Tiyatroya Gitmenin 10 Farklı Nedeni!
İnsanların düşüncelerine ve toplumun bilinçlenebilmesine önemli katkıları olan önemli güçlerin başında tiyatro gelmektedir. Kenetlemeden tutun da toplumsal farkındalığa, sanatsal etkiden sorumluluk bilincini en etkili biçimde ortaya koyan bir araçtır tiyatro. Tiyatroyu tercih etmeniz için birçok farklı neden olabilir. İşte tiyatroya gitmek için 10 farklı neden!
1) Eğitimli Oyuncularla Tanışabilirsiniz
Tiyatro oyununda molalar ile veya oyunun sonunda eğitim almış tiyatro oyuncuları ile sohbet etme ve fotoğraf çekilme şansı yakalayabilirsiniz. Oyunu izlerken oyuncuların özelliğini ve kalitesini iliklerinize de hissedebilirsiniz.
2) Estetik Algılama Gücü Geliştirir
Tiyatro insanın estetik algı yeteneğini geliştiren ve birtakım haz duygularını ortaya koyan bir sanat koludur. Tiyatro oyununda elde edebileceğiniz estetik algısı zaman geçtikçe gelişerek iyiye ve güzele dair bakış açınızı geliştirip değiştirecektir.
3) Oyuna Seyirci Dahil Olabilir
Tiyatro oyunu sırasında bir seyirci sahneye dahil edilebilir. Bu durum oyunun seyrini değiştirebilir olsa da oldukça doğaldır.
4) Kültürel Birikime Katkı Sağlar
Tiyatro, kültürel birikim açısından da toplumun kültürünü yansıtarak pekiştirmektedir. Toplumun üyeleri olan bireyler tiyatronun değiştirici, bilinçlendirici ve geliştirici gücü kişinin kültürel anlamda birikim sağlamasına olanak sağlayan bir araç görevindedir.
5) Gördüğünüz Her Şey Gerçektir
Tiyatro’da olaylar ve oyuncular gerçektir. Öyle ki kimi zamanlar ufak tefek kazalar bile yaşanabilmesi olasıdır ve tiyatro izleyicileri her şeyi tüm çıplaklığı ile görmektedir. Korku, dram ya da komedi sunulan her bir sahne, nesne, duygu ve görüntü gerçektir.
6) Ufkunuzu Açar
Yaşama karşı yeni bakış açıları kazanmayı sağlayabilirsiniz. Dar bir pencereden bakmaktansa farklı açılardan konuları irdeleyebilmeyi öğrenebilirsiniz. Tiyatro’da verilen mesaj alınabildiğinde toplumun bir parçası olunduğu hissinin yanı sıra ufuk açıklığı da yaşanmaktadır.
7) Toplum Duyarlılığını Güçlendirir
Tiyatro sahnesinde unutulan replikler, kazalar ya da başka sorunlar olsa da hiçbir sahne başa dönmemektedir. İyi de kötü de izleyici tarafından görülmektedir. Bu pencereden bakıldığında tiyatro bir açıdan toplumun duyarlılığını arttıran bir oyundur. Sanatsal yolla mesajlar iletilerek toplumsal farkındalık yaratılmaktadır.
8) Toplumun Bilincini Sağlar
Tiyatro sahnesinde ortaya konulanlar izleyicilerin problemlerini kavrayarak derinlere inmesini ve nesnel olarak bakabilmesini öğreten yegane seçenektir. Herhangi sorun ile ilgili üzerinde düşünmeyi ve yargılamayı teşvik etmektedir. Toplumun bilinçli ve duyarlı olabilmesini sağlar. Toplumun sıradanlıktan uzaklaşarak kamu bilincini edinmesini sağlayan bir sanat koludur tiyatro.
9) Beklenmedik Son Vardır
Tiyatro izlemeye gidenler arasında hiç kimse oyunun nasıl bir son ile biteceğini kestiremez. Son hiç beklemediğiniz biçimde olabilir.
10) Her Şey Canlıdır
Tiyatro oyununu izlerken perde açılıp kapanana dek göreceğiniz her şey gerçek ve canlıdır. Sahne ortamında olaylar ve oyuncuların her biri sıcak ve samimidir. Birçok farklı yönü ile her şey gerçeği yansıttığı için yalnızca tiyatroda yer alan kişilerce görülüp onlara özel hazırlanmaktadır.
Tiyatroya Gitmenin Nedenleri İle İlgili Videolar
https://www.youtube.com/watch?v=mkiuoEzEbfI