamanda günde 1 kere tüyler düzenli olarak fırçalanmalıdır. Köpeğin haftada en az 1 kere dişleri fırçalanarak ağız ve diş bakımı yapılmalıdır. Çünkü dişlerinin arasında kalan mama artıkları, diş sorunlarına sebep olur.

Köpeklerin patilerine ve tırnaklarına da düzenli bakım yapılmalıdır. Tırnakları düzenli ve doğru bir şekilde kesilmelidir. Düzenli olarak temizlenmeli ve yıkanmalıdır. Ancak çok sık yıkanmasının sorunlara sebep olabileceği unutulmamalıdır.

kopek bakiminda merak edilenler 3

Son olarak köpeğinize verdiğiniz eğitim çok önemlidir. Köpeğin hem eve ve size uyum sağlaması hem de sorun çıkarmaması için eğitim vermeniz gerekir. Ev içinde yaşam ve özellikle tuvalet eğitimi önemli bir unsurdur. Köpeğinizin eğitimi için eğitim düdüğü, tuvalet eğitim spreyi, havlama önleyici tasma, çiş pedi, köpek ağızlığı, ödül bisküvisi gibi eğitim ürünleri alabilirsiniz. Bunlarla birlikte, özellikle köpeğinizin eğitimi için profesyonel bir destek almanız çok önemlidir.

Kedi Beslerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Türkiye’nin evcil hayvan blogu Patigen’de de geniş içeriklerle yer alan dostlarımızdan kediler, en sevilen ve en çok sahiplenen hayvanlar arasındadır. Kedilerin bakımı önemli ve sorumluluk gerektiren bir iştir. Bundan dolayı kedi sahiplenmek istiyorsanız ona ayıracak çokça zamanınız olması önemlidir. Aynı zamanda ilgisizliğin kedileri depresyona sürüklediği bilinmelidir. Ayrıca kediler alışamadıkları, istemedikleri bir ortamdan kolayca ve hızlıca kaçabilirler. Özellikle yeni sahiplendiyseniz alışma sürecinde kapı, pencere gibi yerleri kapalı tutarak kaçmasına engel olabilirsiniz.

kopek bakiminda merak edilenler 1

Kediler için mama seçimi çok önemlidir. Kullanılmaya başlanan mamanın değiştirilmemesi gerekir. Bilinenin aksine kedilere süt verilmemelidir. Çünkü süt, kedilerin sindirim sistemlerini bozar. Kedilerin temizliği hususunda ise özellikle tırnak konusu önemlidir. Düzenli kesmek gerekir. Çünkü tırnakları her yere takılıp onları rahatsız edebilir ve eşyalarınıza zarar verebilir. Kedinin yıkanması için özel şampuan alınmalıdır. Tüylerine bakım yapılmalı ve düzenli olarak taranmalıdır. Bu hem tüy sağlığı için iyidir hem de onu sakinleştirir.

Yazımızın bu bölümünde son zamanlarda hayvan severlerin oldukça ilgisini çeken Tuxedo da denilen Smokin kedisinden bahsedeceğiz. İki renkli ve oldukça karizmatik görünümlü bu kedilerin eve uğur getireceğine inanılır. Smokin kedileri karakter olarak meraklı olmalarının yanı sıra zekidirler. Hatta normal bir kediye göre zekaları iki kat daha fazla gelişmiştir. Özgür ruhludurlar, ses çıkarmayı ve oyun oynamayı severler. Kolay eğitilirler, sahiplerine düşkünlükleri ile bilinirler.

Balık Bakımında Püf Noktalar

Yazımızın son kısmında Türkiye’nin evcil hayvan blogu Patigen’in de konuları arasında yer almış olan balıklardan bahsedeceğiz. Her hayvanın bakımı oldukça önemlidir. Bu bakım, balıklar için daha fazla önem arz eder. Çünkü çok ufak hatalar ya da özensizlik kötü sonuçlar doğurabilir. Bu küçük canlarımızın bakımı için doğru ürünleri kullanmamız, onlara doğru bir yaşam alanı sunmamız gerekir.

kopek bakiminda merak edilenler 2

Öncelikle besleyeceğiniz balığın akvaryumda yaşayabilecek bir balık olması gerekir. Akvaryum artık onların yuvası olacağı için onlara özel malzemelere akvaryum içinde yer vermek gerekir. Balıklar belirli sıcaklıklarda yaşayabilirler. Bunun için de akvaryum ısıtıcısı almanız gerekir. Akvaryumda yaşayan balıkların hayatta kalması beslenmesiyle doğru orantılıdır. Balığın hangi besin türüne ihtiyacı varsa ona göre seçim yapılmalıdır. Aynı zamanda beslenme düzeni oluşturmalısınız. Belirli zamanlarda yemini vermelisiniz. Çünkü fazlası balığı zehirler. Balık türüne göre yemi seçmelisiniz. Dolayısıyla bir profesyonelden yardım alarak balığınıza en iyi şekilde bakabilirsiniz. Balığın içinde yaşadığı su çok önemlidir. Bundan dolayı kullanılan filtreler, kaliteli ve tam olmalıdır. 4-5 günde bir suyunun değişmesi de gerekir.

‘Türkiye’nin evcil hayvan blogu: Patigen’ başlıklı yazımızın son bölümünde günümüzde oldukça popüler olan beta balığından kısaca bahsedeceğiz. Gösterişli ve dikkat çekici olan beta balığına kavgacı siyam balığı da denir. Genel olarak küçüktürler; boyları 6-8 cm arasında değişir. Solungaç yapılarından dolayı kötü yaşam şartlarında bile hayatta kalırlar. Ömürleri ortalama 2-3 yıldır. Kendi türlerine karşı oldukça agresiftirler. Dişi balıklar arasında sorun yaşanmazken erkek beta balıkları anlaşamaz ve bu durum birinin ölümü ile sonuçlanır. Beta balıkları çok yükseğe zıplayabilirler bundan dolayı yaşayacakları akvaryum 7.5-15 litre arasında ve bitkili olmalıdır. Ayrıca sularını değiştirirken dinlemiş su koymaya dikkat edilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Instagram takipçi hilesi
Başa dön tuşu